2017/05/01

TAAPERON TYÖHAALARIT NAAMIAISIIN JA TOSIHOMMIIN
Ja niin tuli tieto ekoista naamiaisista päiväkodissa vappujuhlien yhteydessä. Poikaselle tämä lieni päivä muiden joukossa, mutta äiti innostui sen verran, että merkkasi tarkasti päivän päiväkotiin hoitopäiväksi vapaapäivän sijaan, ja vei vielä pojan tavallista aiemmin päiväkotiin ihan vaan, että poikanen ehtisi hyvin mukaan aamuisiin vappujuhliin. Viimeisiin päiviin se ompelu kuitenkin taas jäi, joten kuvat on napattu vasta seuraavana päivänä leikkien jälkeen, silittämättä, tietenkin! Mutta tässä se on, poikasen eka naamiaisasu!

Asusta ajattelin heti, että jotain pojalle mieluista ja tunnistettavaa tietty, mutta samalla jotain ihan oikeasti käyttökelpoistakin myös naamiaisten jälkeen. Googlaussukelus toi aika pian vastaan Kankaanleikkaajan saaren -blogin superhyperhienot työhaalarit taaperokoossa. Ja sitten kun vielä äitini varastoista löytyi just sopivan pala ehtaa työvaatteisiin tarkoitettua Enstex -kangasta suoraan 90-luvulta, päätinpä apinoida vimpan päälle. Hain Eurokankaasta vielä vastaavaa kangasta tumman vihreänä palasen sekä vetoketjun, haeskelin parit kaavat haalareiden pohjalle (yhdet henkselihousut ja yhden liivin kaavan Ottobre-lehdistä) ja yhdistelin näistä + Kankaanleikkaajan saaren kuvista + oikeista työhaalareista mallia katsoen poikaselle omat haalarit.

Ja koska tavoiteena oli tosiaan saada ihan oikea käyttövaatekin, tein haalarit sen verran isossa koossa, että mahtuvat sitten varmasti kesällä päälle, kun ollaan isovanhempien luona maalla traktorihommissa. Näiden pitäisi nyt sitten kestää kovempaakin käyttöä!Ja vitsi näistä tuli kyllä hauskat! Olkoonkin, etten ehtinyt enää ommalle semmoista kynille tarkoitettua rintataskua ja että etutaskuista tuli vapaan saksimisen tuloksena aivan liian syvät! Ja vyötärösaumakin olisi voinut olla joitakin senttejä korkeammalla, jolloin taskut olisi paremmalla korkeudella. Olkasaumat toteutin niin, että saan ne vielä avattua helposti, lisään sinne nimittäin varmaankin lyhyen palan kuminauhaa, että puku joustaisi hieman leikeissä. Malliltaan nämä ovat kapoisemmat kuin esikuvansa Kankaanleikkaajan saarella, mutta väljyys tuntuu kuitenkin riittävän hyvin puuhaamiseen.Parasta on tietty se, että poikanen puki innoissaan työmiehen vaatteet, halusi ehdottomasti kaikki työkalut käyttöön (mieluiten yhtäaikaa) ja onpa nämä päässyt päälle pariin otteeseen jo naamiaisten jälkeenkin! Kesämmällä sitten on hakusessa vielä autenttisempi ilme ruoho- ja kuratahrojen myötä!

Mutta nyt ystävien luo vappua juhlistamaan! Mukavaa vappupäivää kaikille!! 

-hanne

8 kommenttia:

 1. Onpa mahtavat haalarit, täytyy kokeilla. Joustavat olkanauhat kuulostaa hyvältä idealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista :D Joo se oli äitini idea, kuulemma oikeissa työhaalareissakin on just toisinaan kuminauhaa.

   Poista
 2. Tosi makeet! Ihan parasta kun naamiaisasu on samalla ihan oikea käyttövaate. Tykkään!!!

  VastaaPoista
 3. Wautsi, onpas mainiot työhaalarit! Isot taskuthan on ihan parhaita, ainakin meillä tuossa iässä ipanalla piti mahtua niitä työkaluja taskuihin ihan reippaasti ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Ja totta, näistä taskuista ei toisaalta kyllä tila lopu kesken :D

   Poista