2014/09/27

KALENTERIN PÄÄLLYSTYS


Helou taas!

Mä oon aina ollut kalenteri-ihmisiä. Varsinkin lukio- ja AMK-opintojen aikana käytin vimpan päälle aikaa ja harkintaa just sen oikean ja kaikki kriteerit täyttävän kalenterin valintaan ja hankintaan. Kalenterin kannet päällystin yleensä yhtä tarkasti harkitulla kankaalla. Työelämässä käytin työpaikan kalenteria, mutta nyt taas yliopistossa saan hankkia aina ihka oman kalenterin! Jei!

Tänä vuonna päädyin yllättäen Helsingin yliopiston omaan kalenteriin, joka oli nyt paljon kivempi kuin viimevuoden kierreselkäinen läpyskä. Mutta kannet pitää nytkin päällystää, ihan jo senkin takia, että aika moni muukin on päätynyt tähän samaan kalenteriin. Menee pian kalenterit pöydällä sekaisin!Kansien päällystyksen toteutan yleensä hyvälaatuisella yleisliimalla, joka ei rypistä paperia ja kuivahtaa nopeasti. Esim tuo yllä käyttämäni Scotchin Universal -geeliliima on oikein toimiva. Liimatessa kannattaa olla tarkkana, ettei venytä kangasta liiaksi. Kansien sisäpuolen saa tosi siistiksi, kun lopuksi liimaa ensimmäisen sivun kiinni kanteen, kuten yllä.Noin! No okei, kirjailuissani päädyin lähes samaan kuin mitä tuossa alkuperäisessäkin kannessa oli, heh! Mutta on se nyt vähän enemmän omannäköinen, ja lisäksi vohvelikankaassa on se hyvä puoli, että vaikka toi kangas on nyt tuohon liimattu, voisin yhä halutessani tehä tuonne taakse kankaan pinaan vähän perinteisempiä vohvelikirjontoja. Ehkä tästä vielä syksyn aikana tuunautuu mitä värikkäin kalenteri. Pitääkin jemmata vähän kirjontalankoja penaaliin mukaan tylsempien luentojen varalle.

Mukavaa viikonloppua toverit, meikä palaa nyt taas kandin alkutyöstöön (jaiks!).

-hanne

16 kommenttia:

 1. Kiva kansi, sitä katsoessa tulee aina fiilis, jee, ihan ite tein! Joku saattaa sen silti napata mukaansa, kun nyt se on niin cool!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! On se nyt kyllä kivempi kuin ennen, ja kiva jos voin sitä vielä edelleenkin koristella :) Toivotaan ettei kuitenkaan kelpaa kellekkään pitkäkyntiselle, ehkä mun syksyn koulutöiden aikataulutus yms ole kuitenkaan kovin antoisaa luettavaa :D

   Poista
 2. Niin hieno! Mä olin yläasteella kauhea ristipistojen fani mutta sen jälkeen en oo tehny yhtään. Tuo kyllä innostaa taas kaivamaan neulan ja langan esiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla tulee ja menee innostus ristipistojen kanssa, mutta just nyt tekis taas mieli pistellä niitä jokapaikkaan :D Vohvelikankaaseen en oo ennemmin kokeillut, vaikka siihenhän niitä on mitä paras pistellä!

   Poista
 3. Ihanaa toi vohvelikangas! Tää vaan vahvisti mun päähänpinttymää ton kankaan hommaamiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Vohvelikangas on varsin aliarvostettu materiaali, johtuu varmaan niistä ala-asteen vohvelikirjotuista kässäpussi- ja tyynymuistoista, joita kaikilla on :D Mutta oikeastihan vohvelikirjontakin voi olla tosi tyylikästä ja modernia, aiheesta julkaistiin tuossa taannoin kirjakin, nimeltä Vohvelikirjonta. Ja ristipistoihin tää sopii aivan superisti!! Kaiken kaikkiaan kiva matsku :)

   Poista
  2. Ei mulla vaan! Me tehtiin ekalla sellainen hieno kirjailtu liina, mulla oli vaikka minkälaisia kuviota siinä. Ei siis mitään lapsen vapaalla kädellä piirtämiä, vaan jotain aaltoviivaa yms. siististi kankaan laidasta laitaan, suorina ja virheettöminä riveinä. Muistan kun tein sitä, olin todella tarkka siitä, että jokaiseen pistoon tuli saman verran vohvelikankaan lankoja.

   Ehkä 5. luokalla sitten tehtiin pefletti, johon ei tullut kirjailuja, vaan reunaan virkattiin pitsi. Se ei ole yhtä siisti työ, sillä en ole kovinkaan taitava virkkaaja, mutta menee uimahallipeflettinä. Ei haittaa vaikka hukkuisi ja kukaan ei taatusti pölli sitä. :D

   Kyllä me ollaan muuten pussikin tehty, muistan että se oli sininen ja siinä oli punavalkoinen punosnauha, mutta se ei varmaankaan ollut vohvelikangasta..? Se taisi olla ruudullista kangasta jolloin se ei voi vohvelia ollakaan.

   Poista
  3. Vau, sä oot ollut sinnikäs työskentelijä! Ja ilmeisesti on vielä tallellakin nämä aarteet?

   Poista
 4. Tosi hieno! Herää vain kysymys, että miksi en ole itse keksinyt tätä aiemmin :D Saattaa olla, että apinoin tämän idean, kun ensivuoden kalenterin tuunaaminen tulee ajankohtaiseksi. Paperiaskartelut alkavat olla niin nähtyjä jo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Onko kyllä niin tuttu fiilis että näkee jonkun postauksen ja joutuu toteamaan, no joo niinpä tietenkin :D

   Poista
 5. Ei vitsi ku kivan näköinen kalenteri :)

  http://sannamatilda.blogspot.fi/

  VastaaPoista