2015/02/19

HYPNOPINGVIINI JA KAVERIT



HEI TAAS KAIKKI!!

Ja kiitos tuhannesti kaikista ihanista onnitteluista ja sanoista <3 Me ollaan hiljalleen totuteltu arkeen tämän nyt jo neliviikkoisen murun kanssa. Hän on osoittautunut kohtalaisen perustyytyväiseksi kaveriksi, joka osaa kuitenkin ilmaista myös hyvin tarmokkaasti tahtonsa. Ja mikäs siinä, eipä jää ainakaan äitille epäselväksi, että sitä ruokaa ja nyt heti!

Nyt sitten varoituksen sana, sattuneista syistä mun postaukset tulee varmaan pyörimään tässä lähiaikoina vauvateemaisten käsitöiden ympärillä. Tekeillä on kyllä vähän muutakin, mutta jännästi käsityöinto kohdistuu nyt juuri näihin vauvalle -juttuihin...Kärsivällisyyttä siis te, joilla nämä jutut ei liipaa ihan just sitä suosikkiteemaa :)


NO NIIN, ASIAAN!

Poika on ollut alusta asti varsin innokas ja tarkka tuijottelija. Olin ostanut jo ennen syntymää Paapiin Ketut -kortin, joka oli ollut ystävän vauvalle hoitopydän vieressä tuijotteluhitti. Hyvin toimi se meilläkin! Neuvolasta saatiin myös se perinteinen hymynaama, joka kiinnosti sekin. Mutta sitten sattumalta törmäsin Onni ja Ilonan vauvan katselukortteihin ja tilasin meille sekä TSI-katselukangasta (pihinä ja köyhänä ostin 2. laatuista, mutta toimii hyvin sekin) sekä kaksi korttia, ampparin ja pingviinin

Ja varsinkin tuo pingviini osoittautui aivan täydeksi hitiksi hoitopöydällä! Kaveri nimittäin jaksaa tuijottaa sitä herkeämättä ja suu auki pitkät tovit, ja pingviini se taisi saada ne ensihymytkin vanhempien sijaan. Pingviini saiki nopeasti lisänimen hypno, niin vangitseva se tälle meidän  sankarille oli. 

Nyt kun uskallan jo luottaa siihen, että vauvan voi jättää nukkumaan ilman, että äidin pitää olla siinä koko ajan vieressä tuijottamassa, oon ehtinyt unien aikaan piipahtamaan taas ompelukoneellakin. Yksi ensimmäisistä töistä olikin työstää katselukankaasta tuijottelu kolmio, johon mukaan pääsi tietenkin ystävämme hypnopinviini. Toisena puuhana tein rapistelulelun, joka ei vielä ole aivan ajankohtainen, mutta voi sitäkin tuijotella ja ääni myös jo kiinnostaa. 

 
KOLMION TEKEMISESTÄ

Kolmion sivut ovat siis katselukangasta, joiden taakse silitin vielä tukevaa liimakangasta. Päädyt ovat markiisikangasta, toinen on musta ja toinen valkoinen. Täyte on hyväksihavaittua IKEAN halvimmasta tyynystä revittyä vanua. Kanan taakse sujautin vielä yhden kinkunpaistopussin taiteltuna rapisemaan. Reunojen tunnustelulappuset on Nappikauppa Punahilkasta tilattuja nauhoja.
 

Ensin silitin liimakankaat kiinni, sitten valikoin lappuset, ja ompelin ne reunoihin. Näin laput tulee kiinni leluun kahdella ompeleella, ja pysyvät siis turvallisemmin paikallaan. Lappujen päät kannattaa jättää myös vähän pidemmiksi lelun sisään, niin ei tarvi jännitellä nauhan purkautumistakaan ja sen myötä lappujen irtoamista. Turvalisuus ennen kaikkea!




Ompelin katselukuvat seuraavaksi ympyräksi ja leikkasin sekä ompelin paikoilleen päätykolmiot. Valkoisesta kolmiosta jätin yhden sivun auki täyttämistä varten.  Sitten tukin sisälle vanua ja sujautin tosiaan vielä kanan taakse yhden rapisevan kinkunpaistopussin (taiteltuna). Täyttöaukon ompelin käsin kiinni. Siinäpä se!


RAPINALELUN TEKEMISESTÄ

Ennen näiden lelujen tekoa kyselin käsityöblogit -faceryhmästä sopivia rapinamateriaaleja rapinalelun täytteeksi. Kinkunpaistopussia sielläkin suositeltiin, mutta hyväksitodettuja täytteitä oli myös mm. karkkipaperit ja sipsipussit. Mä päädyin paistopussiin, kun ajattelin että se kestää hyvin pesua, ja mä myös rennosti silitin valmiit neliöt. Eivät olleet siitä moksiskaan!


Tässäkin materiaaleina oli katselukankaan lisäksi liimakangas, hypistelylappuset sekä tosiaan kinkunpaistopussi. Rapinaleluun käytin hieman kevyempää liimakangasta. Liimakankaan kiinnittämisen jälkeen ompelin lappuset kiinni toisen neliön reunoihin. Sitten taittelin ja ompelin molempien neliöiden taakse yhden kinkunpaistopussin. Ajattelin, että kun kinkunpaistopussi on ommeltu kiinni, se pysyy paremmin paikoillaan myös pesukoneessa. Ylimääräisen muovin leikkasin reunoilta pois. Sitten vaan oikeat puolet vastakkain ja reunojen ompelu. Kääntöaukon kannattaa olla aika reilun kokoinen, sillä kinkunpaistopussi tekee neliöstä aika jäykän. Kääntöaukon ompelin taas käsin kiinni. Valmis!


Vielä olisi muutama palanen katselukangasta jäljellä, katotaan mitä niistä syntyy!

-hanne

50 kommenttia:

  1. Kerrassaan ihania ompelujutskia <3 Kelpaa vauvan rapistella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Testasin tuon toimivuutta jo vähän isomman vauvelin kanssa, hyvin rapisi :)

      Poista
  2. Aivan ihana hypistelylelunen! Ja Ihana pieni baby, onnea täältäkin tuhannesti <3

    VastaaPoista
  3. Aivan ihanat lelut! Ja ihana pienokainen, onnittelut vielä täältäkin! Tuo pingviini oli meidänkin nuorimman suosikki vauvana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On ilmeisesti aika nappiin suunniteltu kuvio tuo pingviini :)

      Poista
  4. Voi hitsit, olispa mulla ny heti tuollaisia kankaita, surauttelisin meän 4kuiselle tuollaiset! Ihan hillittömän siistit kyllä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei muuta kuin tilaamaan :) Nämä ovat kyllä tosi söpöjä ja facebookissa on sivusto johon on koottu kaikkia mitä muuta tuosta kankaasta on tehty. Linkki sinne löytyy tuolta TSI-kankaan kohdasta Onni ja Ilonan sivuilta :)

      Poista
  5. Ihania leluja, ja kiitos mahtavasta ideasta! Oma vauva taitaa olla jo kasvanut tuommoisten ohi, mutta piti pistää kakkoslaadun kangasta rulla tilaukseen kun noita vauvoja on taatusti lähivuosina kaveripiiriin syntymässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tattista! Mä kans harkitsin että ostan tuota vielä varastoon muita pieniä varten. Syntyy nopeasti kiva vauvavieminen :)

      Poista
  6. Mahottoman ihania ja söpöjä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kangas on kyllä aivan valtaisan liikuttavaa, saa helposti söpöjä juttuja aikaiseksi :)

      Poista
  7. Mahtavia leluja. Hieno toteutus.

    VastaaPoista
  8. Oi voi, miten suloisia! Ihailtavaa, että olet jaksanut jo nyt rueta ompelemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, kässähommat on sellainen henkireikä, että pienikin hetki koneen ääressä auttaa jo kivasti rentoutumaan :)

      Poista
  9. Ihana idea! Jos olisin reipas voisin tehdä siskon 3vkon ikäiselle poitsullle samanhenkisen katselulelun.

    VastaaPoista
  10. Todella hienot! Pitänee joskus tehdä kavereiden vauvoille jotain vastaavaa - kiitos vain hyvästä ideasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuosta kankaasta syntyy kyllä nopsakasti vauvaviemiset :)

      Poista
  11. Mahtavaa jos tuota saa kankaanakin! Kyseinen pingviini ja muuta muu oli korttiversiona meidänkin jäbän suosikit pikkuvauvana :) Hienot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon aivan intona tuosta kankaasta! Sieltä TSI-kankaan kohdasta löytyy myös linkki fb sivuihin, jonne on koottu mitä kaikkea tuosta kankaasta on tehty. Nää on kyllä kivasti suunniteltuja kuvia, kun ovat niin kiehtovia tuollaiselle pienelle, ja sitten vielä ihan söpön ja kivan näköisiäkin :)

      Poista
  12. Nämä on kyllä ihanat! Kiitoksia vinkistä, taidan tietää, mitä ommella seuraavaksi vauvaviemisiksi :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä sympaattisia, ja mulla on itseasiassa tuossa yksi rapinalelu vielä tuloillaan juurikin vauvaviemisiksi :)

      Poista
  13. Kiitos vinkistä, tilasin heti kangasta pikku prinsessan katselukirjaa varten. Noita rapisteluleluja tein aikoinaan jo omille lapsillenikin ja nyt olen tehnyt lahjaksi ja ovat tykättyjä. Nuo "kuutiot" ovat uusi idea ja aion kokeilla nyt niitä. Hyvää jatkoa sinulle ja pikkuiselle, vauvat kasvavat niin nopeasti että nauti nyt joka hetkestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Mä oon aiemmin nähnyt neliöinä, mutta ajattelin että kolmio on vähän käteen sopivampi sitten myöhemmin kun alkaa tarttumaan tunnustelemaan :) Ja kiitos kovasti, me nautitaan! Nyt on kyllä jo todella huomannut kuinka nopeasti tuo tuossa kasvaa! Hui!

      Poista
  14. Onnittelut minultakin! Nyt on vauvoja tulossa tuttavaperheisiin ja nappasin tuon katseluleluideasi. Ehdin jo kankaankin tilata, niin innoissani olen hauskan ja hyödyllisen pikkulahjan ideasta. Kaikkea hyvää teidän pikkuperheellenne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma!! Tämä on ollut meillä jo nyt aivan hitti, vaikkei vielä rapinaominaisuutta niin tarvitakkaan kun katsellaan vaan :)

      Poista
  15. Kertakaikkiaan, notta en muuta sano - tai sanon: parasta pienelle :)

    VastaaPoista
  16. Hienoja nämä! Ja mahtavat katselukuviot, voisi noita itsekin tuijotella mielissään :)

    Sivukommenttina, sun blogi latautuu jostain syystä ainakin mulla ihan tosi hitaasti. Ongelmaa on ollut jo pitkään. Käytän Windows7 ja Chromea. Aina ehtii ainakin pari muuta blogia aukaista sillä aikaa kun tämä latailee. Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa, mutta tiedoksi jos muiltakin tullut samanlaisia viestejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ja hei sori viiveinen vastaus, mutta kiitos tiedosta, mäpä yritän vähän tutkia että missä vois olla vika...ainakin mulla on tietty aika monta postausta aina per sivu, se saattaa hidastaa. Mulla macilla ja firefoxilla ei oo ongelmaa, mutta tosiaan, tutkin :)

      Poista
  17. Ihanuuksia ovat nämä kaikki. On se vaan niin mahtavaa, että osaat itse tehdä kaikkea vauvalle tarpeellista. Ja niin kauniitakin ovat kaiken lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Onhan tässä kieltämättä jotain aika pesänrakennusviettiä tyydyttävää, kun ovi ite jotain vauvalle valmistaa :)

      Poista
  18. Kokeilin eilen tehdä tollasia rapinaleluja ja oli kyllä tosi helppo ja kiva projekti. Näihin saa hyvin käytettyä tilkkukankaita, kokeilin käyttää vähän erilaisia materiaaleja että tuli erilaiset pinnat. Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno homma, kiva kuulla että näin moni on innostunut :) Ja totta, pitääpä ite tutkasta vielä noi tilkutkin läpi, kun kerta kinkunpaistopusseja vielä löytyis :D

      Poista
  19. Aivan älyttömän nättejä tuli!

    VastaaPoista
  20. Onpa ihania! Ehkä tyhmä kysymys, mutta pesitkö kankaan ennen käyttöä? Jos kyllä niin miten? :) Itse tilasin myös kyseistä kangasta ja luin, että pesusta saattaa jäädä jotain rantuja kankaaseen jos pesee "väärin"...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips ja kiitos :) Ei oo tyhmä kysymys, itseasiassa mä en ees huomannut tuota ohjetta, vaikka aina pitäisi tietty kattoo tarkasti pesuohjeet...Mä pesin vaan käsin, kun ei ollut muuta pyykkiä ja piti tietty päästä nopeesti tekeen ;) Mä en ainakaan huomannut mitään rantuja...mutta huuhteluainetta en ehkä käyttäisi, kun se ainakin saattaa tehä joihinkin kankaisiin rantuja.

      Poista
  21. Täällä minun tekemäni lelu, johon innoituksena oli tämä postaus http://korpikoti.blogspot.fi/2016/02/aurinko-armas.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mulla on mennyt tää ihan ohi! Kiva nähdä eri versioita, vaikka viiveelläkin :D

      Poista
  22. Ihania ideoita! Mulla tuli kilisevä lelu monsterikuvilla, mutta hyviä vinkkejä sain kirjoituksestasi. Täältä voi kurkata valmiin lelun: https://wordpress.com/post/tiitouhuaa.wordpress.com/1289

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ja pahoittelen viivettä, jostain syystä oli mennyt nämä kommentit ohi!

      Poista