2017/04/16

TAAPEROTAIDETTA POSLIINITUSSEILLA LAHJAKSI

No heipä hei ja ihanaa pääsiäistä, alkanutta kevättä ja ystävänpäivää ja mitäs muuta täs nyt ois ehtinyt välissä mennä! No kaikkea ihanaa kaikille kuitenkin! Tää on tää bloggaushomma siitä jännää puuhaa näin monen bloggausvuoden jälkeen, että vaikka jumittaa ihan kauheasti itse postausten kirjoittaminen/julkaiseminen, niin silti, aina kun jotain uutta kässähommaa tulee tehtyä, tulee myös rutiininomaisesti kaivettua kamera naftaliinista ja mietittyä myös samalla valmiiksi, että mitä tästä kirjoittaisi. Vaikkakin ne kuvat ja ajatukset jäiskin kuitenkin sitten sinne jonnekin pään ja muistikortin perukoille tyhjänpantiksi.

Mutta niinpä siis nytkin nappasin muutamat kuvat, kun poikasen kanssa ennen pääsiäislomia yhdessä koristeltiin mummulle ja mummalle pääsiäisviemiseksi/etukäteisäitienpäivälahjaksi kukkaruukut. Ja tällä kertaa päätin nämä blogiinkin asti saada, jee!


Näistä taaperotaidepläjäyksistä voidaan varmaan olla montaa eri mieltä, mutta musta ne on ihania! Tässä poikanen kertoi piirtävänsä ruukkuun auton kuvia, ylläri! Ruukun pyöreä ja viisto pinta oli tietty tosi hankala piirtoalusta, ja käytännössä mun pitikin pitää ruukkua hieman kallellaan ja pyöritellä sitä työskentelyn aikana, mutta kyllä me aika kivat ruukut saatiin aikaiseksi! Lopuksi pyysin vielä poikasta "kirjoittamaan" nimensä ruukun sisälle pohjaan, ja se olikin helpompi homma tasaisen pinnan vuoksi. Mä kirjoitin sitten vielä ruukun sisälle päivämäärän ja taiteilijan nimen. Mutta seuraavan kerran ostan kyllä neliönmuotoisia ruukkuja!

Tämä oli tosiaan helppo ja nopea homma toteuttaa, ja onnistui tämmösen pikkasen päälle kaksivuotiaankin kanssa! En kyllä tiiä miten miten nuo värit irtoisi iholta tai vaatteista, mutta meillä selvittiin nyt ilman huteja. Ensin ruukut siis puhdistettiin (olisi pitänyt olla etanolia puhdistamiseen, ei ollut, saattanee vaikuttaa värin pysyvyyteen...), sitten piirrettiin ja vuorokauden kuivumisen jälkeen väri poltettiin uunissa kiinni 170 asteessa, 30 min. Eri tusseilla on vähän eri ohjeet kuivumisen ja kiinnittämisen osalta. 

Ruukut ostin Plantagenistä, posliinitussit (Pens by Waco, Porcelain pen) hankin taas Hobby Pointista. Posliinitusseja saa myös netistä tietty ja esim. Suomalaisesta kirjakaupasta. Vielä en tiiä miten nämä kyseiset piirrokset käytössä kestää, mutta periaatteessa niiden pitäisi kestää jopa konepesu, joskin kaupassa kyllä käsinpesua suosittelivat. Ja ruukkuja nyt ei kovin tiheesti muutenkaan tarvi pestä, että eiköhän näistä saada nauttia vielä rippijuhlissakin! Heh!Ja tosiaan, isoäidit olivat kovin mielissään saamisistaan, tietty. Ja mulla on itellä tallella semmonen ööö ehkä viisitoistavuotta vanha muki kynätelineenä, jossa on mun silloisten hoitolasten omakuvat piirrettynä ympäri mukia. Se on ihana muisto sekin!
Toki noilla tusseilla voisi itekkin tuunata mukeja ja muuta, kuten nyt vaikka Muita ihania Tiina tai No home without you Kaisa on tehnyt, mutta omat piirtelylahjat on ehkä vähän semmoset, että mieluummin ehkä annan tuon pojan nyt vaan taitella, heh.

Palaillaan taas!

-hanne

8 kommenttia:

 1. Onpas kivoja! Olisi kiva kokeilla vesimarmorointia kukkaruukuille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vesivarmorointia? Jollain lasiväreilläkö? Pitääpä googlettaa, kuullostaa kivalle :D

   Poista
  2. https://www.youtube.com/watch?v=dCWkh-CmsIU Tässä toteutettu kynsilakoilla :)

   Poista
  3. OHo, tuleepa kaunista jälkeä! Kiitos linkistä! :)

   Poista
 2. Vitsit miten hauska idea! Hyvin sopii tuollainen moderni taide ruukkuihin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :D Taiteilijan ote oli tosiaan oikein kokeileva ja ennakkoluuloton :D

   Poista
 3. Vissisti on äitiinsä (ainakin :) ) tullut - käsistään kätevä :)
  Good idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Sanoisin että kaikki taiteellinen osaaminen tulee isältä :D

   Poista