2014/02/22

MINÄ SYDÄN KOULU

Vuosi sitten näihin aikoihin tulin siihen tulokseen, että tartun unelmaan ja haen kässäalalle opiskelemaan. Vähän myöhemmin heräsi ajatus käsityönopettajan opinnoista ja kesällä kopsahti Helsingin yliopiston kutsukirje postissa. Tällä viikolla mä oon viettänyt koululla neljänä päivänä 11 tuntia, ensin normaalitunnit ja sitten siihen perään useamman tunnin neulekonesessio. Koti on sotkussa, pinna vähän kireellä ja blogi reppana postauksia vailla, mutta kouluun hakeminen on ainakin tähän asti ollut yksi mun parhaita ratkaisuja! Ja sitä paitsi, jos koulu olis viikonloppuna auki, olisin mennyt sinne varmaan tänäänkin, neulekoneen ääreen tai värjäysluokkaan.

Syksyllä kun kerroin täällä blogissa että lähden kouluun, lupasin myös vähän päivitellä tännekin koulukuulumisia. Aika menee nopeasti, mutta tässä nyt vähän viiveellä tiivistelmä ensimmäisen puolen vuoden taitoaineista ja vähän muistakin puuhailuista.


OMPELUTEKNOLOGIA


Pussihelmainen liivihame
Liivihameen tasokuvat ja rakenteiden poikkileikkauskuvat
Rakenneharjoitus 1. Yhden kaitaleen napinläpitasku
Rakenneharjoitus 2. Amerikan halkio
Ompeluteknologia oli ensimmäisiä syksyllä alkaneita kursseja ja yksi mun tähänastisista lemppareista. Modernista nimestään huolimatta kurssi piti sisällään ompelun perusteita. Kurssilla käytiin läpi asioita aina ompelukoneen ja saumurin langoittamisesta erilaisiin rakenteisiin ja niiden poikkileikkauskuviin asti. Varsinaisina kurssitöinä oli kahden vapaa valinnaisen rakenteen harjoittelu, lapsen liivihameen suunnittelu, ompelu ja siitä rakennekuvien piirtäminen, saumuriharjoitus, käsityötieteen kurssin kanssa yhteinen ompelutyö sekä kirjalliset työt (mm. itsereflektioita em. töistä, sekä oman työpisteen ergonomian arvointi). Kurssin työt oli määritelty siten, että kukin sai tehdä itselleen sopivan haasteellisia töitä, mikä on kyllä tosi hyvä. Mä tein liivihametehtävässä vuoritetun ja pussihelmaisen hameen, koska oon tehnyt vuoritettuja vaatteita viimeksi yläasteella. 


 KÄSITYÖTIETEEN PERUSTEET

Robotti Ruttunen kuuntelee kaikki sun murheet
Käsityötieteen perusteiden kurssi oli pitkälti luontepainotteinen kurssi, mutta osana kurssia tehtiin myös pienissä ryhmissä suunnittelutyö, jossa tavoitteena oli rakentaa kolmiulotteinen palapeli näkövammaisille lapsille. Suunnittelulla oli tietyt raamit, jotka ohjasivat ryhmien etenemistä. Meidän kolmen hengen ryhmä halusi tehdä koottavan lelun, joka kestäisi hyvin leikkimistä. Palasia voi yhdistellä mielensä mukaan tai tuntopalautteen/värikontrastien avulla. Robotin esikuvana toimi Röllin ihana Robotti Ruttunen ja siitä voi irrottaa kädet, jalat sekä pään. Lisäksi raajojen päissä on magneetit ja mahan sisällä on hieman metallia, joten kädet ja jalat tarttuu mahaan. Robotin suunnitelma toteutettiin sitten ompeluteknologian kurssityönä, mä vastasin tuon neliön muotoisen mahan tekemisestä. Valmis robotti sekä muiden ryhmien työt luovutettiin Celia -kirjastolle. Me pidettiin sympaattisesta Ruttusestamme niin paljon, että saatoin hieman halatakin sitä hyvästiksi. Toivottavasti se pääsee moniin kivoihin leikkeihin uudessa kodissaan!


NEULONTA JA VIRKKAUS

Sormikas ja kämmenikäs



Neulekoneharjoituksia
Marimekkosukat, joissa on yhdistettynä käsinneulontaharjoituksina sädekavennus, kantapää ja kirjoneule

Ihana neulonnan ja virkkauksen kurssi on yhä kesken, loput kurssityöt pitäisi palauttaa parin viikon päästä, hui! Syksyn aikana kurssilla ollaan harjoiteltu vasenkätisesti neulomista (kokeilkaapa huviksenne!), pitsineuletta, kirjoneuletta, kantapään tekemistä, lapasia, kärkikavennuksia, virkkausta sekä koneneulontaa. Kurssin töitä on saanut pääosin toteuttaa joko yksittäisinä harjoitustilkkuina tai kokonaisina töinä, miten nyt vaan itse halusi niitä toteuttaa. Esim. kantapää -harjoitukseen todellakin riitti pelkkä irrallinen kantapää kiilakavennuksineen. Lapaset (tai sormikkaat) piti kuitenkin suunnitella ja toteuttaa kokonaan, joskin niissäkin riitti että palautti vain toisen käden hanskan. Mulla oli ollut mielessä jo aiemmin tuollaiset sormikkaat, joihin saa napitettua kiinni kämmenikkään, mutta molempia voisi käyttää erikseenkin. Niistä tuli ihan hauskat, joskin napit haluan kyllä vielä vaihtaa paremman värisiin.

Nyt kurssin päättyessä täytyy palauttaa loput harjoitustilkut (mun tapauksessa esim. ne vasenkätisesti neulotut, pitsineule, virkkauksen harjoitukset, pieni virkkaustyö) sekä kurssin varsinainen työ, neulevaate. Sen sai tehdä käsin tai neulekoneella. Mä teen koneella, koska se on mulle uutta ja ajattelin että oppisin siinä enemmän. Ja opinhan mä! Siitä lisää sitten myöhemmin keväällä.


VISUAALINEN SUUNNITTELU

Kuosikokeiluja oman nimen ambigrammista
Harjoituksia värin murtamisesta
 
Visuaalinen suunnittelu on pitänyt sisällään vähän kaikenmoista piirtelyä ja maalailua, ja sepä vaatikin vähän uudenlaista asennoitumista tällaiselta ei kovin tottuneelta kynän tai siveltimen käyttäjältä...Mutta ei kaiken nyt tarvitsekkaan olla niin kivaa, eihän? Kurssin alkuosion, sommitteluoppiin painottuva puoliskon koin vaikeasti lähetyttäväksi. Jotain ehkä kertoo sekin, että mulle tuottaa yhä vaikeuksia kertoa mitä kurssilla opin, heh. Kurssin jälkipuolisko, värioppi, oli kuitenkin paljon selkeämpää ja antoisampaa puuhaa. Kurssin työt olivat ryhmätöinä sekä yksilötöinä tehtyjä puuhia, paljon maalaamista, kuten nyt vaikka aiemmin blogissa vilahtaneet musteläiskät.


TEKSTIILIMATERIAALIT

Teksiitimateriaalikansio ja materiaalinäytteitä
Tekstiilimateriaalikurssi oli loppujen lopuksi varsin mielenkiintoinen kokonaisuus, vaikka mulle kyllä tuottaa aina vaikeuksia aineet, joissa tulee oppia pienessä ajassa paljon yksityiskohtaista tietoa. Kurssilla opeteltiin ensiksi luonnonkuitujen ja tekokuitujen ominaisuuksia, tutkittiin niitä mikroskoopilla ja polttokokeilla. Sitten laskettiin lankojen tex-numeroita ja kierteitä ja loppukurssi paneuduttiin kankaisiin; erilaisiin sidoksiin, kudottuihin ja neulottuihin kankaisiin, viimeistyksiin, värjäyksiin sekä kankaiden kauppanimiin. Kurssityönä piti tentin lisäksi rykäistä kansio, johon piti jaotella kurssin aikana kerätyt miljoonat mallitilkut niiden rakenteen tai/ja valmistustavan mukaan. Kansiota kootessa (tietty viimeisenä iltana) meinasi hieman pinna kiristyä ja koinkin tärkeämmäksi jättää tilkut hetkeksi sikseen ja päällystää kansio asiaan kuuluvalla tavalla. Siitä tuli erittäin ruma ja huvittava, peige loimusametti ryppyyn liimattuna tuo mieleen sellaisen koiran, jolla on liikaa nahkaa, tiiättekö? Kansio nauratti sen verran että jaksoin plärätä tilkut loppuun asti.

*****

Semmoista! Nyt meillä on meneillään mm. kankaan värjäyskurssi, kirjontaa ja kaavoitusta. Pian alkaa myös vaatetus 1. kurssi sekä kankaan painanta. Kivaakivaakivaa. Töitä saa tietenkin tehdä paljon, mutta sehän kuuluu asiaan. Ja siitä puheen ollen, mulla oiskin pari esseetä kirjoittettavana. Pitää ehkä paneutua nyt niihin. Palaillaan!

-hanne

60 kommenttia:

  1. Voih! Sinä opiskelet sitä, mitä minä haaveilen joku päivä opiskelevani! Mietin viime keväänä hakua Raumalle, mutta totesin, ettei perheellinen kaksia muita opintoja ja työelämässä mukana oleva (joka haluaa olla siinä mukana) ei voi hyptätä tuohon kelkkaan. Ehkä jonain päivänä... Onnea ja intoa opintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sulla on sitten kunnolla ruuhkavuodet! :) Mutta voin kyllä tätä tällä lyhyellä kokemuksella suositella ja meidän luokalla on tosi iso ikähaitari, on siis monta sellaista (minä mukaan lukien) jotka ollaan ehditty jo hyvä tovi muitakin hommia tehdä. Että pidä haaveista kiinni, ehkä niille löytyy joku rako :) Ja kiitos!

      Poista
  2. Kuulostaapa ihanalta sun opiskelut. Itekin olen jotain noista jutuista koulussa opetellut, pitäisi vaan perehtyä paremmin. Oon miettinyt kauheesti omia opiskeluasioita viime aikoina ja nyt rupes taas syyhyttämään toi kässäopeksi opiskeleminen, mutta tiedän kuitenkin syvällä sisimmässäni, että en oikeesti halua opettajaksi... No, aina voi onneksi vaan haaveilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta hei, meidänkin luokalla on monta, jotka eivät laisinkaan aijo opettajaksi :) Tällä ammatilla voi kuitenkin tehdä töitä monessa muussakin paikassa, ja sivuaineeksi voi valita esim. hallintohommia tai vaikka viestintää, niin se jo laajentaa kovasti työpaikkoja muuallekin kuin peruskoulun opeksi. En mäkään vältsis näe itseäni ala-asteella opettamassa :)

      Poista
  3. Kuulostaa kivalta!! Ja mää tykkään tosta kansiosta! Ryppykulma on kiva yksityiskohta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, se kansio voisi olla oikeastaan aika kivakin, mutta eri kankaalla!! :D Tuo ihon värinen sametti on vaan jotenkin...ällöttävä :D Pitää joskus kokeilla samaa liimaustekniikkaa jollain kivalla kankaalla :)

      Poista
  4. Ihanan innostavan kuuloista ja näköistä!

    VastaaPoista
  5. Todella innostavan kuuloista. Tsemppiä opintoihin

    VastaaPoista
  6. Mun mielestä tuo kansio oli vaan mahtava! Olen itse opiskellut läheltä liippaavaa alaa, joten muistan tuon tunteen kun koulussa tuli vietettyä 12h päiviä. Toista alaa voi selvitä pelkästään tenttimällä, mutta käsityöalan koulu vaatii ihan oikeasti töitä. Mutta kyllä se antaakin niin paljon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos, sanoin tuossa ylempänä jo, että jollain muulla kankaalla se voisi olla ihan kohtalaisen kivakin :) Nämä kässähommat on kai niitä aloja, jossa ei tunteja lasketa...ja toisaalta, jos koulua onkin ollut vaan nelisen tuntia, niin usein meen kotiin tekemään käsitöitä! :D että ei voi valittaa, vaikka todella töitä pitääkin tehdä :)

      Poista
  7. Ihanalta kuulostaa! On ehkä kivempaa tehdä noita harjoituksia kun siltä tuntuu kuin "pakolla". Kuulostat kuitenkin tosi innostuneelta ja todella kiva kun jaat oppimaasi meillekin. Voi kun saisin olla mukana=)
    Haluaa tekniikka kurssille! ONNEA Opintoihin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon kyllä kovin innostunut, ja juu, jos vaikka kävisin näitä samoja juttuja kansalaisopiston kurssilla, voisin olla vielä innokkaampikin, mutta kyllä nää nytkin kovasti mulle maistuu :) Kiitos!

      Poista
  8. Mielenkiintoista! Minä tykkäsin ihan hirveesti tuosta mallikuvien ja rakennepiirrosten tekemisestä, miten helposti se itse ompelu sitten kävikään kun oli miettinyt työjärjestyksen ja muut jo valmiiksi... Ja nautin kyllä muutenkin tuollaisesta näpertelystä ja siitä suunnittelusta yleensäkin :)

    Sulla on kyllä innostunut ote opiskeluun, ei muuta kuin jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle nuo poikkarikuvat sun muut oli ihan uusi juttu, mä oon vähän huono hahmottamaan asioita tuolla tavoin, mutta totta, kyllä ne vaan sitten tuntui auttavan...Varmaan kun ottaisi tavaksi niiden käytön, niistä olisi suurikin apu!
      Mä yritän jaktaa! :D

      Poista
  9. En ole mikään hirmuinen käsitöiden fanittaja, vaikka joskus olenkin jotain toppeja tehnyt itse tai sitten neulonut lapasia ja villasukkia, muttta tätä oli mielenkiintoista lukea ja palasinkin muistoissani ala-asteen käsityötunneille! Jostakin syystä tykkäsin käsityötunneista enemmän ala-asteella kuin yläasteella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva kuulla! :) Musta tuntuu, että itellä tunneilla viihtyminen riippui kauheasti opettajan persoonasta. Toivottavasti itse osaisin olla semmoinen mukava :)

      Poista
  10. Aivan mahtavan mielenkiintoisia juttuja! :)

    VastaaPoista
  11. Tsempit opiskeluihin mulle nuo rakennekuvien tekeminen on ollut aina vaikeaa

    VastaaPoista
  12. Tosi mielenkiintoista luettavaa tämä postaus! Itse opiskeluaikanani seurasin samassa rakennuksessa pyöriviä tulevia käsityöopettajia mielenkiinnolla ja ihastelin heidän töitään, kiva tietää mitä kaikkea opiskeluihin kuuluukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitos :) Tuntuu kyllä tosi laajalta tämä sisältö...mitä muuten opiskelit?

      Poista
    2. Lastentarhanopettajaksi valmistuin :)

      Poista
  13. Mukava postaus! Itse opiskelen viimeisiä metrejä vestonomiksi ja moni juttu kuulosti hyvin tutulta! Käsityönopettajuus on kiinnostanut minuakin jo pitkään, ehkäpä joskus! :) Sinniä opintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, varmasti kuullostaa :) Voin kyllä suositella tätä lämmöllä! Niin ja kiitos!

      Poista
  14. Voi että miten mielenkiintoista! Minäkin puntaroin vuosia sitten kahden ammatin välillä. Toinen oli juurikin käsityöopettaja, mutta päädyin sittenkin siihen toiseen.

    Tsemppiä opintoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin kertaalleen jo valitsin kässän sijaan jonkun muun, mutta nyt oli tämän aika, eikä ainakaan ole vielä tarvinnut katua :) Kiitos!!

      Poista
  15. Oi kuulostaapa ihanalta! Käsityönopettaja on yksi niistä monista ammateista joita olen itse harkinnut :)

    http://myloveforcrafts.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  16. Kiva, kiitos tästä tietopläjäyksestä! Itsellänikin on ollut käsityönopettjaan ammatti takaraivossa pienenä ajatuksena, mutta ei se kuitenkaan ole minua varten... Erityisesti vastaan hankaa ajatus oppilaista, joilla ei ole mitään mielenkiintoa, eikä tekisi tunneilla mitään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, nyt kun teen ekaa harjoittelua, niin kieltämättä ne silmiään pyörittelevät kuudesluokkalaiset kiristää vähän hermoja :D Mutta pitää vaan löytää niitä keinoja...tai sitten kasvattaa hermoja ;)

      Poista
  17. Kuulostaa aivan ihanalta koululta. Ja näkee jotain konkreettista mitä saa aikaseksi ja mitä oppii :) Olisinpa vähän taitavampi kässääjä, niin voisinpa harkita hakevani tuommoseen!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on semmosiakin luokalla, jotka eivät ole loppujen lopuksi ihan kauheasti edes tehneet käsitöitä, hyvin silti pärjäävät :) Innostus oppia taitaa olla se tärkein juttu :)

      Poista
  18. Hieno juttu - unelmat on tehty toteutettaviksi.
    Kätevälle ja hyvähermoiselle ihana ammatti. Onnea opintoihin \o/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Kiitos! Mä vielä kypsyttelen niitä hermoja... :D

      Poista
  19. Voih, muistan kaikkia mainitsemasi kurssit edelleen. Onnea ja menestystä ja vinkki: Muista ottaa kaikki oppi talteen. Eihän kaikkia yksityiskohtia muista koskaan mutta kaikki kurssit näin jälkikäteen olivat kyllä hyviä. Kritisoimme aikoinaan vähän "jämähtäneestä" meiningistä laitoksella. Mutta perusasiat kun oppii niin modernisoida, soveltaa ja kehittää voi aivan niin paljon kun rahkeet riittää. Valmistut mukavaan ammattiin, joskin itse siirryn jatko-opintojen kautta toisaalle toteuttamaan haavettani muusta, mutta sieluntani säilyn käsityönopettajana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kiitos, yritän kyllä todella tallentaa oppeja muuallekin kuin pään sisälle! Mä en oo varma että onko ajat muuttuneet, vai onko mulla vähän jämähtänyt käsitys...mutta mä oon ollut oikeastaan tosi yllättynyt, kuinka kiinni ajassa opettajat on. Ja jos eivät itse kaikkea tiedä ja tunne, niin joka tapauksessa kannustavat kokeilemaan ja etsimään uutta. Se on kiva, koska todella mun mielestä tällä laitoksella tosiaan pitäisi olla se uusin ajatus käsitöistäkin, ihan niinkuin muillakin aloilla pitäisi olla aina se uusin tieto. Parasta olisi ehkä sekoitella uutta ja perinteikästä :)

      Poista
  20. Iih miten ihanalta opinnot kuulostaa!

    VastaaPoista
  21. Tosi mielenkiintoista! Toivoisin, että amk- tason koulutuksessa olisi enemmän neulontaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä mä näihinkin opintoihin lisäisin enemmän neulontaa...mutta onneksi se nyt on mun ehkä omin laji...sitä voin sit opetella lisää kotona :)

      Poista
  22. Olen myös harkinnut alalle lähtemistä, kiitos tästä "infosta"! Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta:) Ja tuo ryppykansio, luulin että ne rypyt oli siinä tarkoituksella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiva kuulla :) Ja rypyt siis on siinä tarkoituksella, kangasvalinta teki vaan niistä vähän liiaksi ihon tai turkin näköiset... :D

      Poista
  23. Sun fiilikset on kuin omasta nykyisestä koulustani - tosin vaan ihan eri alalta! Lähdin näet reilu kolmekymppisenä insinöörinä opiskelemaan eläinlääkäriksi. En kirjoita blogia, mutta face-päivitykset sisältää usein kaikkea huikeaa mitä koulussa saadaan tehdä! Poijitusapu, utareen ompelu (jossa muuten on huikeesti hyötyä että vähän vapaa-ajalla kutoo/näpertää), lehmän keinosiemennys... :D

    Tsemppiä kouluun ja hienoa, että oot päässyt unelmiisi kiinni!! Toivottaa eräs blogisi ahkera lukija.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, aikamoinen hyppäys sullakin! Ja kuullosta mahtavalle!! :D Keinosiemennystä oon monesti lapsena kotitillalla todistanut...vähintäänkin mielenkiintoisen näköistä touhua! :D
      Kiitos, tsemppiä myös sulle <3

      Poista
  24. Heimoi!
    Vautsi, tosi hienoa! Onnea!
    Mä kans haaveilen käsityönopettajan ammatista! Kyselen vähän mielenkiinnosta. Mitä koulutuksia sulla on aiemmin? Mitä pitää olla? Montako koulutukseen otettiin? Millainen oli pääsykoe? Mietin voinko minä päästä opiskelemaan käsityönopettajaksi vaikka olen leipuri-kondiittori-kokki, tuleva restonomi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiitos jee!! :D (Pahoittelen hidaasta vastauksesta) Mä kyllä voin ainakin näin reippaan puolen vuoden kokemuksella tätä alaa suositella.

      Mä oon aiemmalta koulutukseltani siis toimintaterapeutti, eli ei liity käsitöihin, vaikka ei tästä koulutuksesta haittaakaan ole varsinkaan opettajan ammatissa. Mutta mitään koulutusta ei siis tarvitse olla, joskin paloa käsitöihin kuitenkin tarvitaan ja jonkinlaista harrastuneisuutta koska a) pääsykoetehtävä on kai yleensä aina jotenkin käsityöllinen ja b) opinnoissa edetään tosi nopeasti. Jos ei ole esim. ikinä neulonut eikä myöskään ommellut, niin on paljon opittavaa. Mutta meidän luokalta löytyy niitä jotka eivät osaa juurikaan ennestään ommella tai neuloa, ja kyllä hekin hyvin pärjäävät, joutuvat vaan ehkä tekemään enemmän töitä. Meidän luokalla on muutamia pelkällä lukiopohjalla, osa ammattikoulupohjalla, sitten on muutamia "alan ammattilaisia", kuten ompelijoita/vaatetusta opiskelleita ja sitten sekalainen meitä muita muuten vaan aktiiviharrastajia.

      Koulutukseen otettiin tänä vuonna muistaakseni jotain 30-40 opiskelijan välillä, siis helsingissä. Pääsykokeen ekavaihe oli tuo kaikkien opettajien VAKAVA koe, ja sitten kakkosvaiheen piti tehdä etukäteen annettu tehtävä (viime vuonna piti kehystää peili joka kuvastaa mua käsityöntekijänä), lisäksi piti tehdä max 10 sivun portfolio tuon työn suunnittelusta ja toteutuksesta. Ja sit oli vielä opettajien haastettelu.

      Eli sun koulutuksella ei ole mitään väliä, voit ehdottomasti päästä opiskelemaan, jos vaan intoa löytyy! Jos päätät opiskella, niin mä voin kyllä mailitse vaihtaa enemmänkin fiiliksiä pääsykokeesta :)

      Poista
  25. Hei, Olipa hauska lukea että käsityöopettajaopiskelijat kokoaa edelleen samanlaisia kansioita kuin äitini 50-luvulla. Käy kurkkaamassa http://tuunaustajatekeleita.blogspot.fi/2013/09/tuunajamutsin-juuret.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, jotkut asiat ei ehkä sitten muutu :D Mäpä tuun kurkkaamaan!

      Poista
  26. Voih, joululomalla stressasin omaa alaani (kirjatenttejä, kirjatenttejä, kirjatenttejä), joka on kyllä mahtava, mutta niin paljon kaipaisin käsilläni tekemään. Tsemppiä sulle opiskeluihin! (Nauti munkin puolesta :D )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän kyllä kovasti tuon, sillä edelliset opiskelut oli mulla taas pelkkää lukemista ja kirjoittamista melkeinpä. Vaikka nyt kyllä välillä kaipais pari tenttiä näiden muiden töiden väliin, sillä onhan nää tosi aikaavieviä nää taitoaineet. Mut ainahan voit neuloa luennoilla :D
      Kiitos, mä yritän nauttia :D

      Poista
  27. Moi! Ihastuin blogiisi! Olen itse hakenut tänä vuonna käsityönopettajaksi. Valmistuin tänä keväänä lukiosta. Vielä joutuu odottamaan tuloksia kahdeksan pitkää ja uuvuttavaa päivää! Oli ihana lukea ja kuulla opiskelusta ja innostuin opiskelusta vielä enemmän! Tänä vuonna piti myös tehdä ennakkotehtävä, mikä kuului suurinpiirtein näin:''On vuosi 2030 ja saat palkinnon käsityönopettajana harjoittamastasi urasta. Mikä palkino olisi, kun kanta kertaa korkeus kertaa pituus tulisi olla 60 cm. Palkintoon kuuluu mös tdituksen tekeminen, jossa ilmoitetaan palkitsemisperusteet ja se miksi tämä palkinto ilmentää näitä perusteita''. Itse tein repun. Jäi hyvä fiilis siitä. Soveltuvuuskokeeseen kuului myös ryhmähaastattelu (käsittääkseni ensimmäistä kertaa pyrkiessä käsityönopettajaksi) ja yksilöhaastattelu. Kokonaisuudessaan tuntui tosi hyvältä ja en malta odottaa tuloksia! Kiitos paljon blogistasi! Odotan jatkossakin innolla mielenkiintoisia postauksia! Mitkä valitsit sivuaineeksesi? Kommenttini tulee vähän myöhässä postaukseen nähden, mutta pakko oli kommentoida nyt kun löysin sivusi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Ja sori hidas vastaus :)

      Mutta hei, aivan huippua! Mä aina innostun kun kuulen että joku on hakenut myös kässäopeksi opiskelemaan :) Ja luinkin ihan mielenkiinnosta tuon tämän vuoden pääsykoetehtävän, se kuullosti vaikealle! Mutta reppu taas kuullostaa hienolla! Ja juu, viimeksi ei ollut ryhmähaastattelua, että näköjään ovat hieman muokanneet tälle vuodella tuota hakuprosessia. Mutta hei, tänäänhän ovat tulokset tulleet?! Miten kävi? Toivottavasti hyvin, ja jos ei, niin toivottavasti jaksat hakea ensivuonnakin! Ainakin omalla luokallani monet olivat toista, tai kolmatta kertaa hakemassa.

      Ja minä taas yritän nyt pitää vähän parempaa postaustahtia yllä (alkukesästä olen vähän laiskotellut...;), aion kohta tehdä postauksen myös ensimmäisen vuoden jälkimmäisestä puoliskosta :) Ai niin, ja sivuaineesta kysyit. Mä yritän päästä lukemaan Teknistä käsityötä, mutta se alkaa vasta syksyllä 2015 seuraavan kerran. Siispä tänä vuonna yritän tehdä jo kandin pois alta.

      Tsemppiä matkaan!

      Poista
    2. Moi! :-)

      Pääsin sisään!!! :) Onnellinen olo! Sisäänpääsyyn tarvitsi 199 p. ja sain itse 200p. Kirkkaasti sisään ;) Olin tosi yllättynyt. Hihkuttiin vanhempien, poikaystävän ja veljen kanssa yöllä, kun tulokset tulivat nettiin. Seuraan ehdottomasti jatkossakin blogiasi. Ihan mahtavaa lähteä opiskelemaan! Tekninen työ kuulostaa kiinnostavalta! Itse valitsen varmaan luokanopettajan opinnot sivuaineeksi ja/tai yritän päästä lukemaan sivuaineeksi historiaa/uskontoa/liikuntaa :).

      Onnea kandin tekemiseen!!

      Poista
    3. Moi ja onnea miljoonasti! Onpa huippuhieno homma! :) Sun pitää sitten ehdottomasti tulla nykäisemään mua syksyllä hihasta joskus :) Ja sivuainemietinnät kuullostaa hyvältä. Opettajat tulee suosittelemaan, että sivuaine luetaan laajana (eli sekä perus+syventävät opinnot) jolloin saa pätevyyden niidenkin opettamiseen. Se tietää parempaa työllisyyttä ja liksaa ;)
      Syksyllä nähdään!

      Poista
    4. Kiitos!! Kiva saada opiskeluvinkkejä! Todellaki tuun nykäsee hihasta! :D syksyllä nähdään!:-)

      Poista