2017/11/12

YHDEN KÄSITYÖN TARINA (ja arvonnan voittaja)Irrotin tuossa taannoin pesemistä varten makkarin ovesta todellisen arjen apurimme, ja tuli mieleen siinä samalla, että tämä kaksi ja puolivuotta sitten eräänä myöhäisyönä epätoivoisesti vauhdilla väsätty tekele on ehkä kaikista mun käsitöistä se hyödyllisin ja aktiivisimmin käytetyin.

Homma meni siis näin: Meillä on kaksi kissaa, jotka nukkui meidän makkarissa. Sit tuli vauva ja perhepeti, enkä uskaltanut antaa kissojen nukkua ekan parin kuukauden aikana makkarissa. Mutta kissareppanat varsin pitkään jaksoi pitkin yötä ja yleensä päivälläkin vauvan päiväunien aikaan käydä kokeilemassa onneaan raapimalla makkarin ovea, joka sitten kolisi karmeja vasten. Ja sitten me, toisinaan vauvakin, heräiltiin tähän pitkin yötä. Kiva lisä vauva-arkeen! Tovi pidettiin oven päällä pyyhettä, joka esti ovea heilumasta sitä muutamaa milliä mitä se pääsi heilumaan, mutta sit meni hermot pyyhkeisiinkin. Ja niinpä minä kaivoin esiin vanhan pöytäliinan, leikkasin siitä parit palat, taittelin ja ompelin tommosen.....jutun. Ja se kuulkaas toimii! Ei enää kolinaa tai pyyhkeitä. Tekeleen kappaleet lipsui ommellessa toistensa päältä, tikit vähän vaeltelee vinoon ja nauhoista tuli pikkasen liian tönköt, mutta silti, tämä on ihan paras! Just niin paksu että ovi menee helposti kiinni ja pysyy kiinni, mutta estää kuitenkin sen pienen liikkeen ja sen sietämättömän klonks klonks klonks.

Kissat pääsi joskus puolen vuoden jälkeen takaisin makkariin yöksi, mutta edelleen aina jos makkarin ovi oli kiinni esim. päikkäreiden takia, kissat protestoi raapimalla ovea, oli ne kummalla puolella ovea tahansa. Vaan eipä kolissut ei! Ja nyt on seuraava vauva ja taas kissat yöt makkarikiellossa. Eikä muuten vieläkään kolise. Niin että voittamaton tuote jo vuodesta 2015!Niin ajattelinpa jakaa teillekin tämän käsityöllisen onnistumiseni! Joskus näköjään parhaat jutut ei vaadi pitkää suunnittelua tai teknistä panostusta, riittää ihan vaan ärsyyntyminen, heh!

Mikä on teidän hämärin/onnettomin/pikaisin mutta kuitenkin toimivin/tarpeellisin/käytännöllisin käsityötuote? Tai voiko käsityö edes olla onneton, jos se on kuitenkin tavallaan onnistunut?


  *****

Hei ja sitten muuten vielä arvonnan voittaja! Oli taas eilen tehty monet sukat, ruuat ja työt! Ja joululahjojakin jo vino pino, pitäis varmaan itekkin startata. True random number generator arvoi ystävällisesti mulle voitokkaaksi Aino P:n, joka eilen teki aroniamehua! Onnea! Laitatko mulle mailia niin saadaan lahjakortti perille :)

-hanne

18 kommenttia:

 1. Niin mainio idea, että tällehän kannattaa jo hakea patenttia =) Kohta on meilläkin samanlaisia ovissa .

  VastaaPoista
 2. Hei aivan loistava idea! Meillä oven päällä roikkuu mun kaulahuivi estämässä klonksetta 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaulahuivi kuullostaa paremmalle kuin se meidän pyyhe :D Hauska että muillakin on ollut vastaavia ratkaisuja :D

   Poista
 3. Nuo arjen pienet helpottajat on kyllä maailman parhaita! Ja siis ihanaa, voitin arpajaisissa! Laitoin sulle jo meiliä :-)

  VastaaPoista
 4. Tuttua kolinaa! Sukka oven välissä ja sen jälkeen hukassa. Tuo olis ollut mainio! Ei tule yhtäkkiä mieleen, olisinko ommellut mtn arjen pelastajaa, mutta kaikenlaisia muita pirkkaniksejä on kokeiltu vuosien varrella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukka! :D Mutta tämähän on siis suorastaan universaali ongelma!

   Poista
  2. 🌎Laajempi ilmiö kuin arvaammekaan! Ei muuta kuin patenttia hakemaan ennenkuin muut ehtivät! 👍

   Poista
 5. kalustehuovan pienet palaset ovenkarmiin toimii myös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No täähän vielä ihan superpaljon helpompi ja huomaamattomampi toteuttaa! Kiitos vinkistä!

   Poista
 6. Ovenkarmeissa on siinä lukon vastakappaleessa semmoinen väkänen jota väännetään esim. talttapääruuvimeisselillä niin loppuu oven kolina! On ihan sitä varten olemassa.

  Irma

  Meillä on asennettu väliovia :)

  VastaaPoista
 7. Hieno idea �� Meillä ei tuo olisi yksistään auttanut kun toinen kissoista osasi aukaista ovet kahvassa roikkumalla. Minä siis yleensä teippasin oven kahvan yöksi pakkausteipillä. Toimi mutta ei kovin esteettinen ratkaisu ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :D Meidän kissat kissat ei onneksi oo tuota hokannut! :D

   Poista
 8. Oven häiritsevään kolinaan apu löytyy osoitteesta : www.vlproduct.fi

  VastaaPoista