2014/09/14

BANDANA BABY


En oo varsinaisesti jenkkihuivifani mitenkään muuten kuin kuin nostalgian osalta, mutta silti, kun sain päähäni ajatuksen jenkkihuivituttinauhasta, niin eihän siitä päässyt yli eikä ympäri! Pakko oli kokeilla. Onhan tuo nyt aivan erityisen suloinen, ainakin mun mielestä!

Ja  erityisominaisuutena lisättäköön vielä, että tämä toimii tarvittaessa myös hätäkuolarättinä ja se on varsin helppo pestä; ei muutakun solmut auki ja pesukoneeseen kuuteen kymppiin. Näppärää! Ja ainahan kankaan voi vaihtaa, jos ko. huivi alkaa kyllästyttämään.


Materiaalit on simppelit:
- Jenkkihuivi
- Tuttinauhaklipsi
- Tuttirengas, jos käytössä on tappitutti

Jenkkihuivia etsin kirpparilta, mutten onnistunut löytämään siihen "mun on pakko tehä tää heti" -hätään, joten ostin uuden täältä. Tuttinauhatarvikkeita löytyy mukavan kattavasti Nappikauppa Punahilkasta, josta siis oon ostanut sekä tuttinauhaklipsejä että tuttirenkaita.  


Tämän tekemisestä sen verran, että ensin leikkasin huivin neljään osaan, jonka jälkeen madalsin vielä hieman kahta kulmaa (yllä), että huivi olisi hieman kapeampi tuttinauhan keskeltä. Lopuksi huolittelin huivin reunat mahdollisimman kapeasti kaksin kerroin, ja ompelin parin millin päästä reunasta. Sitten vaan huivi kaksinkerroin, toiseen päähän solmin klipsi, ja toiseen päähän voi solmia joko tuttirenkaan tai suoraan tutin. 
Kiitos vielä suloiselle mallille, josta tuli samalla ensimmäinen jenkkituttinauhalainen. Meijän kaveri liittyy sit jengiin vähän myöhemmin mukaan :)

-hanne

28 kommenttia:

 1. Jännä, miten tuo huivi näyttää erilaiselta, kun mittakaava muuttuu ja kuviot ikään kuin kasvavat enemmän esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta kyllä! Mahtaiskohan tuota löytyä minikoossa? Siis että kuviotkin ois tommosia pienempiä? :)

   Poista
 2. Täälläkään ei olla (enää) jenkkihuivi -faneja, mutta tämä on kyllä niin huikea idis että! Onneksi en ole heittänyt vanhoja huivejani pois, tämä nimittäin lähtee kyllä testattavaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no kiitos! Mullakin on vielä yksi huivi vanhempien luona tallessa. Pitää kattoo jos ottais senkin käyttöön, kun on kerta erivärinen. Tai hei, entä ruokalappu? Semmonenkin voisi tästä toimia :D

   Poista
  2. Ruokalappu vois kanssa olla hieno! :)

   Poista
 3. Huikee idis! On makee suloisen mallin masun päällä, Täytynee kokeilla, on mullakin pari liinaa vielä varastossa.
  Bandana-huiveja on vissiin käyttäneet karjapaimenet alunperin suunsuojana preerialla ratsastaessa. Kai sitä nyt pienet vauvat voi leikkii cowboyta äidin sylissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En tiennytkään niiden alkuperää! Hauska kuulla :) cawboy boy :)

   Poista
 4. Vitsit miten näppärä! Tämä lähtee toteutukseen ja pääsee sit testikäyttöön ens maaliskuussa!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no kiva :) Mun pitää kans odottaa ensivuoden puolelle omakohtaiseen koekäyttöön :)

   Poista
  2. NIin ja lämpimät onnittelut sullekin :)

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitti :) Ja niin oli! Pitäis ottaa joskus ajan kanssa uusiksi :)

   Poista
 6. Kiva idea, mulla pari jenkkihuivia hengailee käyttämättömänä kaapissa, ja minimies meillekin tulossa, joten enköhän kokeile minäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sit ois niinku speksit kohdillaan teilläkin :) Onnea kovasti!!

   Poista
 7. Todella hieno idea!
  Voisikohan samaa soveltaa vaikka hanskanipsuiksi. Siis sellaisiksi, joilla saa pienen hanskat kiinnitettyä hihoihin, jotta niitä ei saa heitetty pois matkasta. Silloin huivin molempiin päihin kiinnitettäisiin tosin nuo klipsit, eikä rengasta lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hmm...vois toimiakin, pitäis ehkä olla vaan vähän lyhyempi liina siinä? Hanskanipsut tulee kyllä varmaan myös todella tarpeen!

   Poista
 8. Kyllä nyt lähti ideat uuteen nousuun hetken tauon jälkeen :)
  Fiksu yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos, ehkä sitä tarvii välillä luovia taukoja.. :)

   Poista
 9. Ei vitsit jenkkihuivit! Mulla oli aina jenkkihuivi hiuspantana joskus ehkä vuonna -91. :D Toivottavasti ei tule muoti takaisin...

  Kaikki vauvat eivät muuten tarvitse tuttia!! Jos tarvisisivat, syntyisivät jo tutti suussa! Sitä ei siis ole pakko tunkea jokaisen pikkuisen suuhun, etenkään jos tarvetta ei ole!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no kyllä mä oon ainakin nähnyt jenkkihuiveja ihan tosikäytössä tässä taas vuoden sisään, että niin ne muodit kiertää :)

   Ja joo, juu, täällä on tiedossa oikein hyvin tämän päivän ohjeistukset tuttiasiaan :)

   Poista
 10. Kiva idea :)
  Tiedän tutittomia vauvoja, kun roikkuvat sitten äidin tississä... tai peukalon imiöitä, josta vaikea vierottaa.
  Itse olen kasvattanut 4 tuttivauvaa ja kaikista tullut ihan fiksuja ihmisiä. Jokaiselta löytyy kärsivällisyyttä ja jaksavat odottaa rauhallisena. Tutilla joskus hiljennetty.
  Oli oiva apu ruokakaupassa tai nukahtaessa.
  Tutti on vieroitettu ajoissa pois ja se ei ole ollut koko päivää suussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Näin mäkin tämän tuttiasian näen, ei tietenkään turhaan tarvi käyttää, mutta jos se helpottaa arkea tiukoissa tilanteissa ja vieroituksesta huolehtii oikeaan aikaan, niin en näe siinä mitään pahaa :)

   Poista
 11. Tosi hauska idea! Tuli vaan mieleeni, että taaperoilla tuota ei enää uskaltaisi käyttää. Eikös noi nipsu ja tuttilenkki ole pahan kokoisia esineitä, jos solmu pääsee aukeamaan? En ole varma...
  Mukavia ideoita ja toteutuksia sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattista! Hyvä huomio! Tuttilenkki on kyllä aika tiukasti kiinni tutissa kyllä ja nipsu tietty vaatteissa, ja aika yllättävän tiukat on nuo solmutkin, mutta niin ne on ehtiviä ne taaperotkin :) Ehkä silloin voisi sitten muutamalla pistolla ommella solmut kiinni?

   Poista
 12. Olipa kiva idea! Saattaapi lähtee kokeiluun :)

  VastaaPoista
 13. äärettömä hyvä ja näppärä idea! :)

  VastaaPoista