2014/02/03

SAIPPUA // ARVONTASaippuan teko on yks semmonen projekti, mistä mä oon haaveillut kauan. Mutta kun sen aloittaminen on tuntunut vähän vaikealle...Mä yleensä lähen vähän soitellen sotaan kässäprojekteissa, mutta saippuahommissa läträilläänkin vähän villaa voimakkaampien aineiden kanssa. Niin että nyt pitäis ihan oikeasti perehtyä aiheeseen. Sit pitäis olla ko. työhön joutava sauvasekoitin, grammapuntari, lipeää (mistä ihmeestä saa lipeää?!), erilaisia rasvoja ja muotteja. Ja sitten kun mieleen tulee vielä väkisinkin Fight Club ja sen lipeäpalovamma. Hui.Mutta joskus joku muu tönäisee arkailevan asiat eteenpäin. Mulle tarjottiin tossa joulun alla blogiyhteistyötä, jossa saisin itselleni Saara Kuhan uuden Saippuakirjan* sekä toisen kappaleen teille hyvät ystävät arvottavaksi. Nyt osui tämä kirja niin sopivaan saumaan että!

Eikä se sitten ollutkaan niin vaikeaa. Lipeää tilasin Lahtisen vahvalimosta, sillä luin että sieltä saa parasta lipeää saippuan tekoon. Grammapuntaria lainasin kotoa ja sauvasekoittimenkin jostain sitten kaivaisin. Ja ohjeet tekemiseen sain sitten siitä Saippuakirjasta. Luin kirjan oikeasti kannesta kanteen, ja selasin vielä moneen kertaan osioita, joissa käytiin läpi eri tapoja valmistaa saippuaa, eri öljyjen ominaisuuksia, eri lisukkemahdollisuuksia ja eri reseptejä. Siis todella innostuin asiasta! Tiesittekö esim. että itsevalmistetun saippuan tulee kypsyä ainakin kuukauden päivät ennen käyttöön ottamista saippuan syntymiseen tarvittavan kemiallisen prosessin läpikäymiseksi? Opin kiisselivaiheesta, geelivaiheesta, ylirasvoittamisesta sun muusta. Saaran resepteistä valikoin turvallisen kuuloisen avokadosaippuan, johon rohkaistuin lisäämään vähän vielä tuoretta muussattua avokadoa.


Teko oli yllättävänkin nopsakkaa. Ja ehkä hyvä niin, koska sen verran jänskää kemistin puuhaa se oli ainaski nyt ekalla kerralla, että mulla sydän hakkas ja jalat tärisi koko ajan. Niin että jos homma oliskin kestänyt oikeen tosi pitkään, olis meikäläinen varmaan jossain kohtaa pökertynyt keittiön lattialle. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, mulla säily taju ja tänään aivan järkevän näköistä saippuaa leikasi onnellinen pieni hanne. Mun oma rakas eka saippua!
Ja tosiaan, pitkästä aikaa ARVONTAA! 
Jos joku teistäkin kaipaisi tönäystä saippuan maailmaan tai muuten vaan on aiheesta kiinnostunut, niin laitetaas arpoen yksi kappale Saara Kuhan Saippuakirjaa. Arvontaan voi osallistua kaikki, ja jokainen saa yhden arvan. Arvontaan osallistutaan jättämällä postauksen alle kommentti. Kertokaas mulle samalla, että ootteko koskaan tehneet/harkinneet tekevänne itse saippuaa? Ja anonyymit, muistakaas jättää mailiaosoite tai ainakin nimimerkinpoikasta. 


Arvonta alkaa NYT ja päättyy 13.2.2014 puolelta öin.
Katotaan että oisko mulla silloin jo seuraava satsi saippuaa valmiina!


ARVONTA ON PÄÄTTYNYT, KIITOS OSALLISTUJILLE!!

kuva

- hanne
*saatu blogin kautta

ps. Meikä pisti pystyyn muuten Instagram -tilin Eilen teinille. Aloittelen vasta sen käyttöä, mutta tarkoitus on jatkossa napsia sinne kuvia keskeneräisistä töistä, kouluhommista, tulevista postauksista sun muusta. Saa seurata sielläkin :)

203 kommenttia:

 1. Mukana. En ole tehnyt saippuaa, mutta olisi kiva kokeilla!

  VastaaPoista
 2. mukana myös.olisi kiva.kokeilla saippuan tekoa.
  tintsu1961@hotmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukana ollaan! Mä oon kerran tehnyt saippuaa ohjatusti eräällä saippuapajalla, ja vitsit kun se oli hauskaa! Saippuan teossa saa olla tarkkana reseptin kanssa... ja "kypsymisen" odottelu vaatii pitkää pinnaa :)

  VastaaPoista
 4. Mukana. Olen kyllä harkinnut, mutta toistaiseksi en ole saanut aikaiseksi. Tämä kirja kyllä varmaan edesauttaisi homman aloittamista! :)
  tiia.tahvanainen0@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Hauska arvonta. Saippuan tekoa ei oo koskaan itse tullut kokeiltua. Vähän kyllä tekis mieli testata :-)))

  VastaaPoista
 6. Mie en ole vielä koskaan tehnyt itse saippuaa mutta se vaikuttaa hauskalta puuhalta joten arvontaan mukaan, saippuakirjan toivossa :)
  T. Tiina
  tiina.lempea(at)luukku.com

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti mukana arvonnassa! Olen halunnut kokeilla saippuan tekemistä jo vaikka kuinka kauan :)

  VastaaPoista
 8. Monet kerrat on saippuan teko ollut haaveissa! Joskus vielä :)

  VastaaPoista
 9. Oon monta kertaa haaveillut saippuanteosta, mutta Fight Club jättänyt niin kovat traumat etten oo kyennyt. Nyt kyllä melkein vois harkita kokeilevansa :)

  VastaaPoista
 10. Mukana myos mina! En ole koskaan tehnyt. Pinterestiin olen jo puolen vuoden ajan keraillyt saippuanohjeita.... uskallus ei ole riittanyt. Ehka viela jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 11. En ole ikinä tehnyt itse saippuaa, mutta ehkä vielä joskus....
  annu.liina78@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Mukana!! Joskus tehnyt jostain valmismassasta saippuaa kipsimuotteihin ja inspistä olis tehdä lisääkin :)

  VastaaPoista
 13. Oon joskus yläasteella kemian tunnilla tehnyt saippuaa. Sitä sai hajustaa omalla hajuvedellä ja sitä lurahti sen verran liikaa, että alkoi inhottaa koko hajuvesi. :P Haluaisin kyllä vieläkin kokeilla saippuan tekemistä, esim. jotain luffasienen ympärille kyhättyä...

  VastaaPoista
 14. Minäkin olen haaveillut saippuan tekemisestä jo pidemmän aikaa! Toissa jouluna tein lahjaksi perheelle ja tutuille saippuoita, mutta tein ne helpomman kaavan kautta ostamalla valmista saippua massaa, jonka sitten vain värjäsin ja lisäsin siihen tuoksun :)

  VastaaPoista
 15. Kiva arvonta! :) Olen joskus harkinnut saippuan tekemistä, ehkä vielä joku päivä :) nunnu(at)live.fi

  VastaaPoista
 16. Oon jo pitkään haaveillut tekeväni saippuaa, mutta en oo löytänyt kauheen hyviä ohjeita mistään. Toivottavasti siis onni suosii minua! :)

  VastaaPoista
 17. Harkittu on saippuan tekoa, mutta... Niin, se mutta. Ehkäpä vielä joskus kuitenkin tulee kokeiltua!

  leenvikki@gmail.com

  VastaaPoista
 18. Mukana olen. Noin viikko sitten liityin facen Saippua-ryhmään, ajatuksena kysellä sieltä neuvoja ekaan saippuakokeiluun. Ja kuinka sopivasti tuli tämä sinunkin juttusi. Nyt laitan kaikki peukut pystyyn vielä tuon kirjan suhteen. Jos peukut ei riitä, niin pitää käydä kirjastossa. :)

  VastaaPoista
 19. Saippuan tekoa olisi mielenkiintoista kokeilla, eli mukana olen!

  VastaaPoista
 20. Saippuanteko on käynyt mielessä mutta en oo saanut ikinä aikaseks perehtyä siihen... Joten ehdottomasti mukana! :)

  VastaaPoista
 21. Saippuaa en ole koskaan tehnyt, mutta mieli kyllä tekisi. Suurin jarru on varmaan ollut juurikin se aloittamisen hankaluus, ja se etten ole saanut aikaiseksi etsiä tietoa aiheesta. Kirja toimisikin loistavana eteenpäin potkijana.

  - Anu

  VastaaPoista
 22. Joskus yläasteella tehtiin saippuaa ja tuoksu oli "ihastuttava" ruusu (oli kyllä kaikkea muuta kuin ihastuttava..). Sen jälkeen en ole uhrannut ajatustakaan palasaippuoille, mut miksipäs ei! :)

  VastaaPoista
 23. Mukana! Innostuin pari vuotta sitten saippuantekoa yrittämään, muka "ihan vain vähän kokeilemaan"... Ja kuinkas sitten kävikään: talosta eivät saippuapalat lopu, vaikka kuinka käsiään pesisi! Pitänee alkaa kääriä niitä lahjapaketteihin, että pääsen joskus tekemään lisääkin. Terkuin; Jutta, justakka(a)hotmail.com .

  VastaaPoista
 24. Mukana ollaan! Harkinnut olen monesti,mutta Se uskallus puuttuu :(

  VastaaPoista
 25. Mukana arvonnassa. Mä olen kanssa monesti harkinnut saippuan tekoa mutta pelkään just polttavani itseni siinä touhussa.

  VastaaPoista
 26. Mukana myös :)! essi.hakkanen@gmail.com
  Ja olisi hauska kokeilla :)!

  VastaaPoista
 27. Mukana! Mä olen ehkä kolme vuotta ajatellut asiaa, että olisi hauska kokeilla saippuan tekoa, koska ne on aika herkullisen näköisiä, mutta en sitten (tätäkään) asiaa ole vielä saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 28. Voi kun voittaisin! Olen kanssa haaveillut tuosta saippuan teosta pitkän...
  veera.tolonen@espoo.fi

  VastaaPoista
 29. Ihana kirja -arvonnassa mukana! Haaveillut myös saippuan tekemisestä ja kaapissa jo tarvikkeitakin, ollut varmaan jo parisen vuotta. ;)

  VastaaPoista
 30. Olen tehnyt saippuaa valmiista massasta, mutta kaikessa jännyydessään alusta asti itse tekeminenkin houkuttelee. Haaveilen siitä, että tekisin saippuaa kesällä mökillä ja koristeina käyttäisin tuoreita metsänantimia, koivunlehtiä sun muuta. :)

  VastaaPoista
 31. Olen harkinnut,mutten ole uskaltaunut vielä itse tekoihin.
  Valmiista massasta olen jotain räpellellyt,mutta se ei ole tietenkään sama asia. Jospa vaikka nyt arpaonnen myötä sitten.. :))

  VastaaPoista
 32. Hihii, just ilmoittauduin kansalaisopiston saippuantekokurssille, että josko se ois se ensipotkaisu hommaan josta olen haaveillut jo tovin. Kirjallekin ois sitten varmaan käyttöä! :)

  VastaaPoista
 33. Ei vitsit! Just ennen joulua keksin jostain että olisi kiva tehdä saippuaa itse ja antaa joululahjaksi. Rupesin lukemaan netistä ohjeita, mutta kaikkialla sanottiin eri ja ohjeet oli vaikeita niin luovuin ajatuksesta. Plus että alkoi pelottamaan kun homma oli niin tarkkaa ja lipeä on vaarallista ja mitähän kaikkea :D
  Mutta osallistun arvontaan niin saa nähdä jos saisin joskus vielä tehtyä itse saippuaa! :)
  charlotte.blomberg@hotmail.com

  VastaaPoista
 34. Mukana.
  En ole ajatellut ikinä kykeneväni onnistumaan saippuan valmistamisessa. Lähinnä lueskellut blogipostauksia aiheesta, ihaillut tuotteita Etsyssä ja ulkomailta tuonut tuliaisiksi. Eli teoriassa homma jo melkein hallussa. :D

  VastaaPoista
 35. Hui! Minäkin ajattelin viime jouluna tehdä lahjaksi saippuoita, mutten uskaltanutkaan. Saippuoiden sijaan saivat läheiset lahjaksi tuttuun tapaan kynttilöitä. Lieneekö Fight Club minunkin pelkojeni taustalla.

  - Hermelin

  VastaaPoista
 36. mukana.
  saippua on ollut to-do-listalla jo lähes kymmenen (hui!) vuotta, en vaan tunnu saavan aikaiseksi. ihastelen aina kädentaitomessuilla ja kaikissa mahdollisissa paikoissa itse tehtyjä saippuoita ja varteenotettavia ideoita ulkoasun suhteen onkin kerinnyt siunaantumaan vaikka kuinka ja monta :)

  VastaaPoista
 37. Mukana. Koskaan en ole saippuan tekoa kokeillut, mutta tekisi mieli kokeilla!

  VastaaPoista
 38. Mukaan arvontaan :) Kerran olen poikien 5- ja 7-v käynyt käsityökeskuksessa tekemässä saippuaa valmismassasta. Ja oli kyllä huisin hauskaa :)

  VastaaPoista
 39. Mukana! Tein saippuaa ekan kerran käsityökoulussa joskus vuosia sitten. Oli ihan huippua kun pääs ite tekemään kaiken alusta lähtien, ihan muotista alkaen. Koulun jälkeen ei vaan enää ole muka saanut aikaseks alottaa :/

  VastaaPoista
 40. Mukana. Itse tehty saippua olisi ihan huippua! En ole vaan ikinä saanu aikaseksi yrittää :)

  miisano@hotmail.com

  VastaaPoista
 41. Haluaisin ehdottomasti kokeilla saippuoiden tekoa! :D

  terzie@netti.fi

  VastaaPoista
 42. Mukana arvonnassa. Saippuaa en ole vielä koskaan tehnyt, mutta olishan se aika kiva juttu oppia tekemään :)

  VastaaPoista
 43. Mukana. Kerran ollaan kaveriporukalla saippuaa tehtykin vaan useampivuosi siitä jo on aikaa.

  VastaaPoista
 44. Mukana. Saippuan tekoa olisi hienoa vihdoin kokeilla!

  VastaaPoista
 45. Mukaan.
  Rrrrakastan itse tehtyjäsaippuoita, mutten ole vielä uskaltautunut kokeilla itse...

  VastaaPoista
 46. Mukana. Vielä en ole itse tehnyt mutta haaveena on :)

  VastaaPoista
 47. Mukana ehdottomasti! Haaveissa on siintänyt jo monta monituista vuotta kokeilla itse saippuan tekoa! :) Tuo kirja olis niin mukava saada! :)

  VastaaPoista
 48. Ooh! Mäkin haluan testaa saippuan tekemistä :) Mukana ollaan!

  VastaaPoista
 49. Teen itse ystäväni kanssa kaikki käyttämämme saippuat. Kuitenkin pakko osallistua arvontaan, sillä olen todella kiinnostunut tuosta kirjasta...

  VastaaPoista
 50. Saippuan tekemistä myös harkinnut jo useamman vuoden, mutta samat fiilikset, kuin sinullakin. Ehkä tuo kirja saisi asiaan potkua ja ryhtyisin tuumasta toimeen! :)

  VastaaPoista
 51. Kivanoloinen kirja - tahdon mukaan. Itse olen tehnyt saippuaa vain niistä valmismassoista, jotka olen sitten maustanut - toisen kahvilla ja toisen laventelinkukilla ... ;o)

  VastaaPoista
 52. Mukana arvonnassa:) saippuan teko kiinnostaa!

  VastaaPoista
 53. Kyllä on ollut mielessä, mutta sysäystä vaille on toteutus ;)

  VastaaPoista
 54. Mukana arvonnassa:) olen tehnyt saippuaa valmiista massasta ja maustanut aniksella ja kardemummalla, mutta mieli tekisi tehdä ihan o i k e e s t i saippuaa!

  VastaaPoista
 55. Me tehtiin yläasteella kemiantunnilla saippuaa ihan jostain reagensseista, mutta toi vaikuttaa hiukka erilaiselta :D

  Repsu, reetta_greippi ät hotmail.com

  VastaaPoista
 56. Mukana. Olen kyllä harkinnut, mut en ole saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 57. Mukana toki, en oo ikinä kokeillut saippuantekoa, mutta olisi hauska kokeilla ja ystävienkin kanssa voisi olla mahtava illanvieton teema! :)

  VastaaPoista
 58. Saippuanteko on ollut must to do-listallani jo jonkin aikaa, mutta muut prokkikset ovat jyränneet päältä pitkälti tuon "hankaluuden" takia. Joten mukana ollaan! :)

  VastaaPoista
 59. Mukana! Saippuanteosta ei ole kokemusta, olen vain ihaillut muiden tekemiä saippuoita. Nyt olen kuitenkin ilmoittautunut kurssille, joten toivottavasti pian on. :)

  VastaaPoista
 60. Olen tehnyt saippuaa ja jopa opettanutiin pari kertaa sitä.

  VastaaPoista
 61. Hauska arvonta, ehdottomasti mukana!

  Olen saippuantekoa joskus miettinyt, mutta aina olen jäänyt sen kanssa jahkaamaan, koska "niin kauhean vaikeaa" ja "vie paljon aikaa" ja "tarttee niin monenlaisia juttuja, en saa aikaiseksi ostaa". Eli paljon tekosyitä. Mutta ehdottomasti sitä pitää joskus kokeilla. :)

  VastaaPoista
 62. Mielenkiintoista! Ehdottomasti mukana arvonnassa. Tuli heti innostus saippuantekokokeiluihin. Saarelainen.emma(at)gmail.com

  VastaaPoista
 63. En ole tehnyt, mutta harkinnassa on kyllä ollut. :)

  VastaaPoista
 64. Olisipas lysti saippuoida omatekemällä saippualla. Mukana menossa.

  VastaaPoista
 65. Oon kerran saanut ystäväni tekemää saippuaa. Tekisi mieli itsekkin kokeilla :)

  VastaaPoista
 66. Voi ei, oon haaveillut tuosta kirjasta jo kauan. Tekis niin mieli opetella tekemään saippuaa, mut se aloittaminen ja lipeä pelottaa. Mukana, mukana, mukana - ihan täpinöissäni :-)

  VastaaPoista
 67. Mukana arvonnassa. Oon monesti harkinnut saippuan tekoa, mutta niiden tarvikkeiden hankkiminen on muka niin kamalan vaikeeta... Joopa joo :D Jos tuo kirja saisi oikeasti kokeilemaan!

  VastaaPoista
 68. Minä olen tehnyt jonkinlaista saippuaa, nimittäin huopasaippuaa! Siinä tosin olen käyttänyt valmiita palasaippuoita huovuttaen niiden ympärille villaa. Olisi niin mielenkiintoista kokeilla täysin itsetehtyä huopasaippuaa, ja miksei ihan itsetehtyjä palasaippuoitakin kaikissa ihanissa väreissä... :) Mukana arvonnassa siis, siniemilia at hotmail piste com. :)

  VastaaPoista
 69. Mukana! o/ Ja harkittu on, mutta jalat tutisee täälläkin noiden aineksien kanssa :D

  VastaaPoista
 70. Voi vitsi, tää arvonta osui just nappiin! Olen vaikka kuinka kauan halunnut tehdä saippuaa, mutten ole koskaan USKALTANUT. Josko tuosta kirjasta saisi rohkeutta.. :) anumari(at)netti.fi

  VastaaPoista
 71. Oi oi oi! Kuhan edellisen kirjan panos on ollut loppu jo koko mun saippuainnostukseni ajan. Tää tulis nyt NI.iN tarpeeseen!

  VastaaPoista
 72. Jep, meinasin joulun alla ruveta saippuahommiin, mutta menin puihin kun ymmärsin, millainen homma se on. Vaan joko nyt..? Mukana jännittämässä.

  VastaaPoista
 73. Monesti olen miettinyt saippuan tekemistä, mutta jotenkin se vaan tuntuu niin vaikealta ettei sitä sitten ole tullut edes yritettyä. Tyydyn vaan aina ostamaan muiden tekemiä saippuita ja aina sen jälkeen miettii että *joku päivä minäkin*
  Kirja varmasti kyllä innostaisi kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 74. En oo ikinä tehny, enkä kyllä liiemmin suunnitellutkaa tekeväni, mut kieltämättä ois kiva kokeilla.

  VastaaPoista
 75. eikää! niin ihana arvonta! oon haaveilllu kauan saippuan ja kynttilöiden teosta.. kynttilöitä tein yks päivä. mut saippuaa ois kiva kokeilla :) osallistun siis arvontaan!
  elina_myllykoski@hotmail.com

  VastaaPoista
 76. Mukana! :) Saippuantekoa olen joskus suunnitellut, en vain ole ehtinyt tarkemmin siihen perehtyä..

  VastaaPoista
 77. Saippuakirja saisi täältä hyvän kodin :) monesti olen miettinyt saippuan tekoa, mutta toistaiseksi jäänyt aina to do -listalle!

  VastaaPoista
 78. Kyllä! Todellakin olen harkinnut saippuan tekemistä monen monituista kertaa, mutta on vaan jäänyt ajattelun asteelle. Ehkäpä ikioma saippuakirja auttaisi asiaa. ; )

  VastaaPoista
 79. Olen haaveillut! Muistaakseni ennen geelikynttiläbuumia oli joku valmismassasaippuabuumi (vai tuliko se geelikynttilöiden jälkeen?) ja mulla ois hirveästi haluttanut opetella tekemään OIKEAA saippuaa, vaan tuo lipeä taisi pelottaa itselläkin...
  Vaan onpa yllättävän rasvapitoista nuo saippuat nuiden parin reseptin perusteella, voisi olla aika hyväkin kuivaihoiselle! :)

  VastaaPoista
 80. Muistaakseni se oli seurakunnan leiri jolla tehtiin saippuaa, ja minä vinguin ja vonguin että sain tehdä vaahteran lehden mallisen saippuan (meillä oli valmiina muotteja ja yllättäin vaahteranlehti oli kaikis isoin..) ja nii vain tuli söpö roosa vaahteranlehti tehtyä! Ja saatettiin me yläasteella ite keitellä saippuaa kemian tunnilla. Yhdellä arvalla mukana näillä stooreilla :)

  VastaaPoista
 81. Mukana! :)
  Naapurin kanssa kerran tehtiin oliiviöljysaippuaa. Itse vain avustajana, tais se saippuakin jäädä seinän toiselle puolelle sitte lopulta kypsyttyään..:D

  VastaaPoista
 82. minäkin tahdon mukaan tähän saippuakirjan arvontaan. niin olen ihastellu käsintehtyjä saippuoita ja yhen työn puolesta myynytkin, mutta varsinaiset saippuantekijät puhelleet niin epämääräisesti siitä valmistusprosessista etten omin päin ole tohtinut alkaa koitokseen. jotain kursseja olen koittanut tiirailla kun muistan joskus ilmoituksen moisesta nähneeni, mutta ei ole osunut kohdalle enää toista kertaa. hyvillä ohjeilla ehkä rohkenisi yksinkin

  VastaaPoista
 83. Mukana arvonnassa. Ennen tämän postauksen lukemista mielessä ei ole käynyt saippuan tekeminen. Nyt mielenkiinto heräsi. Pelotteluistasi huolimatta...

  VastaaPoista
 84. Joskus kemian tunnilla tehtiin saippuaa, mutta ei siitä ihan noin hienoa tehty kuin tuo sinun saippuasi =D Ehkä se johtui siitä, että opettajana oli mies =). Mutta mutta, lahjaksi olen saanut ihania itsetehtyjä saippuoita ja tekemisestä olen haaveillut sitten siitä lähtien. Kovin haastavalta vaikuttaa ja tarvikkeitakin on ollut vaikea löytää, joten kiitos linkistä =D

  VastaaPoista
 85. Mulla on ollut ihan samanlainen kammo saippuan tekemistä kohtaan, uskaltaisinko minäkin joskus jos kerran sääkin... Tuo kirja ainakin vaikuttaa hyvältä kannustimelta! patikka at gmail piste com

  VastaaPoista
 86. olen tehnyt itse vain "huijaussaippuaa", eli sulattanut, hajustanut ja värittänyt sinellin valmissaippuaa. ei ole kyllä sama juttu ollenkaan. jos ei tärppää nyt, niin on ehkä kyllä pakko hankkia tämä kyseinen kirja itselle. palashampoo on ehkä siistein juttu ikinä. - mai.

  VastaaPoista
 87. Arvonnassa mukana! Usein olen halunnut kokeilla mutta en ole tohtinut hommaan ryhtyä... ehkäpä nyt jos arpaonni suo ;)

  VastaaPoista
 88. Ainahan se olis kiva oppia uutta... :) Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 89. KYLLÄ, olen jo monta vuotta haaveksinut että saisin tehdä kavereiden joulupakettiin itse saippuaa.

  VastaaPoista
 90. Minä myös mukana arvonnassa. Monta kertaa olen kyllä ajatellut että olisi kiva tuota saippuan tekoa kokeilla mutta se on kuulostanut melko hankalalta. Koska nahka ei oikein kestä kemikaalikimaraa mikä monessa saippuassa on ja hajusteet on kans vähän heikko kohta minulla oman saippuan tekeminen voisi olla hyvä ratkaisu. Kirjasta voisi löytyä inspiraatio oikeasti kokeilla itse tekemistä :)

  VastaaPoista
 91. Mukana! Juuri eilen mietin, et uskaltaisko oppilaiden kanssa tehdä saippuaa. Jään vielä miettimään, mutta tuo kirja tulisi oikeaan kotiin. ;)

  VastaaPoista
 92. Harkinnut olen kyllä tekeväni, lähinnä lahjoiksi, mutta en ole uskaltanut. Ehkä kirjan ohjeiden mukaan sitä sitten uskaltaisikin! :)

  VastaaPoista
 93. Olen kyllä pitkään haaveillut tekeväni, mutta saippua ei ole ikinä loppunut vielä kesken tästä taloudesta :D Sitä on tullut muiden tekemänä lahjaksi, joten olen ajatellut, etten halua turhaa roinaa viemään kaappitilaa. Mutta ehkä voisinkin vastata näihin lahjoihin tekemällä itse vastalahjaksi saippuaa :)

  VastaaPoista
 94. Kaverin kanssa on tarkoitus tehdä saippuaa jonain keväisenä viikonloppuna ja nimenomaan alusta asti, ei niitä valmiita saippuamassoja käyttäen. Tuo vihreä saippua näyttää ihanalta! Haaveena olisi oikein hyvän tuoksuinen keittiösaippua!
  Kiitos kivasta blogista!
  Outi

  VastaaPoista
 95. En ole vielä ikinä kokeillut tehdä itse saippuaa =). Mukaan arvontaan!
  ninuska76@luukku.com

  VastaaPoista
 96. Hei,

  kiitos kivasta blogista! Sinulta löytyy aina uusia ideoita. Olisi mukava tehdä pikku prinsessoille saippuaa, josta itse tietäisi mitä se todella sisältää. Ilmoittelen sähköpostiosoitteen, jos arpa onni suosii.

  Kahden prinsessan äiti

  VastaaPoista
 97. Todellakin mukana! Yksi saippuanvalmistusiltakurssi on takana ja läjä saippuaa kaapissa sen jäljiltä. Mutta saippuaahan ei voi koskaan olla liikaa :)

  VastaaPoista
 98. En oo kokkeillu va kiinnostas. On muka aina niin kiirus ja nuo neulomiset tahtoo aina mennä kaiken, siis kaikeen muun eelle :D

  VastaaPoista
 99. Mulla on jo hankittuna tarvikkeita muun kotikosmetiikan tekoon, ehkä se saippuakuumekin iskee jossain vaiheessa. Olisi kiva taas vaihteeksi pestä palasaippualla (ja itse tehdyllä).

  backinreverieÄgmailÖcom

  VastaaPoista
 100. en ole koskaan tehnyt saippuaa, ohjeita olen kyllä lukenut
  kaimaen1(at)luukku.com

  VastaaPoista
 101. Pari kertaa olen yrittänyt tehdä palasaippuoita lipeästä, ja nyt kiinnostus heräsi noita avokadosaippuoita kohtaan. Mukana siis! :)

  VastaaPoista
 102. Haluaisin kovasti tehdä itse saippuaa, mutta tällä hetkellä, en usko, että aikaa riittäisi pikkuvesseliltä :)
  s.kansakoski@luukku.com

  VastaaPoista
 103. Ei oo kyllä koskaa käyny mieles tehä ite saippuaa, mut ainaha sitä olis kiva kokeilla. :D

  VastaaPoista
 104. Siis kovasti haluaisin itse tehdä saippuoita, mutta se lipeän käsittely jotenki pelottaa..... Mutta hyvinhän se sinultakin näköjään onnistui, täytyy vaan rohkaistua... Mukana arvonnassa :))
  MinnaK.
  m.kuivanen@gmail.com

  VastaaPoista
 105. Olen aikonut kokeilla monesti saippua tekoa, mutta jäänyt toteuttamatta juuuri tuon saman takia.. Etten ole jaksanut etsiä tietoa/tarvikkeita/Materiaalia. Neuloa kun voi yleensä, että ottaa vain lankakerän jemmasta ja sopivat puikot :D

  VastaaPoista
 106. Oon tehny saippuaa... saippuasta. Eli sulattanut jämäsaippuat ja kovettanut uudelleen muottiin, mutta haluaisin tehdä ihan uuttakin saippuaa, eli kirja olisi mukava saada.
  leena.onshore@gmail.com

  VastaaPoista
 107. Aikoinaan Strömsössä jo vuosia vuosia sitten oli ton lipeäpohjaisen saippuan valmistusprosessi. Siinä painotettiin työturvallisuutta, roiskeilta ja höyryltä suojautumista (tekivät ulkoilmassa). Oli siinä myös toi kypsyttely vaihe (syövyttävää raakana). Olenkin tähän asti tehnyt vasta valmiista saippuamassasta lisäillen siihen erilaisia komponentteja.
  Nyt kumminkin olen ihan tuore isoäiti (12. päivä), joten mahdollisimman hellä ja ihoa hoitava saippua ja muutama muukin sortti olisi kiva osata valmistaa.
  TAHTOO siis OMAN SAIPPUAKIRJAN, kiitos!

  VastaaPoista
 108. oih, mielenkiintoisen yhteistyötarjouksen sait.
  Tokihan tuota voisi kokeilla itsekin, saisi siitä oivat joululahjat tuttaville... siis osallistun arvontaan!

  VastaaPoista
 109. Meikä se jäädäpötkähti työttömäksi ja kaikki puuhailu on alkanut kiinnostaa kauheesti, hitto ei ainakaan voi enää käyttää tekoosyynä "kun ei ole aikaa"! Kynttilöiden jämiä löytyy iso säkillinen, niistä olen ajatellut tehdä uusia. Mutta että saippuaa! Uskaltaisinko minäkin....

  VastaaPoista
 110. olen monesti suunnitellut, mutta kyllä muakin sit on pelottanu hieman sen tekeminen, niin ei ole tullut kokeiltua, ehkäpä tuon kirjan myötä:))

  VastaaPoista
 111. Mukana arvonnassa myös! Sillä mulla on ihan samanlaiset fiilikset olleet saippuan teosta kuin sullakin! Haluaisin päästä kokeilemaan, mutta on tosiaan tuntunut jotenkin vaikealta. Toivottavasti siis onnistaisi! :)

  VastaaPoista
 112. Osallistun minäkin arvontaan! Saippuaa en ole ikinä tehnyt, mutta kiinnostusta löytyisi uuden taidon oppimiseen.

  VastaaPoista
 113. Minäkin osallistun! Töissä (kemianope) ollaan oppilaiden kanssa tehty saippuaa, mutta niistä ei ole koskaan tullut kovin onnistuneita. Ehkä siksi, että ei voida turvallisuussyistä käyttää vahvaa NaOH:ia (siis sitä lipeää).

  VastaaPoista
 114. Aivan kuin olisi minun suusta tuo bloggauksen alku. Päättänyt tehdä saippuaa, peruuttanut epävarmana, taas päättänyt ja peruuttanut. Rohkeus ei ole riittänyt. Vielä joskus teen. Ehkä ensi jouluksi.... niin kuin monena vuonna olen ajatellut.

  VastaaPoista
 115. Olen tehnyt ainostaan valmiista saippuamassasta ja lisännyt hajustetta ja väriä (sitruunaa ja keltaista kesäsaippuaan ja punaista ja glögituoksua joulusaippuaan). Sama lipeän kanssa läträäminen on pelottanut liikaa. :)

  VastaaPoista
 116. Mukana, olen meinannut ilmoittautua saippuantekokurssille ainakin sen viisi kertaa :). En ole vielä kuitenkaan sinne asti päässyt! Ehkä kirjan avulla...

  VastaaPoista
 117. olen kanssa pitkään aikaan haaveillut oman saippuan tekoa

  VastaaPoista
 118. Pari kertaa olen saippuaa tehnyt. Kivaa puuhaa!
  Terv. RitvaL.

  VastaaPoista
 119. Osallistun arvontaan.
  En oo kyllä tullu ajateleeks, että sitä vois tehä ihan kotona itsekseen, mutta kuulostaa kyllä kivalta. Ja niin kauniita noi käsintehdyt saippuat!

  VastaaPoista
 120. Ohh, rakastan palasaippuoita!
  Saippuan valmistus on roikkunut pitkään to do-listallani, mutta jotenkin niihin lipeätouhuihin lähteminen vähän hirvittää.. Jospa arpaonni suosisi,niin pääsisin vihdoin tekemään saippuaa ihan turvallisesti,ja jopa oikeiden ohjeiden mukaan!

  -tuleva
  SaippuakauppiaS ?

  VastaaPoista
 121. Mukana ollaan. En ole koskaan tehnyt mutta kokeilla voisin.

  VastaaPoista
 122. Tuunaus,tilkku ja tyyny -blogin Tytär on tehnyt usein saippuaa itse. Voisin antaa kirjan Tyttärelle lahjaksi ;)

  terv. Hienotar

  VastaaPoista
 123. mukana hep! useastikin olen haaveillut saippuan teosta, mutta syystä tai toisesta rohkeus projektiin on vielä jäänyt...

  VastaaPoista
 124. Mukana arvonnassa :) Saippuan valmistus on ollut harkinnassa, mutta olen ajatellut käyttäväni valmista saippuamassaa, kun nuo lipeähommat vähän hirvityttää :s Mutta josko tuon kirjan lukemisen jälkeen sitä uskaltautuisi kokeilemaan ihan kunnon saippuan tekemistä :)

  VastaaPoista
 125. Tulipas mukavan väristä saippuaa. En ole aikasemmin tehny, mieli kyllä tekisi kokeilla. Tosin en ole ihan varma voisinko ite tuollaista itetehtyä saippuaa käyttää, sehän selviäisi kokeilemalla.

  VastaaPoista
 126. mukana olen. monesti on käyny mielessä et ois siisti kokkeillä. oon nähny saippuakakkupaloja joskus jossain :) -Norrena-

  VastaaPoista
 127. Hei, messuilta ja pikkukaupoilta tulee ostettua käsintehtyä palasaippuaa, jonka teko on ollut mielessä (monen muun asian ohella) Kyllä joku kerta vielä. Kiitos ihanasta blogista.

  VastaaPoista
 128. Haluaa! Olen kokeillut ystäväni tekemää saippuaa ja atoopikon iholle se oli täydellistä, ei vie rasvaa pois iholta ja sen sisältämä glyseriini jopa kosteuttaa. Siitä lähtien olen suunnitellut saippuan tekemistä, mutta en oikein tiedä mistä aloittaa, joten kirja tulisi tarpeeseen!
  ruskanlehti

  VastaaPoista
 129. Mukana arvonnassa! Olin muutama vuosi sitten kansalaisopiston saippuantekokurssilla ja ainoa ongelma oli että saippuoita tuli ihan liikaa... No nyt olisi aika tehdä uudestaan joten ehkä uusia ohjeita tästä kirjasta :)

  VastaaPoista
 130. Kiitos ihanasta, inspiroivasta blogistasi! :) En ole koskaan tehnyt saippuaa, mutta olisi kyllä kiva kokeilla.

  VastaaPoista
 131. Mukana, olen harkinnut, en ole tehnyt. Ja kiitos kirjavinkistä

  VastaaPoista
 132. En ole koskaan tehnyt itse saippuaa, vaikka käytän paljon palasaippuoita. Siinä olisi hyvä kirja, joka opettaisi minut kaikki niksit. Saisi mahtavia pikkulahjoja ilahduttamaan lähipiiriäni.Mukana arvonnassa ehdottomasti! sanna.heiska@luukku.com

  VastaaPoista
 133. Kemian tunnilla koulussa on tehty saippuaa... Saippuamassan muotoilua kokeilin messuilla (ei ollut liian helppoa!)
  Arvonassa mukana siis.

  VastaaPoista
 134. arvonnassa mukana, olisi kiva tehdä vaikka joululahjoiksi palasaippuoita ;)

  VastaaPoista
 135. arvontaan minä myös mukaan! olen koukuttunut siskoni itsetekemiin saippuoihin, aivan parhaita ovat tukan pesuun :) jos vaan jaksaa sietää sitä kirvelyä jos silmiin joutuu :D

  VastaaPoista
 136. Saippuanteko on mielessä ollut, mukaan arvontaan siis, josko vaikka onni olisi myötä.
  sonja.romppainen@nbl.fi

  VastaaPoista
 137. Mukana arvonnassa ^_^
  Olen monesti jo halunnut tehdä saippuaa,mutta ei ole koskaan päässyt tekovaiheeseen saakka idea :D

  VastaaPoista
 138. Olen kyllä harkinnut saippuan tekoa, mutta juurikin tuo lipeä on minua askarruttanut. Mukana arvonnassa ollaan!

  VastaaPoista
 139. En ole tehnyt muuta kuin sellaista vähän sinnepäin -saippuaa jollain Tiimarin saippuantekopakkauksella. Pitkään oon kuitenkin haaveillut tekeväni ihan oikeaa saippuaakin, koska RAKASTAN omatekoista saippuaa. Hulluus kai se tämäkin on... :D Tuo kirja olis kyllä megamahtava!

  VastaaPoista
 140. Joojoojoo mukana arvonnassa! Vain Lahtisen Vahavalimon valmissaippuasta olen lätrännyt aiemmin!

  VastaaPoista
 141. En ole koskaan tehnyt saippuaa, mutta kokeilisin mielellään.
  kinebumm@gmail.com

  VastaaPoista
 142. Mukana arvonnassa:) En ole koskaan itse tehnyt saippuaa, mutta sain hyvältä ystävältäni hänen itsetekemäänsä omppusaippuaa ystävänpäivälahjaksi:D

  VastaaPoista
 143. Ehottomasti mukana!
  Vaiheillut oon minäkin saippuahommien suhteen ja pökkäystä vailla.
  Tosi kiva ku aloit instagrammailemaan! Nähhään siellä! (@mieoonkaisa)

  VastaaPoista
 144. En ole uskaltautunut itse tekemään, kauhukuvat kemiallisesta väärintekemisestä jyllää aivoissa. Mutta ehkä joskus rohkaistun. Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 145. Meidän lukion kemian opettaja piti syventävien kurssien oppilaille privaattia saippuanteko-opetusta, ja muut (=minä) oli kateellisia. Olisi tosi hienoa kokeilla, osallistun siis arvontaan!
  t. Sirja

  VastaaPoista
 146. Oi! Mukana arvonnassa! Monesti oon harkinnut mutten ikinä (vielä) uskaltanut! t. Sitruunasooda

  VastaaPoista
 147. Olen aina haaveillut saippuan valmistamisesta. Osallistun arvontaan.
  sinivuokko84@luukku.com

  VastaaPoista
 148. Oi miten ihania saippuoita! :> Olen jo hetken seuraillut blogiasi ja varsin vaikuttunut kaikesta luovuudesta ja ideoista - jotkin ovat päässeet jo ihan toteutusasteelle ja moni on jonossa odottamassa vuoroaan. Betonityöt on must, niitä kesällä sitten! Valmiista saippuamassasta tekeminen on tuntunut vähän huijaukselta, joten tämä saippuakirja olisi aika makee, minussa kun asuu sisällä pieni uhkarohkeilija :P Osallistun mielelläni arvontaan!

  -Veera Maria

  VastaaPoista
 149. Olen harkinnut, mutta ajatuksen asteelle jäänyt toistaiseksi, ehkä tämä palkintovoitto edesauttaisi asiaa :)
  kaljukeiju@gmail.com

  VastaaPoista
 150. Mukana arvonnassa! Joskus nuorempana tuli tehtyä saippuoita, muistaakseni oli jotain valmista juttua mikä sitten sulatettiin ja valettiin johonkin muotteihin? :)

  VastaaPoista
 151. Osallistun arvontaan! Itsekin olen saippuan tekemistä harkinnut usein, mutta jänistänyt juurikin noitten kummallisten lipeä- sun muiden kemikaalihommeleiden takia. Olis kuitenkin ihanaa osata tehdä omaa saippuaa sekä itselle että lahjaksi! :)

  VastaaPoista
 152. Osallistun!. Ehkä siten sais tönäisyn kokeilla saippuantekoa.Joskus jostain lehdestä olen lukenut valmistuksesta ja kiinnostavaa olikin. kimallus2008(at)luukku.com

  VastaaPoista
 153. Miekin osallistun. Olen tehnyt saippuaa kerran yhden ystäväni kanssa. Hän on tehnyt saippuaa enemmänkin. En kuitenkaan innostunut sen enempää saippuan valmistuksesta, mutta hyvän kirjan myötä saattaisin vaikka innostua.

  VastaaPoista
 154. Oon kyllä meinannut tehä itte saippuaa (joka joulu varsinkin iskee hirvee inspiraatio että "teen hei kaikille lahjaks omat joulusaippuat(??)" mut jostain syystä se on sit aina jääny..... :D Mut ois kyllä kiva kokeilla, osallistuisin siis mielelläni arvontaan :>

  VastaaPoista
 155. Ikinä ei ole tullut saippuan tekoa kokeiltua, mutta olisi mukavaa kokeilla..,ja kirjassa näyttäisi olevan hyvin ohjeita. Osallistuisin arvontaan :)

  VastaaPoista
 156. Osalistun arvontaan. Vink vink minulle kyllä kelpaisi kirjan lisäksi myös palkinnoksi myös tuo saippua. Saippuan teko kyllä kiinnostaa, mutta en ole vielä yrittänyt. Olipa mukava nyt lukea että aiheesta on ihan oma kirja. Olen ajatellut että ohjeistuksen joutuu etsimään lähinnä internetistä ja muutamasta lyhyestä ohjeesta jonkin laajemman alueen tietoteoksesta.

  VastaaPoista
 157. Osallistun arvontaan ja kyllä, joulunalla monestikkin saippuan teko on käynyt mielessä. :) Vielä en ole vaan saanut aikaseksi....

  VastaaPoista
 158. Tarkoitus olisi varmaankin häihin hääkarkin tilalla antaa vieraille muistoksi saippuaa :) Joten ehdottomasti mukana!

  VastaaPoista
 159. Ooh, saippuaa! Mulla on tänä talvena herännyt ihmeellinen innostus käsintehtyä palasaippuaa kohtaan, en yhtään tiedä mistä se kumpuaa, mutta kylppärin kaappiin on useampikin hyväntuoksuinen söpöläinen ilmaantunut odottamaan käyttövuoroaan. Luonnollisesti myös saippuan tekeminen innostaa muun värkkäilyn jatkoksi, että varmana mukana arvonnassa! :)

  VastaaPoista
 160. saippuaa en ole tenyt , voisin blogisi innoittaman yrittääkin, pitää vaikka kavereiden kanssa saippuatehtaan, hih....

  VastaaPoista
 161. Olen tehnyt, mutta lipeän loputtua viime kerrasta on jo kaaaauan aikaa. Ihan perusjuttuja olen tehnyt, ja tykännyt kyllä kovasti.

  VastaaPoista
 162. En ole koskaan tehnyt saippuaa, mutta olen joskus miettinyt että olisi kiva kokeilla. T.Niiskuneiti

  VastaaPoista
 163. Ei ole tullut ikinä tehtyä itse saippuaa, mutta kirjan avullahan sitä voisi kokeilla...eli mukana arvonnassa!
  -mertsi-

  VastaaPoista
 164. Ihanan näköistä saippuaa olet tehnyt :) osallistun mieluusti arvontaan,koska en ole koskaan sen tekemistä itse kokeillut :)

  VastaaPoista
 165. Ei ole tullut tehtyä, vaikka monesti on ajatuksen tasolla ollut. T. Kipuhammas

  VastaaPoista
 166. Juurikin sopivasti on ollut puhe äidin ja veljen vaimon kanssa, että kesällä laitetaan saippuatalkoot pystyyn, niin saadaan koko perheelle viimeistään jouluksi saippuat! ;) -Aino-

  VastaaPoista
 167. Saippuanteko on aivan ihanaa! Tuo kirja on ostos listalla, mut kokeillaan jos onni potkis ja se tuliski tätä kautta :)

  VastaaPoista
 168. Mukana arvonnassa. En ole koskaan tehnyt saippuua, olen aina ajatellut että on kovin monimutkaista.

  VastaaPoista
 169. oivoi!!! niin huikee arvonta, että mie romahan!! saippuan tekoa myös mie oon halunnu kokkeilla, mutta
  en oo uskaltanu.. ehkä tämä kirja saisi myös miut ruppeemaan tuumasta toimeen! :)

  Anniina :)

  VastaaPoista
 170. Oijoi, pitkäaikainen "pitäiskylläkokeilla"-projekti täälläkin. Sä oot niin ihanan aikaansaava, eihän se oo ku tarttua toimeen! Toivon arpaonnea, kerranki ihan oikeesti tosissaan jee!

  VastaaPoista
 171. Ostin joskus huulirasvan tekoon tarvittavia juttuja ja silmäilin sitten samalla niitä saippuajuttuja.. Jotenkin vaan jäi ostamatta. Oiskohan tässä sysäys takaisin siihen suuntaan... :)

  VastaaPoista
 172. Mahtavaa! Mukana arvonnassa! Kyllä on ollut monesti suunnitteilla saippuan teko ja nyt kun saisi tämän kirjan, niin on koko suvulle tiedossa jo ensi Joulun lahjat..;)

  -RonjaH

  ronja.hakalehto@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. saippuan teko on kiinnostanut jo pitkään... jospa onni potkaisisi =)

   LauraB

   Poista
 173. Monesti olen lukenut saippuanteko-ohjeita, mutta en ole saanut aikaiseksi kuin yhden satsin askartelukaupan valmispakkauksella. Olisi ihana tehdä kahvin tuoksuista saippuaa! -Adel

  VastaaPoista
 174. En ole saippuaa valmistanut koskaan, voisi olla ihan hauskaa puuhaa :)
  isontalonpoikii@gmail.com

  VastaaPoista
 175. Mukaan arvontaan! Olen tehnyt saippuaa valmiista massasta (sulata, kaada muottiin -> valmis), ja nyt haluaisin kokeilla ihan alusta asti.

  VastaaPoista
 176. En oo koskaan tehny mut vois olla korkee aika kokeilla! :)
  esshaka@utu.fi

  VastaaPoista
 177. Vanhemmilla on papalta perittyjä mehiläisiä. Vahalevyn valamiseen, muotin voitelemiseen siis, käytetään vaahtoamatonta saippuaa. Papan tekemää saippuaa on varjeltu kuin suurinta aarretta. Sitä on vieläkin, 20 vuotta papan kuoleman jälkeen, linkoomon lavuaarin reunalla.
  Lahtosen vahavalimollakin he vierailevat säännöllisesti, joten enää ei ole mitään syytä, miksi antaa peuran rasvat syksyisin ketuille. Aiempi este saippuan keitolle on ollut epäilys, ettei lipeää saa mistään...

  T : virna

  VastaaPoista
 178. Tehty on pari kertaa nyt, viimeksi tänään! Kaipailin kyllä saippuakirjaa... |:D heehee

  VastaaPoista
 179. Mukana. Koskaan en ole saippuaa tehnyt. Olisihan se niiiin hienoa saada omin kätösin aikaiseksi tällainen hyödyke. Kiva niitä olisi antaa lahjaksikin.

  VastaaPoista
 180. Tein ekan kerran saippuaa ystävän avustuksella syksyllä. Niitä paketoitiin jouluviemisiksi. Hyödyllistä, nopeaa ja itsetehtyä <3 kirja on varmasti huippu! Voi onnetar osu minuun!!!

  VastaaPoista
 181. En ole koskaan saippuaa itse valmistanut, mutta haluaisin kyllä tuon taidon oppia. Arvontaan siis mukaan! :)

  liina.kotosalla@gmail.com

  VastaaPoista
 182. Ostin aikoinaan valmista "saippuamassaa" mutta en ole tehnyt siitä mitään, vielä. philippad@hotmail.com

  VastaaPoista
 183. Monesti olen meinannut, mutten vielä tohtinut. Jospa kirja rohkaisis muakin :D Mukaan arvontaan siis!

  VastaaPoista
 184. En ole vielä tehnyt mutta mieli tekisi.
  teekoo81(ät)gmail.com

  VastaaPoista
 185. Mukana! Löysin blogisi äsken, kun etsin ideoita miehen kauluriin. Oletpa tehnyt vaikka mitä hauskaa. Olisipa itsellä samanlainen mielikuvitus :)

  VastaaPoista
 186. Mukana olen ehdottomasti! Olen monesti haaveillut itse saippuan tekemisestä, mutta en ole löytänyt tarpeeksi selkokielisiä ohjeita, että olisin uskaltanut lähteä kokeilemaan. Tämä kirja vois olla oiva apu siihen!

  VastaaPoista
 187. Mukaan arvontaan. Olen saanut joskus ihanaa itsetehtyä saippuaa lahjaksi ja tuolloin ajattelin itsekin kokeilla, vaan siihenpä ajatukseen se kuitenkin tyssäsi. Virittäisiköhän saippuakirja innon uudelleen?

  t. hanhan

  leenahanhan at yahoo piste com

  VastaaPoista
 188. Saippuan valmistusta olen suunnitellut, koska se kuulostaa just hyvältä mökkipuuhalta. Enpä ole vain päässyt ajatusta pidemmälle, joten toivottavasti tuo kirja napsahtaa tänne lisämotivaattoriksi. ;)

  VastaaPoista
 189. Mukana ollaan! Olemme ystävän kanssa jo useaan otteeseen valmistaneet itse saippoota. Samanlaiset jännityksen ja innostuksen tunteet olemme kokeneet kuin sinäkin! Merisuolasaippua on minun lempparini, mutta tuo avokadosaippua kuulostaa aivan taivaalliselta!

  VastaaPoista
 190. Monesti oon kyllä haaveillut tekeväni, varsinkin sellaisia pieniä ja nättejä, mutten ole saanut aikaiseksi :(
  tiinatsi@hotmail.com

  VastaaPoista
 191. Vitsi miten kaunista saipoota!
  Tehny en oo mut harkinnu oon kyl monesti! Ehkä tua kirja ois se tarvittava tuuppaus jotta pääsisin aikeista tekoihin. :)

  VastaaPoista
 192. Olen tehnyt kurssilla, mutta kotona en ole uskaltanut vielä. Ehkä kirjan turvin, jos sellaisen voittaisi :)

  VastaaPoista
 193. Mukaan arvontaan. En ole itse tehnyt saippuaa, monesti kyllä olen haaveillut tekeväni sitä.

  Marjut

  VastaaPoista
 194. Ikinä en ole saippuaa itse tehnyt, mutta muiden käsintehdyt saippuat ovat kyllä ihan arjen luksusta. Mukana arvonnassa, josko kirjan myötä rohkaistuisi itsekin.
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
 195. Mukaan arvontaan. Ikinä en ole saippuaa tehnyt, mutta suunnitelmissa on kokeilla.

  VastaaPoista
 196. Mukana ollaan! En ole koskaan tehnyt saippuaa, mutta into kokeilemiseen olisi kyllä kova. On muuten ihana löytö tää sun blogi! :)

  VastaaPoista
 197. Mukana! Joskus aikoinaan luinkin Kuhan vinkkejä jostain netistä saippuan tekoon, mutta vaikutti tosiaan aika hankalalta ja päädyin tekemään valmiista saippuamassasta. Olis kuitenkin kiva saada kyseinen kirja, jos vaikka innostuis tekemään "ihan oikeastikin" saippuaa :)

  VastaaPoista
 198. Mukaan! :) Harkinnut oon monesti :) Just tein ystävänpäivälahjaksi ite huulirasvoja, joten saippuat vois olla seuraava juttu :) Tosta kirjasta sais varmasti hyviä vinkkejä :)

  VastaaPoista
 199. Ihan mahtava palkinto; monta kertaa olen harkinnut saippuan tekoa, ja jos voitto osuisi kohdalle niin kokeilisin varmasti. :) Hienosti onnistunut tuo sinun saippuasi, upean väristä.
  -Aada-
  aho_immonen(at)hotmail.com

  VastaaPoista