2016/11/23

TAMPEREEN KÄDENTAIDOT 2016 HUHHEIJAA!

SNURRE / Hedgehog Fibers
LANKAVA / Metsä -teemaisen Lankava inpiraatiolehden tuotteita
JOHANNA K. DESIGNin vaatteita muotinäytöksessä



Suomi 100-vuotta sukkakilpailun satoa





Tampereen kädentaidot -messut taas läpäistynä!

Mielestäni käytin tavallista vähemmän kameraa tämän reissun aikana, mutta silti yllättäen muistikortilta löytyi jälleen ihan valtava määrä kuvia. Johtuu varmaan siitä, että nämä Tampereen kässämessut ON ihan tosissaan VALTAVAT. Ja myös valtavan tositosi supernihananmukavat! Niin että mahtava reissu taas takana!

Tänä vuonna olin ekaa kertaa messuilla vaan päivän, ja siinä ei kyllä ole mitään järkeä. Tai siis jos ei pääse ollenkaan tai vaan päiväksi, niin kannattaa mennä päiväksi, mutta jos jotenkin vaan saa järkkäytymään kaksi päivää, niin suosittelen. Kolmesta messuhallista ehdin kiertämään kunnolla kaksi, kolmannessa vaan piipahdin. Ja nyt kun on saanut selata messuraportteja monista blogeista, voin huomata että multa on jäänyt huomaamatta vaikka ja mitä! No, toisaalta mun messubudjetti oli myös kaikkien aikojen pienin, että ehkä hyvä näin! Mutta tässä siis pientä yhteenvetoa mun 


MATERIAALIT / TEKIJÄLLE
 
OMMELLINEN / merinovillaneulosta
VANJA SEA / neuloskankaita
VERSON PUOTI


Kangaskojujen osalta kävin hipelöimässä mm. Nuppu Printin, Metsolan, Indie Fabricsin, Paapiin, Kangaskapinan, Verson puodin, Ommellisen, Tyyne Esterin ja Vanja Sean tarjonnan. Ommellinen (ex Pehemiä) oli käsittääkseni messuilla ekaa kertaa, ja kojulla oli semmonen vilinä, että kameroineni oikein lähelle meinannut päästä! Jos ylempänä kuvissa näkyvää raitaista/ruudullista merinovillaa olisi ollut vielä jäljellä mun budjettiin sopiva pala, niin en kyllä olisi voinut varmaan vastustaa. Merinovillaa löysin sitten itselleni onneksi sopivan palasen Käpysen kojulta.

Verson puodin kojulta taas kotiutin suunnitelmani mukaan palan Leijonamieltä. Mikään kuosi ei oo hetkeen aiheuttanut semmosia sydämen sykähtelyjä kuin se! Vanja Sean kojulla kävin perinteisesti upottamassa käteni neuloksiin, joka on ihastuttavan erilainen materiaali tällä suomen kangaskauppojen kentällä. Kauan haaveilemani Parvi oli kylläkin jälleen lennähtänyt myyntipöydältä jo muiden ostajien kasseihin.

SILMU&SOLMU / Väinämöinen
TUKUWOOLin uusi sukkalanka ehdolla vuoden uutuustuotteeksi
SNURREn kojulla
 
Lankoja kävin hivelemässä mm. Snurren, Silmu&Solmun, Kerän, Lankavan ja Titityyn kojuilla. Messuhurmoksessani unohdin (!!!) käydä ottamassa näppituntumaa TukuWoolin uuteen sukkalankaan, joka oli muuten ehdolla myös vuoden uutuustuotteeksi. Mahtava homma! Tarkoitus oli etsiä myös lanka uusiin kännykkälapasiin, jotka pitäisi ottaa kiireesti puikoille. Mutta meillä oli messuilla myös pikainen tapaaminen pienen kässäblogiporukan kesken ja siellä naureskeltiin kaikkien tunnistamalle "yhden vyyhdin ongelmalle". Tiedättekö sen? Löydätte ihanauskomattomankäsittämättömän herkkulangan, jota on pakko saada vyyhti. Ja koska se yksi vyyhti ei yleensä oikein riitä kuin vain pipoon/lapaisin, niin se sitten jääkin jemmaa kaunistuttamaan! Multakin löytyy useampia näitä tämmöisiä herkkuvyyhtejä. Päätinkin olla kerrankin fiksu tyttö ja pidättäytyä ostamasta uutta vyyhtiä, ja selata sen sijaan eka jo ne olemassa olevat läpi. Mutta saap nähdä oonko kuitenkin kohta kolkuttelemassa Snurren ovea...

Mutta sen pistin merkille, että kuvissakin vilahtelevat käsinvärjätyt herkkulangat eivät ole kyllä menettämässä suosiotaan. Päin vastoin! Samoin erityismateriaalit on isossa osassa, tai no, voiko esimerkiksi alpakkaa enää sanoa erityismateriaaliksi? Ei ehkä....mutta kamelia varmasti voi! Voihan?


 LANKAVA inspiraatio -lehti näytti löytyvän usean ostoskassista
KERÄ / supermainio Knitters graph paper journal -muistivihko neulesuunittelua varten
KONSTA SHOP / kuvansiirtoaineella tehtyjä töitä
ULLAKKA / lämmöllä muotoiltava taikahuopa(!!) ja vegaaninen nahkapaperi (!!)
SILMU&SOLMU kojulla Karuselli/Novamelinan valmistamia puikkosäilyttymiä ja kässäpusseja
BLOCKWALLAH / käsin kaiverrettuja leimasimia






Messuilta löytyy toki tekijälle valtaisa määrä kaikkea muutakin kuin lankaa ja kangasta. Nyt mieleen jäi (ja osin ostoskassiinkin hyppäsi) mm. Käsityöpuoti Silmu & Solmun kojulla myynnissä olleet Novamelinan tekemät puikkosuojat ja projektipussukat, Lankavan metsä -teemainen inspiraatiolehti, Konsta Shopin kojun ilmeisen myyntiryntäyksen aiheuttanut kuvansiirtoaine (saatoinpa itsekkin yhden pullon ostaa...), Kerän kojulla ihastelemani Knitters Knitters graph paper journal, jonka sivujen ruudukko on tuollainen kirjoneulekuvioiden suunnitteluun soveltuva. Niin ja vaikka en oo leimasinihmisiä (= en ole niitä kauheasti käyttänyt), niin nuo yllänäkyvät käsinkaiverretut Blockwallahin leimasimet olivat kerrassaan kauniita! Samalta kojulta kotiutin myös kauniin käsin taotun messinkikulkusen.  

Ullakan kojulta ostoskassiin päätyi nyt vaan magneettinepparit, mutta mieltä jäi kyllä kaivertamaan tuo lämmöllä muotoiltava taikahuopa sekä selluloosasta valmistettava nahkapaperi, jota pystyy pesemään, kirjailemaan, ompelemaan ja voi siihen piirtääkiin/tulostaakin. Sitten lisämainintana ainakin Succapplokin uusi lahjapaperi neulojilla (unohdin käydä lähemmin tutkimassa). 
 

VALMIIT IHANUUDET

VALONA DESIGN / Vuoden uutuustuotteena palkittu Halo -korusarja
MARIA KUPI / huovutetut eläinhahmot
PIENI KALENTERIKAUPPA (ELLIS) /  ihanat kalenterit, kortit ja muut paperituotteet
MARJAANA NISKANEN DESIGN / eläinaiheiset tuotteet
NANQ / Päänaukomispipot


Valmiiden tuotteiden kirjokin on tietty myös laaja näillä messuilla. Koska mulla oli nyt aiempaa tiiviimpi aikataulu, pysähdyin kuvaamaan vain sellaisia tuotteita, joita oli ohikävelyn jälkeen pakko palata katsomaan kohta uudelleen. Tässä niistä muutama.

Valona Designin puiset, herkät Halo -korut viehättivät jo ehkä siksi, kun puusta on tullut tässä vuoden sisään kovin mieluisa materiaali teknisentyön opintojeni myötä. Omat puuntyöstätaidot on hieman eritasolla vaan vielä tuon herkkyyden osalta, heh! Maria Kupin huovutettuja eläinhahmoja oli myös pakko pyörtää takaisin tutkimaan lähemmin. Mulla ei ikinä riittäisi kärsivällisyys näin yksityiskohtaiseen huovutustyöhön! Pieneen kalenterikauppaan pysähdyin taas pläräämään kalenteria, jossa kerrankin oli tilaa: ensin yksi sievä kuukausisivu ja sen perään monta tyhjää sivua! Ko. putiikista löytyi myös mm. yksittäisistä sivuista koostuva vuosikalenteri, ystävänkirjasivuina toimivia piirroskortteja, joulukortteja ja paljon muita piirrettyjä ihanuuksia. Marjaana Niskasen eläinaiheisista painotöistä mut pysäytti erityisesti tuo lehmä. Mähän oon maitotilan tyttöjä, ja jotenkin tuohon kuvaan on saatu kyllä vangittua tosi onnistuneesti ja tutun tuntuisesti semmosen lempeän lypsylehmän olemusta. Niskanen on kuvittaa tuotteensa itse valokuvaamiensa eläinten kuvia. Yritys on uusi, ja mä kovasti toivoisin sille menestystä. Näistä tuli jotenkin niin tosi hyvä mieli! Onko se vaan tää mun maalaisuus mitä kuvat puhuttelee? Viimeisenä vielä NANQ:n nokkelat päänaukomispipot. Näitä voi pitää sekä vetoketju kiinni että auki, ja sinä aikana kun nopeesti nappasin kuva, varmaan neljä seuruetta pysähtyi kommentoimaan tuotteen nokkelaa nimeä. 

Semmosta! Tätä kirjoittaessani tajuan, että multa jäi kokonaan kuvaamatta oma messusaalis. Hups! Mutta instagramissa se kyllä vilahti. Nyt toinen kangas on jo melkein leikelty ja muutkin jutut on jo hyllytetty, joten olkoon nyt kuvaus. 

Ens vuonna meen kyllä muuten taas kahdeksi päiväksi, jos vaan suinkin kykenen! 
Niin ja kertokaas nyt vielä, että mikä oli se teille paras juttu näillä messuilla, minkä mä missasin? :D

-hanne

2 kommenttia:

  1. Huh, kyllä harmittaa, että olen täällä ja te kaikki muut siellä Tampereen messuilla. Ensi vuonna tulen koko viikonlopuksi ja houkuttelen jonkun kamun mukaan fiilistelemään.. kaikkia ihanuuksia. huoh.

    VastaaPoista
  2. Siis nuo huovutetut eläinhahmot:O.Ihan huikeita!!

    VastaaPoista