2015/01/07

JOULULAHJATIIMITYÖTÄ


Vieläkin täällä yhdessä koossa! Laskettuaika lähestyy huimaa vauhtia ja tekemistä olisi kauheasti! Tai no, tekemistä ja tekemistä...enemmän ehkä "hei voi kun olis kiva tehdä vauvalle vielä tällainen näperryksen näpräys tämän toisen näpräyksen kaveriksi!". Katsotaan mitä vielä ehtii ja jaksaa!

Jouluksi en tällä kertaa tehnyt oikeastaan mitään lahjoja, vaan jätin muuttohässäkän sun muun säädön keskellä lahjat oikeastaan kokonaan kaupantätien valmistettavaksi. Pitäähän niilläkin jotain tekemistä olla! Mun itse tekemien joululahjojen määrä jäikin lähinnä yhteen myöhässä valmistuneeseen pussukkaan sekä pieniin jouluviemisiin, jotka nekin syntyi tiimityönä Joken kanssa. Ja sepä muuten oli mukavaa, Jokke on kuitenkin aikas näppärä ja toimivalla esteettisellä silmällä varustettu kaveri!


Me tehtiin siis kolme "joulu"-teemaista keittiöpyyhettä jouluviemisiksi. Mun työalueena oli pyyhkeiden ompelu, Jokke taas painoi kuvion.  Kuvio suunniteltiin yhdessä silleen, että mä näytin joitakin "hei tää on tosi kiva, jotain tällaista" -juttuja netistä (kuten nyt vaikka Piipadoon kauniin ristipistopyyhkeen), ja Jokke sitten värkkäsi mallin jollain näppärällä ohjelmalla. Sabluunat leikattiin yhteistuumin. Sit vaan silitystä ja pieni paketointi, johon koristeeksi piti kokeilla tehdä (kuten melkein kaikki muutkin tänä jouluna, hih) No home without you -blogin Kaisalta bongatut kastehelmikoristellut kuusenkoristeet.


Kankaana pyyhkeissä oli muuten Ikeasta ostettu AINA pellavakangas. Ei ehkä parhaiten laskeutuva kangas pyyhkeeseen, mutta jämäkän ja imukykyisen oloinen kuitenkin. Ja kun sävy sekä hinta on kohdillaan, niin enpä voi kuin suositella!Se mun toinen pieni joululahjaprojekti oli sitten tälle mun tiimityöparille, Jokelle. Jokke oli jo aiemmin syksyllä toivonut penaalia, joka voisi ehkä vähän kestää kosteuttakin, jos esim. tussi sattuisi vuotamaan. Mulla oli jemmassa Marimekon vahakangasta Muija -kuosilla, joka on meidän molempien suosikki Marimekon kuoseista. Siitäpä syntyi penaali varsin pienellä vaivalla ja erihyvän laatikkopussukka -ohjeen avulla. 

Ja olin mä itekkin ollut tosi kiltti tyttö! Sain taas vaikkas mitä! Käsityöhommiin liittyen oikein mieluisa lahjoja oli esim. Veera Välimäen Huivi leikki -kirja, naapurien iloksi ja helpotukseksi nepparipihdit ja vielä vinonauhalaite. Ja anopilta sain niin hienot salmiakkivillasukat että! Olisi kiva kuvailla lahjoja tänne, mutta mepäs tiputettiin meidän kamera lattialle ja sehän meni rikkipoikkikatki. Voi surkeus! Nyt vaan toivotaan pikaista päätöstä vakuutusyhtiöltä, että ehdittäisiin saada uusi kamera ennen vauvaa! 

-hanne

9 kommenttia:

 1. Ihanat pyyhkeet! Tykkään tosi paljon justiinsa tuollaisista, simppeleistä mutta silti niin hienoista jutuista :--)

  VastaaPoista
 2. Kekseliäs kuvio pyyhkeissä! Nyt kun mainostit sitä jouluteemaiseksi, näen pyyhkeissä kuusen. Muulloin kuin joulunaikaan niissä on tietysti selvät nuolet ylöspäin.

  VastaaPoista
 3. Minäkin ihastuin noihin pyyhkeisiin, ovat niin kivasti pakattukin! Täytyypä seuraavan kerran Ikeassa käydessä katsella kankaita pyyhesilmällä, pyyhekankaita kun tuntuu olevan niin vaikea löytää.

  Ja kiva on penaalikin, joten onnistuneita lahjoja molemmat!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivat!
  Mitä käytät sabluunan teossa? Itse olen käyttänyt piirtoheitinkalvoa mutta siihen on vaikeaa tehdä pienempiä yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 5. Upeat pyyhkeet! Hyvä ilmainen materiaali sabluunoihin, tosin kertakäyttöinen, on kala- tai lihatiskin käärepaperi., siis se jonka sisäpuoli on vahamainen. Ensin kuvio paperiin ja sitten silitys vahapuoli kangasta vasten. Pysyy erittäin hyvin paikallaan, helppo leikata kuviot, ei tahraa ja kuvion painettua lähtee pois vetämällä. Sabluunaa voisi käyttää varmaan useamminkin mutta sitten pitää suojata silitysraudan pohja painoväritahroilta.

  VastaaPoista
 6. Tosi nätit pyyhkeet ja toi penaali on hieno! Jotenkin en voisi uskoa että kyseessä on Marimekon kuosi :D

  VastaaPoista
 7. Niin on kaunis lahjapaketti kokonaisuudessaan - kaksi lahjaa yhdessä kun on nuo Kastehelmi-koristeetkin mukana.
  Kätsy materiaali penaalille, ja penaalikin on sitä kokoluokkaa, notta sinne mahtuukin jotakin!
  Harmi kameraa.

  VastaaPoista