2016/07/20

NEULEFESTARIT 2016

PomPom
Lanitium ex machina
la Bein aimée
Louhettaren luola
Mä näin myös Stephen Westin!!Niin siinä sitten hieman yllättäen kävikin, että lauantaina klo 7:00 mä tönötin Seinäjoen matkakeskuksen pihassa odottamassa Onnibussia kohti Jyväskylää ja neulefestareita! Että festaritunnelma olisi autenttinen, oli unta takana levolliset kolme tuntia, kun hampaita tekevä poikanen vaaaaalvoi. Mutta ei sitä ole ennenkään festareilla pieni univelka haitannut!

Neulomattomille lyhyesti tiivistettynä, neulefestarit oli siis lankakauppa Titityyn järkkäämä viikonlopun mittainen tapahtuma, joka piti sisällään mm. lankamarkkinat jossa oli myyjiä ympäri eurooppaakin, paljon erilaisia kursseja joita piti mm. kansainvälisesti tunnetut neulesuperstarat, meet&greet tapaamisia, neulekulkue ja lauantaina vielä iltabileet. Tämmösiä pippaloita ei ole ennen suomessa neulesaralla nähty!

Lentävä lapanen

Mun matkalle lähdön ratkaisi se, että sainkin yllättäen Mehukekkereiden Veeran peruutuspaikan Jonna Hietalan Tarinallisen neulekuvan salat -kurssille. Vähä stressiä pukkasi, kun kurssille kehotettiin ottamaan mukaan suosikkilankaa ja neule kuvausharjoitusta varten, eikä mulla ollut kesälomareissulla (jostapäin festareille lähdin) mukana yhtä ainokaista neuletta!!! No, äkkiä työ puikolle (joka ei kyllä ehtinyt valmistua), äidin juuri neulomat sukat varalta mukaan ja luonnollisesti olin vielä pakotettu ostamaan festareilta kerän ihanaista lankaa kuvausrekvisiitaksi! Kova kohtalo!

Ootteko huomanneet, että aika harvoin joutuu katumaan sitä että päättääkin lähteä jonnekin? Näin se oli taaskin, oli nimittäin kokonaisuudessaan tosi innostava ja ihana päivä! Hieman harmitti sää (satoi koko aamupäivän niin että pihalla ei voinut istuskella ja neuloa) ja oma aikataulu. Lauantaina illalla ois nimittäin ollut festareiden iltabileet, jonne ois ollut tosi kiva jäädä! Mutta en saanut järkättyä yöpaikkaa ja Jyväskylästä ei päässyt enää puolilta öin Seinäjoelle takaisin. Joten höh ja illalla Onnibussilla takas kotio.

Mutta siis! Aamupäivä vierähti mukavasti Hupsistarallaa -Terhin seurassa lankakojuja ja Toivolan vanhan pihan myymälöitä kierrellen. Ja käytiin toki festarihenkeen vetämässä roskaruokaakin! Iltapäivän puolella tuli vihdoin aurinko esiin, jolloin ehittiin pieni tovi myös istuskella pihalla neuloen. Tähän oisin voinut käyttää enemmänkin aikaa, mutta se sade. Sitten pitikin jo suunnistaa kurssia kohti. Mä olisin halunnut kauheasti päästä kokemaan neuleguru Stephen Westin kurssin ihan vaan kun oon ymmärtänyt että kaveri on mitä inspiroivin ja innostavin kurssittaja, ja just nyt kaipaisin kyllä inspistä tuonne neulesaralle. Mut hei, näin mä Stephenin ohimennen kuitenkin!! Eikä sitä oikein olisi voinutkaan olla näkemättä, on nimittäin sen verran värikäs kaveri. Kun Stephen käveli ohi, mun vieressä istunut nainen kattoi perään ja totes hymyillen, että "Stephenille on unohtunut taas pyjama päälle" :D Kyllä! Enkä oo ikuna nähnyt ketään joka kantaa pyjaman yhtä tyylikkäästi! Mutta siis, oisin tosiaan halunnut Stephenin kurssille, mutta se oli täynnä, tietenkin. Mutta odotin innolla myös valokuvauskurssia, uskon että se oli sisällöltään mulle kuitenkin vielä osuvampi kuin Stephenin värikurssi. Tämmösiä kameraansa uppoutuneita, neuleita asettelevia tyyppejä käyskentelikin sitten Vanhan pappilan takapihalla lauantaina iltapäivästä. Jonnan kuvauskurssi oli tosi antoisa! Mukaan tartui tietoa, niksejä ja kikkakolmosia, ja ehkä tärkeimpänä into kehittää itseään kuvaajana. Niin ja pienoinen kuume paremman objektiivin perään....Kurssin alkupuolella käytiin läpi kuvaamista lähtien aina ihan kameran teknisestä puolesta ja ehdittiin sivuamaan vähän kuvien käsittelyäkin. Sekä tietenkin niitä tekijöitä jotka tuo tunnelmaa ja tarinaa neulekuvaan. Aikaa oli varattu myös kuvien ottamiseen ja niitä käytiin ihan lopuksi vähän läpi. Aiheesta riittäisi tietenkin opiskeltavaa loputtomiin, mutta aika paljon ehdittiin kolmessa tunnissakin!Yllä muutama kuva joita napsin kurssin aikana. Ja siis myös se mun ostos! Enemmänkin olisi langat huudellut mua, mutta nyt oli tiukka opiskelija/kotihoidontuki -budjetti mulla matkassa. Tämä kyseinen kerä on muuten Pom Pom -nimisen uuden käsityöputiikin antia. Ihastuttavan värisiä, käsinvärjättyjä namilankoja (ja mä päädyin harmaaseen....), joista osa oli tämmöistä Terhin sanoin "nöftälankaa". Kyseisen langan nimi on Donegal Sock ja se on käsinvärjätty. Ihastuin tähän niin, että vasta kotona muistin että mähän olin alun perin suunnitellut ostavani Titityyltä Isagerin lankoja....hups!

Mukava päivä siis kaikenkaikkiaan! Toivottavasti tämmöinen järkätään uudelleenkin! Sitten kyllä järjestän itteni paikanpäälle pitkän kaavan kautta! En tiedä mikä fiilis olisi jäänyt neulefestareista, jos olisin vaan sateisen aamupäivän aikana pyörähtänyt festareilla ilman että olisi osallistunut millekkään kurssille (niinkuin jossain vaiheessa meinasin tehdä), mutta nyt ainakin mukaan tarttui niin mukavasti intoa, että lipsahtaa kohta pitkästä aikaa neuloosin puolelle! Ja mikäs sen ihanampaa! Kiitos Titityylle järkkäämisestä, Jonnalle kurssista ja Terhille seurasta! Ens vuonna uusiksi?

-hanne

7 kommenttia:

 1. Ihana postaus. Välittyi ihana tunnelma tällaiselle, joka ei festareille päässyt. Ja kauniin vyyhdin ostit. Tuo kurssi kuulosti todella mielenkiintoiselta. Ihanaa, että pääsit festareille :)

  VastaaPoista
 2. Eikä, vähän ihanaa että tällaisia tapahtumia järjestetään! :)

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä huippua että pääsit tulemaan! :) Valokuvauskurssia kehuttiin kovasti, toivottavasti tapahtuma järjestettäisiin myöhemminkin! Ens kesänä mulla on vielä vähemmän rahaa kuin nyt joten toivonkin siis että parin vuoden päästä ainakin ;D

  VastaaPoista
 4. Usein, yleensä yllätyslähdöt ja -tekemiset ovat antoisia, niinkuin nyt sulla tämä reissu josta kivasti kirjoitit ja kuvasit.

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus ja kivat kuvat.
  Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia! Vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta festarilta, tuolta saa varmasti monenmoista inspiraatiota omaan tekemiseen. Pompom on mun lempparikauppa :D. Tosin se "huono" puoli siinä on, että on liian lähellä ;).

  VastaaPoista