2018/02/05

LIIKENNEMATTOREPPUMä oon saanut jo esikoisen alkuraskaudesta asti olla osana ryhmää, jossa meitä on sellainen sopivan kokoinen joukkio samanikäisten lasten äitejä. Tämä ryhmä on ollut parhain mahdollinen vertaistuki, tietotoimisto ja henkinen tukiverkko. Edelleen tämän porukan puoleen käännyn kun meinaan repiä hiukset päästäni tahtoikäisen kanssa tai kun kaipaan vaikka kokemuksia haalareista. Mutta myös silloin kun etin parasta kakun täytettä, suosituksia hyvästä kirjasta tai kun tarvii jonnekin purkaa ärsytys/jakaa hyvä fiilis. Ja onpa meillä oma ompelulaniporukkakin!

Ja tämä siis liittyy postaukseen siten, että me ollaan myös tehty tämän superporukan sisällä joitakin lahjavaihtoja lapsille, viimeksi nyt kun nämä meidän lapset täytti kolme. Meille arpa antoi lahjansaajaksi tällä kertaa Jaskan, joka sattumoisen tykkää myös autoista, jos voitte kolmevuotiaasta pojasta uskoa! Jaskan äiti ompelee myös, joten ajattelin että teenkin tälläkertaa jotain muuta kuin vaatetta (joita oon siis aiemmissa lahjavaihdoissa tehnyt).

Mulla on ollu mielessä lelureppu, joka toki käy moneen muuhunkin käyttöön, mutta siis myös semmoseen että repun voi ottaa vaikka junareissuille mukaan, pakata täyteen puuhaa ja sitten kohteessa avata leikkikäyttöön. Kun ompeluryhmä Saumavaran viime syksyn huutokaupassa näin Villa & Villa -blogin mahtavan käärittävän liikennematon, alkoi ajatus tarkentua tämmöseksi liikennemattorepuksi, jonka saa avattua kokonaan. Repun pohjalla on vielä tunneli, josta pääsee ajamaan läpi.


Ja tästä tuli kyllä tosi kiva! Upposi ainakin sekä meidän poikaan että lahjansaajalle! Reppu on malliltaan tosi simppeli, jätin kaikki taskut ynnä muut pois. Ompelujärjestys vaatii vielä vähän hiontaa jos meinaan tehdä tällaisen uudelleen...sitä pitää siis pohtia, nyt vuorin kiinnitys vetoketjuun meni vähän kikkailuksi eikä jälki ollut oikein priimaa.

Repussa hyödynsin kerrankin kierrätysmatskuja! Vain metrivetoketjun ostin tätä varten Jyväskylän kangaskaupasta. Sininen kangas on vanhaa pöytäliinaa, nauhat purit vanhasta mainosrepusta joten vältyin kaikilta solkien kiinnittelyiltä, ompelin vain sellaisenaan tähän reppuun kiinni! Tukikankaat ja nahkanpalan kaivelin omista varastoista. Liikennematto on taas sitten vahankangasmaista matskua, jonka kaveri diilasi mulle Villa & Villa -blogin Jaanan vinkkaamana Turun Jätti-Rätistä (MUOKS ja netistä sitä löytää Tampereen vaahtomuovista). Ostin sitä sen verran ison palan että siitä riittää nyt muutamaankin liikennemattoprojektiin. Kankaan tausta on harsomaista kangasta eikä kudottua, joten se ei taida olla yhtä kestävää kuin semmoset pöytäliinakernit, mutta toivotaan että se kuitenkin kestää tässä käyttökohteessa.Nyt pitäisi sitten löytää inspis jossain kohtaa vielä toisen repun tekemiseen, että oma poikanenkin saa tällaisen. Tätä on nimittäin koeajon jälkeen muutamasti jo kaipailtu, ja ois se junamatkakin muutaman viikon päästä tiedossa! 

Mukavaa alkuviikkoa ja just startannutta helmikuuta kaikille!

-hanne

22 kommenttia:

 1. Hyvänen. Aika. Miten. Ihana. Lahja. ��

  VastaaPoista
 2. Siis mikä idea!! En kestä! Meiän tytöillekin uppois täysillä, varsinkin pienempi tykkää päristellä autoilla :) siis ihan huikee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No kiitos kovasti! Tämä lahja olis kyllä tehnyt mieli pitää itelläkin, mutta pitää vaan saada aikaiseksi nyt omallekkin tämä :D

   Poista
 3. Voi tee omalle pojalle myös, hän on sinusta ylpeä vielä pitkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Osaisikohan olla? Melkein pitää kokeilla :) Kiitos!

   Poista
 4. Ihan mieletön! Tää on käsitöissä sitä parasta, että voi tehdä mitä huvittaa ja sellaista mitä ei mistään saa - ja saaja on varmasti mielessä lahjan antajalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja aivan totta! Rajat ovat niin paljon laajemmalla kuin kaupan tarjonnassa. Käsityöt <3

   Poista
 5. Kolmen pojan äitinä: WAU! Tosi kiva idea. Olisin vielä kysynyt, että miten oot tuon nimen saanut nahanpalaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mulla on semmoset kirjainmeistit, joita saa ostaa esim. Biltemasta. Niillä saa painettua parkkinahkaan tekstiä joko kuumentamalla meistiä tai sitten kastelemalla parkkinahan ja painamalla kosteaan nahkaan voimalla.

   Poista
 6. NO jopas. Ihan sitten ykkösidea vailla vertaa!
  Tällainen joutaisi jopa ihan sarjatuotantoon - myy ideasi jollekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta kiitos! :D Oiskohan jotain Osta ja myy ideoita -kauppaa??

   Poista
 7. Ihan mahtava idea. Varmasti oma 2-vuotiaskin tykkäisi tuollaisesta ihan älyttömästi ��

  VastaaPoista
 8. Sanaton! Toiset tekee, mitä osaa, toiset mitä haluaa... ❤

  VastaaPoista
 9. Upea laukku! Tuhannet kiitokset ideasta!

  VastaaPoista
 10. upea laukku! kunpa meillekin joku tekisi tällaisen. Olisi pojat mielissään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä aika hauska, oma poika oli aika nihkeästi tästä kyllä luopui :D

   Poista
 11. Tää on aivan huikea! Ei sulta löytyisi tuohon reppuun vielä kaavoja? Itsellä ei taito vielä aivan noin pitkälle riitä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ei mulla valitettavasti ole, jonkinmoiset mitat itelleni otin mutta nyt en äkkiä tiedä missä nekään on :/ pahoittelen!

   Poista