2012/07/07

pyörämaniaa


Mä oon varsin laiska pyöräilijä. Siltikin oli helppo innostua myynti-ilmoituksesta, jonka ystävä bongasi etsiessään vaimolleen pyörää. Ilmoituksen kaupattiin kahta Peugeotin Deauville -naistenpyörää, toinen -89 ja toinen -91 vuoden mallia, molemmat tehtaan avaamattomassa paketissa. Miettikää, näitä on jemmattu jossain tommoset parikyt vuotta, ilman että kukaan on edes avannut suojamuoveja. Eikä pyyntihintakaan ollut mun mielestä ollenkaan paha täysin uusista pyöristä. Pyörät lähti tilaukseen, toinen mulle, toinen ilmoituksen bonganneille ystäville.

Mun ihana Deauville on tuo -91 vuoden malli, se on vaaleansininen ja siinä lilat, varsin kasarit hieroglyfit. Ja löydön tehnyttä ystävää lainatakseni, se liikkuu niinkuin raketti. 

Mä oon ihan pähkinöinä tästä.

Pojat kävi hakemassa meidän pyörät matkahuollosta tiistaina, pyörien lisäksi pojat toi pyöräpäipäissään myös varsin hyvät pyörien kokoamiseväät. Koska kai nyt! Varsin rattoisa pyörien kasausilta sujui vaimojen virkatessa ja miesten kootessa pyöriä.


Nyt sitten pitäis vielä vähän tuunailla tuota. Se toinen Deauville alkaa jo olla lyönnissä, mä tuun kitsastellen perässä. Ai että olis kiva iskee pyörään vaikka turkoosi tai pinkki Brooksin nahkasatula, samanväriset nahkaiset tankoteipit ja etutarakka, mutta kiva on myös voida maksaa laskut. Ehkä nyt alkuun tyydytään vaihtaan vaan jotkut veikeen väriset jarrukaapelit ja ehkä valkoiset renkaan. Ja valitettavasti ainakin muutaman kokeilun jälkeen nuo käppyräsarvet tuntui sen verran vierailta ajaa, että ne lähtee vaihtoon. No niin, tää meni nyt vähän off topic fiilistelyksi, mutta mä oon kyllä tästä niin innoissani! Harmi oli jättää pyörä Helsinkiin odottamaan, kun muuten pakattiin abouttiarallaa koko omaisuus autoon ja käännettiin nokka kohti etelä-pohjanmaata, sillä meillä on nyt LOMA! Mutta tähän pyöräasiaan palataan varmasti sitten syksymmällä, oottakaas vaan!

Ja ai niin, se raitarätin ohje tulee ihan kohtapian. On taas vaan vähän vaikea saada sanoiksi asti sitä, miten se rätti nyt sitten syntyikään.

-hanne

12 kommenttia:

 1. Vau mikä fillari, tuolla kelpaa ajella!

  VastaaPoista
 2. Huikean hieno pyörä! Kyllä kelpais mullekin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos Siskohanne, Inka ja Salla, tää oli kyllä vuoden löytö! Toivon vaan, ettei multa pöllitä tätä sitte heti jossain minuutissa kun vihdoin pääsen tän kans oikeen reissuun... :)

  VastaaPoista
 4. No voi mahti mikä löytö. Löytöjen löytö.
  Onnea fillarin omistajalle. Nahkasatula olis kyllä nappi valinta.
  Ja het tuli mieleen mullahii, että toivottavasti vorot pitää näppinsä irti sun söpöpösöstä.
  Makiaa lomaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon myös mä, ajattelin iskeä tuohon sellaisen lukon että sen saa rikki vaan rälläkällä jos silläkään. Vaikka kaippa nuo vorot aikamoisia kikkoja osaa...

   Poista
 5. Voihan video mikä fillari! Aivan mieletön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tänkjuu, mä oon aivan täysin samaa mieltä ;) Ja siitä tulee vielä hienompi ku pääsen kunnolla laittaan sitä :)

   Poista
 6. Aivan ihana. Tuollainen vanhanmallinen lukiokin... Miten olis hameverkko. Mun blogissa on yhdenlainen ohje:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Kävin jo katsoos ohjettakin, olipas ihanan viehkeä suojus! Laitetaan korvan taa!

   Poista
 7. Moi! En voinut olla kommentoimatta, kun tähän kirjoitukseen törmäsin :)

  Itse sain syntymäpäivälahjaksi pari kuukautta sitten myöskin koskemattoman Deauville-pyörän, mutta vähän erilaisilla teippauksilla. En ole itsekään ollut sen suurempi pyörähfistelijä ennen tätä kaunotarta, mutta nyt en muuta haluaisikaan tehdä kuin pitää siitä huolta, heh.

  Käppyräsarvet oli mullekin alussa ihan outo tuttavuus ja erilainen ajoasento sai muutenkin vähän vialliset niskani ihan jumiin. Säännöllisemmän venyttelyn ja kovan totuttelun seurauksena nykyään ajan aina ala-asennossa - ja tykkään siitä!

  Toivottavasti Deauvillesi tuottee sinulle yhtä paljon iloa kuin mitä se on minulle tuottanut - hyviä fillarointihetkiä!

  PS. Oma kaunottareni näyttää tältä:
  http://www.google.fi/imgres?q=peugeot+deauville&um=1&hl=fi&sa=N&biw=1125&bih=855&tbm=isch&tbnid=jb5j-4rlPDFZkM:&imgrefurl=http://kuvat.sampoturve.fi/&docid=KBTMBKtfGs5UgM&imgurl=http://kuvat.sampoturve.fi/sites/default/files/images/Peugeot-deauville-mixte-project.jpg&w=1000&h=1000&ei=oqIkUOf0C-X44QSI3IHYAw&zoom=1&iact=rc&dur=241&sig=102226070914114154869&page=1&tbnh=146&tbnw=157&start=0&ndsp=26&ved=1t:429,r:13,s:0,i:108&tx=78&ty=64

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tuo sun pyörä on ihan samanlainen kuin tuon mun pyörän "siskopyörä", siis tuo -89 malli joka lähti meidän kaverille. Siinä oli kyllä mun mielestä vielä hienommat teippaukset kun tuossa mun pyörässä!

   Enkä olisi kyllä minäkään uskonut vielä puoli vuotta sitten, että voisin innostua näin pyörästä! Siis minä! Harmi vaan, kun en ole ehtinyt vielä lomalta paluun jälkeen kovinkaan ajelemaan...Ehkä mä annan noille käyrikselle mahdollisuuden :) Mukavia fillarointihetkiä sullekin :)

   Poista