2017/05/31

RAKENNUSTYÖMAASYNTTÄRIT





Tyhjäsin tuossa kameran muistikorttia ja tulipa vastaan helmikuun hämärässä räpsitty kuvapläjäys poikasen 2 vee synttäreiltä, enkä malttanut olla postaamatta näitä, vaikka viiveellä tulevatkin. Oli nimittäin mainiot kemut! Nämä oli ehkäpä viimeiset synttärin, joihin äiti sai päättää teeman ja olisi tietenkin voinut silloin mennä simppelimminkin....mutta kun! Se on vaan niin kivaa se suunnittelu ja väkertäminen! 

Budjetti oli pieni, mutta eipä sitä isoa tarvitakkaan. Tarjoilut syntyi huomioiden suvun ja ystävien ruokarajoitteita, joten kaikki oli laktoositonta, gluteenitonta ja kasvis- tai vegaaniruokaa. Poikasen lempijuttuja huomioitiin taas teeman lisäksi erityisesti jäätelötarjoitun osalta. Ja tuollainen jäätelöbuffetti antaa muutenkin kivasti vapauden toteuttaa omia mieltymyksiään, halusi sitten jäätelöönsä marjoja, hedelmiä ja vaahterasiirappia (=Jokke) tai karkkia joka laatua + kinuskikastiketta (=minä). Ja se on helppo toteuttaa!

Minä vastasin meillä koristeluista, makeasta puolesta sekä yleisestä intoilusta, Jokke taas suolaisen puolen väsäämisestä ja vaimon ylimääräisen intoilun rajoittamisesta. Suolainen kasvispiirakka oli erinomaista ja tuo gluteeniton/laktoositon/vegaani focaccia ihan superhyvää! Se taisi loppua ekana pöydästä! Siihen ohjeena oli ainakin pääosin tämä Maku.fi:n ohje, joskin kirsikkatomaatit pisteltiin naamaan tuoreeltaan. Kakun pohjat taikoi äiti (kiitos taas), minä sitten täytin ja koristelin. Täytteenä oli kaverin vinkkaama, erittäin herkullinen yhdistelmä sitruuna- ja lakurahkaa, päällinen oli lakuvoicremeä. Nam! Niin ja kakkuun hain ideoita Pinterestistä. Sieltä löytyy hillitön määrä construction -teemaisia kakkuja, käykää vaikka katsomassa! Lisäksi tein vanhaa kunnon riisisuklaata. Muovilelut löytyi Class Ohlsonilta ja osin kotoa.

 
Poikaselle tein synttäreille pikaisesti paidan, joka vähän vinkkasi täyttettävien vuosien määrästä. Tuon kuvan kävin muuten tulostamassa ja painamassa Helsingin kaupungin Kirjasto 10 Kaupunkipajan vinyylileikkurilla + prässillä. Täytyy todella suositella tätä palvelua! Mulla oli mukana vain kuvatiedosto tikulla ja paidan etukappale eikä mitään osaamista, kirjaston henkilökunta auttoi kädestä pitäen joka käänteessä! Ja tuo kuva on pysynyt ihan äärettömän hyvin paidassa, ei pienintäkään merkkiäkään repsottamisesta tai murtumisesta. Ja maksoi ehkä reilun euron ja homma hoitui puolessa tunnissa.




Semmoset synttärit! Poikanen itse suhtautui synttäreihin rauhallisesti, joskin lelut olisi pitänyt saada heti pois kakun päältä tietenkin, koska eihän ne sinne kuulu, hassu äiti. Mutta onneksi paketeista kuoriutuneet junanrata, traktorit, kaivurit ynnä muut vei huomion niin, että koristeet sai jäädä paikalleen kunnes äiti malttoi ne sieltä pestä pois. 

-hanne

4 kommenttia:

  1. Näyttää mainioilta juhlilta ❤️! Hienosti huomioit ruokavaliot, miusta ne on se hankalin osuus tarjoiluissa :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :D Joo...nuo ruokavaliot on kyllä haastavia! Mulla nyt itellä oli onneksi se "etu", että noita rajoitteita löytyy sen verran lähipiiristä, että voi heille itelleen nakittaa leipomuksia :D :D

      Poista
  2. Ihana idea, harmi kun omat lapset on jo liian isoja tällaisiin

    VastaaPoista