2017/06/19

HARSOPAINANTAA BABY SHOWER -KUTSUILLA

Mistä on pienet pojat tehty -harso
Auttavat kädet -harso


Sain olla järkkäämässä tuossa keväämmällä kolmatta kertaa babyshowereita, nyt rakkaalle ystävälle / Poikasen kummitädille. Suunnitelmissa oli rennot illanistujaiset kera hyvän ruuan, ystävien ja pienen puuhailun. Mä toteutin siellä yhtenä ohjelmanumerona kankaanpainantaa, sillä juhlakalusta itsestäänkin löytyy aikalailla kässääjän vikaan.

Ideana oli että juhlatilaan oli "katettu" sivummalle valmiiksi pöytä, jossa oli kangasvärejä, harso, testiharsotilkku ja läjä kaikenmoista painovälinettä. Varalta vielä kontaktimuoviakin, josta voi helposti itse rakentaa sabluunaa. Äidille annettiin tehtäväksi painaa harso teemalla "Mistä on pienet pojat tehty", koska ajattelin, että painaminen on helpompi toteuttaa kun on hieman jotain raamia/ohjetta mistä lähteä liikkeelle. 

Toiselle pöydälle viritin vielä toisen harson painettavaksi, tämä teemalla "Auttavat kädet", ja siihen  jokainen meistä osallistujista painoi oman kädenjälkensä. Mietittiin, että pitäiskös vielä kirjoittaa kädenkuvan viereen nimen lisäksi puhelinnumero, jonka äiti voi sitten raskaana hetkenä (esim. neljältä yöllä) näpytellä ja hätyyttää ko. auttajan vauvanvahtihommiin, heh!  


Kameraahan en tietenkään muistanut ottaa mukaan, joten näpsin itse juhlista vain kännykällä kuvia, pahoittelen siis laatua! Mutta näistä vähän näkee menoa sekä käytettyjä tavaroita. Kangasvärien kanssa tehtiin niin, että mulla oli mukana väritöntä painopastaa, josta sitten juhlakalun toiveiden mukaan sekoittelin erivärisillä väripigmenteillä haluttuja värejä.

Tarvittavat materiaalit:


- Harsoja (mä ostin kankaana Eurokankaasta, esipesin ja käänsin leikkausreunat)
- Muovia pöydän pinnan suojaamiseen
- Teippiä harson kiinnittämiseen paikalleen
- Kangasvärejä, meillä oli Emo-Tuotannon painopastaa sekä väripigmenttejä
- Kertakäyttölautasia värejä varten
- Lusikoita värien sekoittamiseen
- Pensseleitä (kirjoittamiseen, värin levittämiseen)
- Vaahtomuovitöpöttimiä (värin levittämiseen)

Ja painosabluunoiksi "mistä on pienet pojat tehty" -teemaan varasin:

- Muttereita
- Palapelinpaloja
- Jakoavaimia
- Legoja/dubloja
- Erilaisia geometrisiä muotoja (Brion puisia rakennuspalikoita)
- C-kasetti
- Appelsiini, omena jne hedelmiä
- Traktoreita (joiden renkailla voi painaa ajojälkeä)
- Vanhat kengät
- Nappeja
- Ja lisäksi vielä kontaktimuovia, josta voi tehdä itse sabluunan

Kun molemmat harsot oli valmiit, alettiin katsomaan että itseasiassa se pieni harsotilkku jota käytettiin painamisen harjoitteluun ja värien testaamiseen, oli aika hauska sekin, kaikessa kaoottisuudessaan! Että tässä saatiin nyt vähän tämmöstä variaatiota siihen, mistä on pienet pojat tai (ehkä paremminkin vauva-arki) tehty; välillä on siistiä ja suloista, välillä sitten taas vähän vauhtia ja vaaratilanteita, heh heh. Joten otinpa sitten sen testiharsonkin talteen, päärmäsin vielä senkin reunat ja virkkasin siihen pienen ripustuslenkin, niin saa senkin sitten käyttöön. Molempiin harsoihin äiti vielä taiteili vauvan työnimen, Uunon. Musta tuli kerrassaan ihanat harsot näistä kaikista!


Me tehtiin babyshowerillan jälkeen niin, että mä otin harsot itelleni ja kiinnitin vielä värit huolellisesti silittämällä ja heitin harsot kertapyöritykseen pesukoneeseen. Harsot vein sitten äidille kun pieni ihana Uuno saatiin maailmaan. 

Ja samalla reissulla vein vielä vauvaviemisiksi tulokkaalle kettupöksyt kerrassaan ihanasta Nappinjan Kettu -kuosista (kaavana Ottobren Tiikeri) ja lisäksi ompelin tuoreelle isosiskolle taskutunikan (kaavana muokattu Blomma blomma), sillä edellinen samaiselle neidille tekemäni taskutunika on ollut kuulemma aika suosikki ja nyt jo jäänyt pieneksi. Tunikassa kankaana on Kangaskapinan Luumu joustocollege ja taskun ihana kangas on Verson Puodista aikanaan tilattu.Vaikka nyt ite sanonkin, niin musta tuo harsonpainanta oli aika kiva numero vauvakutsuilla (käsitöitä itsekkin harrastavalle äidille). Siinä meni kyllä aikaa enemmän kuin ajattelin, mutta toki siinä pystyi samalla jutskaillemaan ja oli meillä vieraillakin siinä vähän puuhaa. Ja harsot jää sitten kivaksi muistoksi ja ovat tietenkin myös ihan oikeasti tarpeellisia sitten vauvelin kanssa.

-hanne

6 kommenttia:

 1. Ihan itkettää, miten ihana idea nuo harsot! Ja just hyvä toi testiharso :D :D Semmostahan se saattaa välillä olla, melkoista kaaosta, etenkin jos lapsia on jo useampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No kiitos kiitos :) Joo, aika onnistunut testiharso tosiaan, välillä on vähä hässäkkää ja mustiakin hetkiä! Ja heilläkin tää on nyt toinen. Jännityksellä odotan omaa syksyn nro. 2 vauva-arkikierrosta :D

   Poista
 2. Ihan mahtava idea! Tuollaisille kutsuille oli varmasti ilo osallistua 😍 Tosi kiva muisto jää äidille. Tsemppiä siullekin 2. kierrosta odotellessa 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ainakin mulla oli hauskaa siellä :D Ja kiitos tsempeistäkin, tässä ois vielä muutama viikko jäljellä, alkaa maha jo hieman painaa.... :D

   Poista
 3. Kiitos vielä!!! Harsopajasta ja ihanista lahjoista!! 😍😍😍

  VastaaPoista