2018/10/15

ETUPISTOJA

Helou! Oottehan jo tarttuneet Taitoliiton valitsemaan vuoden 2018 käsityötekniikkaan, kirjontaan?

Mä sain keväällä erityisen mielenkiintoisen, blogiin liittymättömän työehdotuksen. Unelmien käsityöt -lehden syksyn numeroon oli suunnitteilla juttu etupistokirjonnasta, ja mä sain tehdä juttuun tulevat kirjonnat. Lähetti kiikutti mulle laatikollisen kirjottavia tuotteita ja sain aikalailla vapaat kädet toteutuksessa. Lisäksi kirjoittelin juttuun ohjeet ja vinkkiviitoset. Nyt tämä mukava "kesätyö" on luettavissa uusimmassa Unelmien käsityöt lehdessä kolmen aukeaman juttuna! Ja vaikka nyt itse sanonkin, niin jutusta tuli tosi kiva!

Tekniikkana etupisto oli joo tuttu, mutta en kyllä muista että olisin pelkästään sitä käyttäen tehnyt mitään isompaa työtä, jos nyt ei lapsuuden ompelukuvia lasketa. Ja kuulkaas, siinäpä vasta pisto! Aiheeseen paneutuminen, sekä netissä että ihan käsin kokeilemalla kaikenlaista, valaisi jälleen kerran että yksinkertaisellakin jutulla voi saada tehtyä vaikka ja mitä. Lehdessä olevien juttujen lisäksi harjoitukseksi ja ihan vaan omaksi ilokseni (no ja ihan taas vaan puhtaasta tekniikkahurahtamisesta) mä esimerkiksi kirjoin tuon ylimmän kuvan pädipussukan täyttämällä pistoilla pintaa erisuuntiin alueittain. Tää oli ihan puhtaasti pinterestin haamupinnistä kopsattu idea, mutta hyvä esimerkki tekniikan monipuolisuudesta. Ja mikä parasta, näihin pistoihin pystyy ihan kuka tahansa!  Tekniikka on nopea, helppo, varioitavissa ja toteutettavissa monin materiaalein. Ja siinä kohtaa kun tuntuu että kaipaisi kirjontaan lisää variaatiota, ei muuta kun käyttöön hakusana sashiko embroidery, ja taas mennään!

-hanne

8 kommenttia:

 1. Onpa kyllä kiva, ei ole tullut mieleen tuo alueittain täyttö noin helposti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) joo näillä pistoilla saa kyllä tosi yksinkertaisesti ja nopeasti isojakin aloja tehtyä, ja kun tässä vaihtuu noi suunnat, ei tuu ongelmaa että pinta alkaisi vetämään pahasti :)

   Poista
 2. Tulipa kiva! Yksinkertaiset ideat ovat joskus niitä parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinpä, oikeestaan melkein usein ovat :)

   Poista
 3. Huippukaunis! Kirjonta on kivaa, jotenkin vaan harvoin tulee tartuttua siihen ajanpuutteen takia, vaikka se onkin parhaimmillaan varsin rentouttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Kirjonta on tosiaan kivaa, mutta koska se on pääosin koristelu/viimeistely/täydennystekniikka, tulee siihen tartuttua just ehkä vasta sitten kun on ehtinyt tehdä ne tuotteet valmiiksi. Eli ei juuri koskaan tuu ehdittyä :D :D

   Poista