2017/09/16

TERVETULOA VAUVA!
Heipä hei! 

Hän on täällä <3 Pikkuinen poika, joka ainakin tällä hetkellä on ihan eri näköinen tyyppi kuin veljensä.

Ollaan saatu nyt ihmetellä ja opetella elämää nelihenkisenä perheenä nyt vajaa neljä viikkoa. Arki on taas isyysloman jälkeen startannut ja mä klikkailin sen kunniaksi taas bloggerinkin auki, moro vaan kaikki! Elo on sujunut mukavanlaisesti, isoveli on ottanut roolinsa vastaan paremmin kuin uskalsin toivoa, ja pikkuveli on taas sopivan leppoisa tapaus, joka nukkuu ja syö hyvin, mutta osaa toisaalta vaatia myös syliaikansa, kuten vauvan kuuluukin. Ei tää nyt ihan pelkkää piknikkiä oo tietenkään, mutta ainakin toistaiseksi on kaikki mennyt tosi kivasti!

Instagramin puolella elokuussa muutamasti mainitsinkin, että vauveli antoi sen verran ootella itseensä, että ehdinpä väsäillä ennen syntymää muutamat TO DO -listalla olleet jututkin valmiiksi! Yliaikaisen vauvan kässääjä-äidin iloja!  

 
Isoimpana puuhana oli babynest tai siis vauvanpesä suomalaisittain. Eka ajattelin että en tee pesää, on turhake, sitten mietin että kyllähän siitä varmaan voisi vähän iloa ollakin ja seuraavaksi olin jo materiaaleja hankkimassa. Ja näin lopuksi ajattelen että:

A) Ei ole turhake, on ihan kiva ja näppärä käytössä! Ja siitä on sekin hyöty, että sillä saa aika mukavasti markkeerattua lähistöllä/ympärillä leikkivälle isoveljelle, että pikkuveli nukkuu nyt tässä sohvalla, ole varovainen. Semmoinen vauvan oma turvavyöhyke.
B) Tätä ei ollut tietenkään järkevintä tehdä trikoosta, olkoonkin että käytin Aarrekidin hyvin niukasti joustavaa puuvillatrikoota. Reunatäytteet nimittäin venyttää jonkin verran tuota kankaan kuosia niin, että se näyttää reunoissa hieman haaleammalle kuin pohjassa.
C) Tuollaisen kosteuden pidättävä ja helposti konepestävä irtopohja on erinäppärä vauvan kanssa!
D) En mä tämmöstä kyllä uusiksi halua tehdä, oli aika rasittava homma! Tai jos tekisin, niin kokeilisin ehkä tätä Frutti Di Mutsin ohjetta yksinkertaisemmin toteutettavaan babynestiin.
Muut To Do vauvalle -jutut olikin sitten pienempiä puuhia: Tuttinauha, rapinalelu ja sitten hieman aiemmin jo pujottelemani imetyskorun etsiminen "säilytyksestä", heh! 

Tein aikanaan esikoisellekin tutti-/lelunauhan, johon kirjoin muistoksi vauvan työnimen, joten toki tällekin vauvelille piti tehdä omansa! Esikoista kutsuttiin siis Milliksi vielä päivä ennen ristiäistäkin, ja nyt kuopuksen Omppu -nimi on myös sen verran tiukasti juurtunut, että varsinainen nimi on yhä päättämättä! Noh, onhan tässä ristiäisiin vielä pari viikkoa aikaa...

Myös rapinalelun tein aikoinaan esikoiselle, nyt tämän versio kakkosen päivitin Nappikauppa Punahilkasta ostamillani lisätoiminnoilla. Rapinalelusta löytyykin silikoninen, ommeltava purukulma, toisessa yläkulmassa on sisällä töötti/vinku ja monitoimiripustusrenkaalla lelun saa näppärästi vaunun kuomuun roikkumaan. Lisäksi rapinalelusta löytyy tietenkin sisältä rapinaa (kinkunpaistopussia), imeskelynauhoja sekä tietenkin Onni ja Ilonan vauvalle suorastaan hypnoottinen kankainen TSI-katselukuva, jonka aplikoin kiinni hieman alkuperäistä isompaan kangaspalaan. Pallokangas on Marimekon. 

Imetyskorun/kantokorun osaset on myös Nappikauppa punahilkasta, tämän pujottelussa ei kauaa nokka tuhissut!


Jaahas, sitten taas ruokintahommiin! Palaillaan! <3

-hanne

15 kommenttia:

 1. Voi, hän on niin ihana! Lämpimät onnittelut koko perheelle!!

  Onpa ihana tuo pesäkin!

  Minä hoidin ruokintahommat hyvin usein tietokoneella. Imetystyyny oli ihan yksi tärkeimmistä vauvajutuista minulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hän on <3
   Imetystyyny on kyllä näppärä! Esikoisen kanssa imetin pelkästään sen kanssa melkeinpä, mut nyt mukamas en koskaan ehdi sitä asettelemaan :D

   Poista
 2. Ihania! Rapinaleluja on tullut itsekin jokunen tehtyä (lahjaksi) ja nyt niitä voisi ainakin yhden tehdä omaankin käyttöön ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh se jännästi tuntuu usein menevän niin, että lahjaksi tulee tehtyä, mut omat jääkin ilman :D

   Poista
 3. Lämpöiset onnittelut suloisesta nyytistä!Aivan ihana tuo babynest-sellainen mekin oltaisiin tarvittu kun lapset oli vauvoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tää on kyllä näppärä! Esikoisen aikaan näitä ei vielä niin ollut, etten osannut kaivata, mutta silloin käytinkin imetystyynyä "pesänä", mikä oli sinänsä hankalampaa kun sitten se piti aina uudelleen asetella imettämisen jälkeen. Nyt on aina valmis pesä! :)

   Poista
 4. Onnea! Ihana söpöstys <3 Hieno pesä, omalle kolmannellekin tein ja puolisen vuotta oli kyllä paljon käytössä. Tuo turvavyöhykeajattelu auttoi meilläkin isoveljien kanssa ja muutenkin oli kiva, kun vauvan pystyi laskemaan keittiön sohvalle pesään (talvivauva, joten mieluummin lattiatason yläpuolella, mutta turvallisesti). Mulla on kanssa tuollainen purukulma odottamassa ompelua, tiirailin, että ompelit ehkä koneella? Miten sujui, onko vinkkejä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Joo se on kiva että on tommonen aina valmis paikka vauvalle, ja sitä on vielä helppo siirtää huoneesta toiseen!
   Purukulmasta, mä eka ompelin ompelukoneella ja ihastelin että onpa kaunis tikki, mutta sitten alalanka tekikin ihan hirveen söherön! Että ei sitä varmaan oikein koneella voi ommella, ainakaan omani ei näköjään tykännyt. Käsin sitten pistelin samoista reijistä. Mutta materiaali on siis pehmeää, että onnistuu tosi helposti käsinkin :) Jos kokeilet koneella, niin varmaan vähän paksumpi neula ja mahd. pitkä tikinpituus :)

   Poista
 5. No voi suloisuus! Onnea vielä! ♡ onpa hieno pesä, olisi varmasti ollut kätevä mutta eipä tullut mieleen kun omat poikaset oli vauvoja. Tuollainen rapinalelu pitääkin tehdä lahjaksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Pesä on kyllä ihan päivittäin käytössä, jotenkin se tuntuu koko ajan vaan tarpeellisemmalta, miten sitä pärjäsikään ilman esikoisen kanssa :D :D

   Poista
 6. Sydänmelliset Siunaavat Onnittelut uuden perheen jäsenen johdosta. On todella mahtava toi vauvelin pesä ja niin turvallinen nukkuma paikka.(:

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja olet tehnyt :) Kävin hakemassa tekemästäsi hypistelylelusta vähän inspiraatiota omaani. https://tiitouhuaa.wordpress.com/2018/09/02/rapistelulelu-vauvalle-diy/

  VastaaPoista