2012/06/11

virkkauksia + vastauksia


On muuten millisti vaikeaa miettiä tuparilahjaa muotoilijan ja sisustusarkkitehdin uuteen kotiin. Senpä vuoksi en nyt miettinyt, vaan pari tuntia ennen lähtöä nappasin hetken mielijohteesta käsiin parit trikookuteet vaarallisella vauhdilla paisuvasta matonkudevarastostani ja virkkaisin korin, joka annettiin täynnä päärynöitä ja omenia. Värien inspiraationa toimi Kaikki mitä osaan -blogin ihana keskeneräisten käsitöiden kori. Korin tein mukaillen Kauhavan Kangas-Aitan Esteri -korin ohjetta.

Vaaleampi harmaa kude oli tsuper paksua, alempi tumma kude taas tosi ohutta. Niinpä tein tummanharmaan osuuden kaksinkertaisella kuteella. Koukkuna oli nro 9, kymppikin olisi toiminut. Noudatin Kangas-Aitan ohjetta ekat viisi kierrosta. Aloitin sitten jo seinien virkkaamisen virkkaamalla ensin yhden kierroksen kiinteitä silmukoita silmukoiden takareunaan (se tekee tuon käännöksen näppärästi) ja jatkoin sitten virkkausta tavallisesti kiintein silmukoin silmukan molempien reunojen läpi. 

Korin halkaisija on noin 21cm ja korkeus taitoskohtaan ehkä jotain 23cm, kokonaisuudessaan noin 34cm. Unohdin punnita korin, joten en osaa sanoa paljonko kudetta meni...puolisen kiloa ehkä?? Nopee homma kaiken kaikkiaan, aikaa meni joku reilu tunti. 

Sit vielä haastehommia. Mä oon ennenkin sanonut, että oon näiden kanssa huono ja laiska ihminen. Tai ainakin blogaaja, toivon ettei haasteisiin reagointi määrittele mua kuitenkaan ihmisenä. Se olis masentavaa. Mä keräilen noita siis varsin pitkäänsä, ja kun lopulta saan reagoitua, niin en edes noudata kaikkia ohjeita, enkä nyt laita näitä edes eteenpäin, sori sori :) Olen silti mielissäni jokaisesta huomioinnista.

Isosti kiitos siis tuntuma, apinafarmi ja aika kivoja -blogeille The versatile blogger tunnustuksesta! Jee :) Versatile -tunnustuksen sääntöjen mukaan pitäisi kertoa 7 faktaa itsestään. Alla olevassa kysymyshaasteessa tulee kuitenkin varmaan faktoja riittämiin...Loppuu pian faktat kesken!

Hauskan 11 kysymystä -haasteen sain peräti kolmesta blogista, eat. play. love -blogista, tyttö kylmän maan -blogista sekä ctrl-error -blogista. Kiitos näistäkin :) Koska 33 vastausta muodostaisi hieman yltiöpitkän postauksen, napsin kaikilta 4 kysymystä silleen että ekassa vastaan kysymyksiin 1-4, sit 5-8 ja sit 8-11. Toivottavasti tämä käy! Saatte vielä kissat vastausten seuraksi :)1. Mistä kotityöstä pidät eniten ja mistä vähiten? 
Noh, jos rehellisiä ollaan, niin en pidä oikein mistään eniten ja pidän kaikista vähiten. Mutta jos on pakko valita, niin ehkä eniten pölyjen pyyhmimisestä ja vähiten tiskaamisesta. Haluan tiskikoneen!

2. Jos tekisit vapaaehtoistyötä, minkälaista ja minkä hyväksi se olisi? 
Varmaankin se olisi jotain erityislasten tai -nuorten vapaa-ajan harrastetoimintaan liittyvää, ehkä jotain kässähommaa, yllättäen :) 

3. Mitä kolmea asiaa aiot ainakin tehdä tulevana kesänä? 
Käydä Ilosaarirockissa, hengailla mökillä ja nukkua paljon. Aika perushommia siis. 

4. Leipominen vai ruuanlaitto?  
Leipominen, vaikka sitä tulee valitettavan harvoin harrastettua.
5. Pidätkö jostain kotityöstä, jos pidät niin mistä?
Enpä oikeastaan :)

6. Mikä urheilulaji on suosikkisi?
Tää on helppo. Kamppailulajit, tällä hetkellä ehdottomasti brasilialainen jujutsu

7. Teetkö listoja (nyt ei puhuta katto-/lattialistoista), millaisia?
Teen, sellaisia kaaoksen hallintaan tähtääviä "vielä pitää tehdä" -listoja. Stressi helpottaa, kun saa päästään kaikki muistettavat ja hoidettavat asiat konkreettisesti paperille ja käteen. Joskus pitkälle matkalle lähtiessä teen myös pakkauslistoja.

8. Mitä aiot tehdä tänään?
Reippailin just töistä pyörän kera kotiin ja nyt yritän raahautua sitten jujutsureeneihin vähän painimaan. Illalla pitäisi kai vähän siivota...tai sitten istun alas virkkaamaan :)


ctrl-error -blogin kysymykset:

8. Mikä oli ensimmäinen tekniikka jonka opit?
Onpa vaikee kysymys...veikkaisin että jonkinlainen vohvelikangaskirjonta? Onko se tekniikka? Jos ei, niin sitten ehkä virkkaaminen...mutten kyllä laita tästä päätäni pantiksi!

9. Onko joku projektisi epäonnistunut niin pahasti että se lensi suoraan roskiin sen sijaan että säästäisit materiaalin muihin töihin, jos niin mikä?
Joo, toki toki. Pääsääntöisesti nämä on ompelujuttuja. Mä istun ompelukoneen ääreen aina täynnä itseluottamusta ja muistan vasta puolessa välissä, että ai ni enhän mä oikeestaan osaakkaan ommella. Entiselle koiralle tehdyistä tekeleistä päätyi varmaan joka kolmas roskiin...

10. Minkä tekniikan haluaisit seuraavaksi oppia?
Noitahan olis vaikka kuinka, mutta heitetäänpä nyt vaikka että betonityöt, se vois olla yks kesäloman projekti. Käsitöiden yks paras puoli on just se että aina löytyy tekniikka mitä ei oo vielä tullut kokeiltua.

11. Mikä on lempi käsityöliikkeesti?
Riippu mikä on haussa. Jos esim. haen lankoja, niin Menita, jos matonkuteita niin Snurre ja jos sekalaisia askarteluhärpäkkeitä niin Helsingissä HobbyPoint ja Seinäjoella Näpsäkkä. Vielä en oo löytänyt putiikkia josta sais tasaisesti ihan kaikkea. Eikai sellaista ookkaan?

Mukavaista viikkoa itsekullekin!
 
-hanne

6 kommenttia:

 1. Joo, noita korejahan mun pitikin tehdä, kiitos muistutuksesta! :)

  Löysin eilen vaatehuoneensiivousoperaatiossa kaksi kassillista matonkudetta, joita en edes tiennyt omistavani. Että ei kun koreja kohti vaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitte ei muutakun hommiin vaan! Jos ohjeita kaipaa, niin tuolta Kauhavan Kangas-Aitan sivuilta löytyy montakin eri.

   Mua ainakin piristää aina löytää omaisuutta jonka olemassa olosta en edes tiennyt :)

   Poista