2015/06/23

PAAPIIN PALJOUS


kangas PAAPIIN KOLMIOT joustocollege / kaava ompelijatoverilta saatu

kangas PAAPIIN PIKKUHIPPU jersey / Kaava VILLIKKO (Ottobre 1/13) 

kangas PAAPIIN SPOTTY jersey / kaava Tiikerin (Ottobre 1/13) ja Ruusunpunan (Ottobre 6/12) risteytys

 kangas PAAPIIN HEPAT / kaava KISULIINI (Ottobre 6/12)


kangas PAAPIIN vaaleanharmaa trikoo / kaava Baby Boots Irinka itseteossa -blogista


kangas Eurokangas, alikeompelukangas Sinooperista / kaava PAAPII TSI- bambi

Selasin tuossa kangasvarastojani ja jo tehtyjä vaatteita, ja pistinpä merkille, että ilmeisesti yritän hitaasti mutta varmasti siirtää PaaPiin kangasvarastot omiin kaappeihini. Postauksen kankaiden lisäksi näyttäisi löytyvän vielä ainakin viittä muuta toistaiseksi koskematontakin kuosia. Ja tuskinpa tämä näiden hamstraus tähän päättyy! Taitaa Milli pukeutua Paapiin kuosiin vielä rippikoulussakin...Ja eilen näemmä ilmestyi myyntiin Paapiin kesän puuvillamallistot (ja uusia jersey-kuosejakin). Just kun päätin etten ainakaan kuukauteen osta enää kankaita. Aion pysyä kovana! Ehkä! Luulisin!

Tekeleistä ja kaavoista sen verran, että tuo jumpsuit on aivan ihana, ja täydellinen tämmöisinä puoliviileinä (vai puolilämpiminä?) "kesä"päivinä kantoliinailuun ja ostosreissuille. Se on ollut päällä paljon, ja joustokollarista on tullut mun lempimateriaali ompeluun. Suuperpehmeää ja valtavan joustavaa. Baby bootsit tein pidettäväksi myös kantoliinan kanssa. Tein jo toisetkin, mutta muokkasin bootsien varren, kuten Irinkakin, resorillisiksi. 

Villikko-kaavalla tehty potkupuku (vai miksikä noita terättömiä sanotaan?) on ollut tosi kiva, joskin nepparit ehkä pitäisi olla tiuhempaan tai sitten haaroissa/lahkeissa vähä lisää tilaa, meinaa nimittäin vaippa ja reidet vähä vilkkua tuolta neppareiden välistä jumppatuokioissa. Niin ja hihat on ainakin meillä valtaisan pitkät! Sama homma on myös tuon Kisuliini -bodyn hihoissa. Molempia on kuitenkin pidetty paljon, ja huomasinpa, että nyt tälleen pidemmässä käytössä alkaa nähdä, kuinka tärkeitä on hyvät säädöt saumurissa. Heppabodyssa on nimittäin parista kohden saumat näemmä ratkenneet, sillä saumurin neulalangat ovat olleet aivan liian kireällä...


Ja tuo bambi. Se oli niin suloinen mielikuvissani ja alikeompelut onnistuivat kivasti...mutta enpäs ollut tajunnut TSI-kaavoja jäljentäessäni merkata kaavaan myös silmien paikkaa! Niinpä tämän mun bambin silmät lipsahti hieman liian taakse, sillä seurauksella että kun bambia katselee takaapäin, niin se on...no, vähä vajaan näköinen. Niinkun ei nyt olisi aivan kaikki muumit laaksossa. Tai kaikki langat saumurissa? Kankaat kaapissa? 

Ressukka mikä ressukka! 

-hanne

42 kommenttia:

  1. Voi apua, miten ihania ompeluksia! Mallista puhumattakaan ♡ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitos! Vitsi kun ehtis ommella kaikki mitä on suunnitteilla!! :D

      Poista
  2. Todella ihania ompeluksia! Mä en kestä, jos mun kaapit pursuu kohta jo kankaistakin! Olen vielä pysynyt lujana, etten ole mennyt Paapiin sivuille. Tiedä häntä kuinka kauan tuo päätös pitää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joo, mullahan tää ompeluinnostus alkoi kunnolla vasta muutama kk sitten. Silloin mun kankaat mahtu yhteen vanhaan matkalaukkuun...no ei mahdu enää! :D Tsemppiä päätöksen pitämiseen :D

      Poista
  3. Onpa kivoja vaatteita! Välillä tuntuu, et pitäisköhän tässä tehä vauva, kun niiden pikkuvaatteiden ompeleminen on niin hirmu kivaa. :D onneksi on lähipiiriin kuuluu sen verran monta lisääntyjää, että ei tarvi niin radikaaleihin ompelutuskanpurkukeinoihin turvautua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tiedän tunteen! Vielä pari vuotta sitten mietin samaa :D Oishan se ehkä aika erikoinen syy vauvan hankintaan, mutta hei, joskus sitä on tehtävä isoja ratkaisuja oman harrastuksen eteen...Ai niin paitsi että yllättäen aikaa on kyllä nyt vähä vähemmän, vaikka malli vaatteille löytyskin... :D

      Poista
  4. Vautsi mitä ihanuuksia olet ommellut! 😍

    VastaaPoista
  5. Ihania vaatteita! ♥ ja tuo Bambi ♥

    VastaaPoista
  6. Oih mitä ihania! Paapiita on jo kaapit täynnä, mut lisää tekis mieli ;)

    VastaaPoista
  7. Voi! Toi jumpsuit on niin suloinen! Olisiko mahdollista saada kaavaa siihen? Olisi meidän pojalle juuri oikean kokoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kiitti! No kun valitettavasti kaava on tosiaan saatu vaan omaan käyttöön, ja alkuperäinen tekijä saa (ylläri ylläri) niin paljon kyselyjä kaavasta, että on ajan puutteen vuoksi joutunut vastailemaan eioota...

      Poista
  8. Wow, i just loved the jumpsuit! Do you want to share where you got the pattern? Maby you did it yourself.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks! I got the pattern from a friend, to my own use only. Someone should really sell this pattern, I like this jumpsuit alot!!

      Poista
  9. Ihan mahtavia! Aloin just haaveilla tuosta haalarista aikuisten koossa. Tää on vähän huolestuttavaa. Ehkä sentään huppari riittäisi?

    Ja vähänkö on suloinen mallikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei oo huolestuttavaa, ois varmaan aivan supermukava päällä tuollaine! :D Mutta joo, miksei hupparikin toimisi...Malli on kyllä aika <3

      Poista
  10. Mikä sattuma! Just eilen ompelin ja tänään postasin jumpsuitista, mikä melko samanlaisella kaavalla ommeltu kun tämä ja samaa Paapiin kolmiota hupun vuori! Tykkään itekin jumpsuiteista, niin käteviä vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti käydä aivan katsomassa :D Ihana! Olitko sä ite kaavoittanut tuon? Jumppikset on kyllä erinäppäriä, joku epäili että huppu olis hankala tuollaiselle joka vielä makailee paljon, mutta ei se ainakaan meillä oo menoa haitannut :)

      Poista
    2. :D Mä niin tykkään näistä! Sun versio inspaa tekemään kuviollisestakin kankaasta, ihan huippu tolla väripiristevetskalla. Joo mä kaavotin ite perusjumppiskaavasta, vuoden verran oon opiskellu vaatetusompelua, niin onnistu niillä opeilla kaavan kuosittelu. :) Mä taas on huppujen puolella, musta suojaa kivasti kaulaa ja niskaa, kätevä laittaa päähän, ei tipu silmille pipon tavoin. Paljon hyviä puolia. :) Meidän tyttökin on aika samoja ikiä teidän vauvelin kanssa, kässämessuilla blogitapaamisessa treffattiinkin mahoinemme. :)

      Poista
    3. http://valossajavarjossa.blogspot.fi/2015/05/edellisesta-kunnon-ompelukerrasta.html Tässä postauksessa kaavoituksesta vähän :)

      Poista
    4. No mutta! Nyt mää yhdistän, kun mainitsit mahat ja messut :)

      Huppu on kyllä tosiaan hyvä, ja just jos lähetään vaikka kantoliinassa pihalle niin suojaa hyvin niskaa, päätä sekä silmiäkin, jos aurinko paistaa :) Ja vetskari on mahtava, laitoin siis miehen vetskarikaupoille kangastilkun kanssa, ja käskin tuoda kivan. Tuon se toi, sopii täydellisesti :)

      Ja kiitos linkistä, pitääpä käydä katsoos! Mulla on kässäopen opintoihin kuulunut vähä kans kaavoittamista ja kuosittelua, mutta aika vähä, oon kyllä varsin epävarma yhä...Tai siis muokkaan kyllä kaavoja, mut aina vähä silleen "tuntumalla" vaan, ja silloin ei lopputulos oo aina oikein luotettava... :D

      Poista
  11. Toi bambihan on just mainio :D Ei tuu ihan heti vastaan samanlaista.

    VastaaPoista
  12. Herttaisia ompeluksia ja niin suloinen malli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, malli on kyllä erityisesti mun mieleen! :)

      Poista
  13. No voi mörkö miten ihania juttuja, kaikki! Ja ihanat kuvatkin vielä :)

    VastaaPoista
  14. Apua. Nämä. On. Kaikki. Ihania. Siis niin valloittavia <3. Suloinen malli, taitaa poseerauksen jo noin pienenä :).

    VastaaPoista
  15. Mikä jumpsuit! Aivan supersöpö ♡ Muutenkin ihana uusi blogituttavuus, täytyy heti klikkailla lukijaksi :)

    VastaaPoista
  16. Huiput nuo tossukat! Pitää itsekin tehdä, kun meillä aloitettiin liinailuharjottelu. Ja muutenkin hirmusesti ompeluksia. Nättejä! Itsekin aion tuollaisen jumppiksen tehdä, heti kun pääsen ompelemaan Inkan luo, joka tuolla yllä kommentoikin. Hassua, että sun vauva on jo noin suuri, tuntuu, että messuista on hetki vain. Siellä vauvat oli vielä mahassa, nyt jo kaikki syntyny, tosin tuo meidän on aika paljon minempi kuin teidän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! :) Jumppis on kyllä suuuperhyvä liinailuun :)
      Ja joo no niinpä! Justhan se syntyi! Ja sit sekin on outo,a ku tuntuu että oma vauva on jo niin iso (ja onhan se kohta jo puolivuotias), ja sit mun syysvauvaa oottavan kaverin vauva on vielä mahassa ja kuitenkin nää kaks tulee olemaan saman ikäisiä ja alottaan koulun samaan aikaan :D Tässä kohtaa se ero on vaan niiiiin iso!

      Poista
  17. Ompa kivoja vaatteita! Tämä on ihan uusi blogi mulle, vaikka sulla on jo ihan hurja määrä lukijoita! :) Jännä etten ollut tästä kuullut aiemmin, osui silmään bloglovinin suosittelemana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuntuu että kässäblogienkin gerne on jo niin laaja että aina törmää uusiin vaikka luulee muka jo kaikki nähneensä :D Ja selkeesti näissä on myös semmosia ryhmäymiä, esim. mä ihan just vasta aloin tutkimaan tarkemmin ompelublogeja ja niitähän vasta riittääkin :D
      Mutta kiva siis kun löysit tänne :)

      Poista
  18. Onpa hauskoja vaatteita. Kelpaa noissa kuoseissa köllötellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kylläpä hän köllötteleekin :D vaikka tuntuu että aina just kun on ne lempivaatteet päälle saanut, niin kohta ne on jo pesua vailla erinäisten vahinkojen vuoksi...nooh, kuulunee asiaan :)

      Poista
  19. Vau kuinka ihana tuo jumpsuit!! 😍 Oranssi vetskari viimeistelee kokonaisuuden ihan täydellisesti! Minkä kokoinen tuo jumpsuit muuten on? :) Olis niin ihana tehdä omalle pikkumiehelle myös, oon vaan niin aloitteleva ompelija ettei taidot riitä vielä perusjumppiksen kaavasta soveltamiseen, saisikohan tuota kaavaa ostaa sulta tai suoraan tältä sun ompelijaystävältä? Olis ihan huippua!! ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos! Mun jumppis on tommonen about 74 :) Mä en voi ite myydä kaavaa (kun en oo sitä tehnyt :) mutta http://dobermami.blogspot.fi/2015/09/diy-vinovetoketjuhaalari-ohje-kaavan.html löytyy hyvä ohje miten kaavan voi ite tehdä, ja jos se tuntuu hankalalta, niin kannattaa laittaa vaikka kyssäri tuolle bloggarille, jos hän myisi kaavan :)

      Poista