2017/04/23

TALVEN ISOIMMAT PROJEKTIT


Aattelin esitellä teille kaksi lopputalven/alkuvuoden isointa ja tärkeintä projektia. Molemmat voi tuosta yllä olevasta kuvasta nähdä. Toinen, se tärkein mahdollinen projekti, on vielä kovasti kesken, mutta jo aika hyvällä malilla. Toinen taas on valmis ja päällä!

Ensin se valmiimpi, takki. Oon käynyt koulussa tässä talven aikana ensin Tutkiva vaate- ja kaavasuunnittelu -kurssin ja siihen perään Tutkiva vaatteen valmistus -kurssin osana kässäopen tutkintoani. Ja työtä riitti! Ensin kaavoitus, ratkaisujen pähkäilyt, proto ja sen korjaukset. Sitten materiaalien hankinnat, leikkaaminen ja ite valmistus. Ja vielä kun fiksusti päätin tehdä takin, jossa on kolme kerrosta (miehusta, välivuori, vuori), kaksi tuulilistaa, nepparit, vetoketju ja huppu, niin voin kertoa että tuli tunti jos toinenkin mietittyä ompelujärjestyksiä ja omaa älynvähyyttä.
Mutta valmista tuli ja vieläpä niin, että takki ehtii hetkeksi päällekin ennen lämpimämpiä kelejä. Siitä tuli kiva ja semmoinen kun toivon. Ainut vaan, että töppäsin totaalisesti materiaalivalinnan kanssa! Kävin varmaan kuudesti eri eurokankaissa penkomassa, miettimässä ja juttelemassa. Alkuperäiset väri- ja tekstuuritoiveet hylkäsin nopeesti mahdottomina, ja päätin että tuttu ja turvallinen musta, mutta näköjään senkin kanssa voi mennä pieleen. Päädyin nimittäin pitkän hakemisen ja myyjien suositusten jälkeen Twill -nimiseen puuvillakankaaseen, josta oli Euriksessakin tehtynä kiva parkatakki. Mutta! Kankaassa lieni joku käsittely tms. sillä jo esipesun jälkeen mulla olikin tukevahkon puuvillan sijaan käsissä pehmeää, kissankarvoja imevää ja melko helposti rypistyvää puuvillaa. Ai että nyppi, ja nyppii vieläkin, kun aamusin ulkovaatteiden pukemisritulaaleihin kuuluu nyt kiinteesti tarraharjaus. Mutta näillä mennään, takki on kuitenkin muuten kiva ja mahakin mahtuu sinne vielä hyvin!


Ja sit tää toinen projekti! <3 Mä totesin tässä taannoin Jokelle, että mun voimakkaimmat raskausoireet on näköjään käsityöinnon lopahtaminen ja bloggausjumitus! Ihan sama kuin viimekierroksella. Mutta kyllä tästä taas rämmitään! Nyt puolenvälin paremmalla puolella (ja takin valmistuttua....) alkaa taas jo helpottamaan. Ja ostin mä uuden saumurinkin!

Mutta tämmöisiä kuulumisia siis tänne. Elokuussa me päästään toivottavasti taas tutkimaan elämän ihmeellisyyksiä nelihenkisenä perheenä! Se on se uuteen ihmiseenkin tutustuminen jo vallan jännää, ja nyt sitten saadaan seurata vielä mimmonen isoveli tuosta esikosta kuoritutuu. Ja miten sitä sitten ite riittää ja venyy. Ruuhkavuodet, täältä tullaan!

-hanne

27 kommenttia:

 1. Onnea vauvamasusta! Kovin näytät komealta takissasi ja masussasi.:)

  VastaaPoista
 2. Onnea vauvauutisista! <3 Hauskaa, en tiedä muistatko kun kerran kässämessuilla oltiin teidän blogitreffeillä mahoinemme, mun esikoinen on vähän nuorempi kuin teidän ja sama projekti nyt taas samaan aikaan meneillään. Meillä syntyy kesäkuussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Muistan! Näinpä tämä menee, tuntuu että kaveripiirissäkin menee tosi samaan tahtiin tämä toinen kierros :D Onnea siis sinnekin odotukseen!!

   Poista
 3. Onnittelut! Takin voisi ehkä suihkuttaa sellaisella tekstiilisuojasprayllä, joka estää ainakin jonkin verran kissankarvojen tarttumisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämäkin jo testattu, semmonen antistaattisuusspray :/ Tai siis siitä oli kyllä jonkin verran apua, mutta ei niin paljon että välttyisin tarraharjashowlta :(

   Poista
 4. No ihanat projektit! Varsinkin tuo vielä vähän keskeneräinen! Isot onnet ja halaukset! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös :) Tai no toi takki kyllä ehti pänniä moneen kertaan, mutta tää toinen on ollut vallan mukava projekti :D Kiitos <3

   Poista
 5. Oi, onnittelut erityisesti tuosta keskeneräisestä projektista! 💞 Ja toki toisestakin. Hieno tuli. Ota ilo irti niin kauan kuin mahtuu.... 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Mä luulen että alkavan kevään lämpö pakottaa takin pois päältä ennemmin kuin maha. Tai ainakin toivon niin :D

   Poista
 6. Onnea! Ja auttaisko takkiin se vaha, mitä laitetaan monesti reppuihin tai joku muu suojaspray?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ostin jo aiemmin semmosen fjälravenin mehiläisvahajutun, mitä käytetään ainakin joihinkin ulkoilutakkeihin, mutta siitä ei ollut mainittavaa apua :/ Mutta aattelin että hinkuttelen sitä kuitenkin muutaman kerroksen, koska kyllä se nyt ainakin sit lianhylkivyyttä tekee...ja sit ehkä vielä kerros tota antistaattisuussprayta. Ja sit vaan toivotaan parasta!

   Poista
 7. Oi, miten ihanaa! Onnea ja leppoisaa odotusaikaa.

  VastaaPoista
 8. Onnea tätäkin kautta, ihana projekti! ❤️ Ja takki niin hieno :)

  VastaaPoista
 9. Ihania projekteja Teillä - Lämpimästi onnea koko perheelle edelleen odotukseen!

  VastaaPoista
 10. Voi että, jospa sieltä tulisi vielä joku aivan mieletön hormonikässäinnostuspesänrakennusvietti :D Ihanaa, ihana takki ja ihana vauvavatsa :) Onnea ei voi koskaan toivottaa liikaa, joten vielä kerran, onnea! :)

  VastaaPoista
 11. No hei, tätä vähän uumoilinkin kun kerta toisen jälkeen ollut sama postaus uusimpana...että taitaa masu kasvaa :) onnea paljon!! Ja takki on hieno! Pojalle mietin takin tekemistä mutta ehkä sit syystakki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mietin, että varmaan jotkut jo edellisellä kierroksella blogia seuranneet tunnistaa blogitauon raskausoireeksi ;) :D Kiitos!

   Poista
 12. Paljon onnea! Hieno uutinen! Onkohan tämä suurempi projekti vaaleansininen vai -punainen? Vaikka hälläkö väliä, ihana hän on varmasti! Onnea vielä!

  VastaaPoista